25 Νοέμβρη- Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών

0
720

25 Νοέμβρη- Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών

 

 

Η 25η Νοέμβρη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών, καταμαρτυρώντας την ύπαρξη ενός κοινωνικού φαινομένου με τεράστιες διαστάσεις, οι ριζες του οποίου εδρεύουν σε παγιωμένες αναχρονιστικές αντιλήψεις, σχετικές με τους ρόλους των φύλων, καθώς και στην ανοχή του.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, αποτελώντας υπηρεσία πρώτης γραμμής στην πρόληψη και καταπολέμησή του, κρίνει υψίστης σημασίας την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, στις παρούσες συνθήκες περισσότερο από ποτέ, καθώς η πραγματικότηττα του covid-19 επιβαρύνει δυσμενώς την ήδη επιβαρυμένη πραγματικότητα των γυναικών- θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό είχε σχεδιαστεί δράση ευαισθητοποίησης αφιερωμένη στην ημέρα αυτή, η οποία, όμως, λόγω των επιβεβλημένων μέτρων προστασίας από τον ιό, καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση και υλοποίησή της, μέχρις ότου τα αναφερόμενα μέτρα αρθούν. Αντ’ αυτής, τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η προβολή μηνυμάτων σχετικής θεματολογίας από τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και από τη Μαρίνα Κω.

 

 

Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω

 

Καραθάνου Σίσσυ- Ψυχολόγος

Πορρή Ειρήνη- Κοινωνιολόγος

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ