Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων με Δήμαρχο Κω: Τοπικά αιτήματα & πλαίσιο διεκδικήσεων

3
933

 

 

Μέλη του προεδρείου  του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω συναντήθηκε σήμερα 28/09 με τον Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης των εργαζομένων στον Τουρισμό.

Το προεδρείο επέδωσε  στον Δήμαρχο  και κοινοποίησε στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις υπόμνημα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό.(βλ συνημμένο)

Ο δήμος της Κω εκτιμά θετικά το άνοιγμα του τουρισμού και την μέχρι τώρα πορεία του όπως κάνουν άλλωστε η κυβέρνηση, οι ξενοδοχειακοί όμιλοι και  οι Τουριστικοί Πράκτορες. Οι δηλώσεις Δημάρχου με αφορμή   την παγκόσμια ημέρα τουρισμού έγιναν κάτω από αυτό το πρίσμα.

Αυτή είναι η μία πλευρά . Η άλλη είναι αυτή των εργαζομένων & ανέργων  που δεν θίγεται καθόλου από τον Δήμο  και έχει να κάνει με εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς, μειωμένους μισθούς, ανεργία, αφραγκία ,εξαθλίωση..

Το προεδρείο ζήτησε να έρθουν προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση και τα αιτήματα των εργαζομένων στον τουρισμό  και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις και μέτρα ανακούφισης και στήριξης των εργατικών οικογενειών οι οποίες φέτος δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στον Δήμο.

Η Διοίκηση,

28/09/2020

Υπόμνημα  Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω με τοπικά αιτήματα, προς Δημοτική Αρχή και λοιπές παρατάξεις.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2020

  • Ο Δήμος Κω να απαιτήσει την άμεση στελέχωση και εξοπλισμό με τα απαραίτητα για την εποχή υλικά των Νοσοκομείου του ΚΥ Κω & Αντιμάχειας και όλων των δομών υγείας του νησιού. Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές δομές υγείας, όποτε αυτές χρειαστούν.
  • Την δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας εντός του ΚΥΤ πλήρως στελεχωμένη,24ωρης λειτουργίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στον χώρο . Τέλος τον άμεσο οργανωμένο απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών με επίταξη καραβιών αρχίζοντας από τις ευπαθείς ομάδες.
  • Να απαιτηθεί η γενναία χρηματοδότηση του Δήμου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή φόρους για τους εργαζόμενους – ανέργους του τουρισμού (πχ. καθαριότητας & φωτισμού) .
  • Την απαλλαγή καταβολής τροφείων στους ΒΦΝΣ του νησιού.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Να μην διακοπεί η παροχή νερού σε κανένα σπίτι. Επειδή η απαράδεκτη κατάσταση με την παροχή νερού στο τρίγωνο Ηρακλειδών απασχολεί ξανά τους κατοίκους της περιοχής, να αποφασιστεί δραστική μείωση της τιμής του νερού και η εξασφάλιση με ευθύνη του δήμου πόσιμου νερού στην περιοχή που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων .
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των εργαζομένων, των ανέργων και των παιδιών τους, με την αστική συγκοινωνία από και προς την εργασία τους, προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

  • Διεκδικούμε να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα των μνημονίων των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Να δοθούν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων, οι άδειες και το επίδομα αδείας, με βάση το μισθό των εργαζομένων.
  • Να μην περάσει το αίσχος των απλήρωτων υπερωριών.
  • Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των εργαζόμενων στον τουρισμό.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
  • Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους σε όλο τον κλάδο.
  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις.
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.
  • Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Ασφάλιση. Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.
  • Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή και στο πρόγραμμα «Συν-εργασία».
  • Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού στον μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού».
  • Κατάργηση όλων των τροφείων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗ Λ.22420-27936 ΦΑΞ 22420-22394

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν λέτε εκεί στο κόμμα σας το ΚΚΕ να βοηθήσει και αυτό κάποια στιγμή τον φτωχό κόσμο;Ποτέ δεν έχει δώσει ευρώ σε κανένα.Τοσα λεφτά μαζεύει τόσα χρόνια.Οχι μόνο κόντρα πατά στην Ελλάδα ας δώσει κάτι

  2. Οσον αφορα τις θεσεις του Σωματειου και τις διεκδικησεις,βαρεθηκαμε,να διεκδικουμε και να μην καταφερνουμε τιποτα!»ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ».Ο πιο αδικημενος κλαδος εργαζομενων,ειμαστε!Οχι μονο τωρα,λογω πανδημιας,αλλα ανεκαθεν!Το ερωτημα ειναι προς τα Μέλη του προεδρείου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων,οχι μονο της Κω,αλλα και Πανελλαδικα.Μηπως δεν μπορειτε;Τα αιτηματα και τις διεκδικησεις τα ακουμε μηνες τωρα και χρονια,αλλα προκοπη δεν βλεπουμε!Τα οσα διεκδικουμε,συνεχως τα χανουμε και ολο προς το χειροτερο παει ο κλαδος!Το σημαντικοτερο που θα επρεπε να ζητατε-με,ειναι το εξης:απο την ωρα που απολυομαστε,οι μηνες ανεργιας να ειναι ενεργοι σε επιδομα,εως οτου να επαναπροσληφθουμε,οπως ηταν παλια δλδ και οχι να μας αφηνουν στο ελεος για 3-4-5 μηνες.Αισχος και ντροπη,στα σωματεια,στις κυβερνησεις και σε αυτην την χωρα που ανεχεται και πραττει οσφυοκαμψία…

  3. Δουλεια θελομε, οχι λογια. Εδω ο κορονοιος μας τελειωσε. Αν κρατησει ακομα δυο χρονια, θα μας σβησει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ