ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ: -Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τα θέματα που αφορούν στο ΝΟΚ και που ξεχάσατε 7 ολόκληρους μήνες να γράψετε

14
695

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Κω,

Οι χειρισμοί σας μετατρέπουν την υπόθεση σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Εμμένετε όμως ,να μιλάτε για τυπικό θέμα!

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τυπικότητες!

Στην δημόσια επιστολή σας ομολογείτε ότι ξεχάσατε να γράψετε και να αναρτήσετε τις αποφάσεις  που αφορούσαν στη διεκδίκηση των 70.000 τ.μ. του ΝΟΚ.

Άρα, δικαιώνετε την ανησυχία μας , το διαχρονικό ενδιαφέρον της παράταξής  μας και τις μάχες που δώσαμε, όταν αποδεδειγμένα η παράταξη στην οποία σήμερα ανήκετε επί 5 ολόκληρα χρόνια -επί τούτου – μήτε μίλησε, μήτε λάλησε.

Αυτό δεν σας εμπόδισε να μου στείλετε αποφάσεις που γράψατε  στο πόδι ,όταν και με αφορμή την επιστολή μου , πήρατε επιτέλους χαμπάρι,  ότι τις είχατε βάλει στο χρονοντούλαπο από τις  12 Φεβρουαρίου.

Μου στείλατε αποφάσεις  που δεν είναι νόμιμες, και χωρίς ΑΔΑ.

Αποφύγατε  επιτηδευμένα  να με ενημερώσετε για την εκ παραδρομής παράλειψη της μη ανάρτησης αλλά και φρονίμως να μην δημοσιεύσετε τις μαϊμού αποφάσεις !

Το εκλαμβάνω ως προσβολή και ως μη τίμια στάση που δεν οικοδομεί σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας, όσο και αν κατ επίφαση την επικαλείστε.

Προσπαθήσατε να παραπλανήσετε και εμένα!

Στο τυπικό μέρος:

-Δεν γράφτηκε ποτέ η απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης στην οποία θα στηριζόταν η απόφαση – φάντασμα.

-Στην απόφαση του ποδαριού και μετά από 7 μήνες, που μου αποστείλατε χωρίς ΑΔΑ, αλλά λέει η εισήγηση του κυρίου Νικηταρά και άλλα γράφετε … προφανώς υπό την πίεση του αιτήματος μου! (δείτε το)

-Η στάση σας είναι που έχει εγκαθιδρύσει την αμφιβολία καθώς επικαλείστε με περισσή αναλγησία την υπηρεσία!

Εξηγούμαι:

-Από όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου μόνο αυτές οι ιδιαιτέρως  σημαντικές, μιας ειδικής συνεδρίασης , με θέματα που ήρθαν λόγω αναβολής για τρίτη συνεχόμενη  φορά δεν γράφτηκαν;;  Μόνο αυτές θυματοποιήθηκαν;  Αυτές οι οποίες είχαν εισηγήσεις από τις 19 Ιανουαρίου που συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης ;

 

– «Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως γνωρίζετε, είναι άμεσα εκτελεστές » λέτε πολύ σωστά στην επιστολή σας!

Και σας ρωτώ.  Γιατί δεν εκτελέσατε την απόφαση της διεκδίκησης των 70.000 τ.μ. ;;

Γιατί δεν την αποστείλατε στην ΕΤΑΔ Α.Ε. εφτά μήνες τώρα;

Τι περιμένετε, να ξεπουληθεί πρώτα;

Τι προσδοκείτε, μια νέα Νέα Αβικώ;

Αν μπαίνατε στον κόπο να υλοποιήσετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως είχατε υποχρέωση, αν σας την είχε ζητήσει ο κύριος Νικηταράς που εκπροσωπεί νομίμως τον Δήμο θα είχατε εγκαίρως διαπιστώσει την παρακάτω παράλειψη: «Ξεχάσατε να ανακαλέσετε την απόφαση Κυρίτση και ξεχάσατε την απόφαση διεκδίκησης  παντελώς».

Ακόμα και όταν ο υπεγράφη  η σύμβαση με το ΤΕΕ δεν επικαλεστήκατε απόφαση δημοτικού συμβουλίου υπονομεύοντας την εγκυρότητα και την ισχύ της,  κυρίως για τους παρακάτω λόγους:

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου λέτε με ξεκάθαρο τρόπο στο αποφασιστικό μέρος ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα ψηφίσουμε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης.

Ούτε αυτή την απόφαση (η μόνη που αναρτήθηκε στο διαύγεια ) δεν υλοποιήσατε!

Σας παρακαλώ να διαβάσετε την απόφαση που υπογράφετε και αυτοαναιρείστε ως πρόεδρος.

Συρθήκατε να ψηφίσετε τη σύμβαση στην οικονομική επιτροπή ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και της κοινωνίας.

Ξέρετε γιατί;;

Γιατί το ΤΕΕ προς τιμήν του την είχε ψηφίσει 2 μήνες πριν και δεν ξέχασε να την αναρτήσει στο διαύγεια!

Γιατί ο πρόεδρος του ΤΕΕ ήρθε στην Κω για να υπογράψει τη σύμβαση και εσείς είχατε… ξεχάσει 7 μήνες μετά, να την φέρετε προς ψήφιση .

Πρώτη φορά ένας συμβαλλόμενος  φορέας με το δήμο ψηφίζει , πρώτος,  προγραμματική σύμβαση μαζί του την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν την έχει ψηφίσει αλλά την αγνοεί παντελώς.

Κύριε πρόεδρε η προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ , είναι σαφές , από την σειρά που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι  προϋποθέτει πρώτα την ανάκληση της απόφασης Κυρίτση και έπειτα την απόφαση διεκδίκησης.

Καμία από τις δύο δεν επικαλείται η σύμβαση. Απλά γιατί με τους ερασιτεχνισμούς σας το θέμα το κάψατε!

Αλήθεια πιστεύετε ότι έστω και μετά από ένα χρόνο ότι θα πάμε στην ΕΤΑΔ Α.Ε. με μια απόφαση  χωρίς ΑΔΑ και χωρίς γνήσιο αντίγραφο; Ποιος θα μας πάρει στα σοβαρά;

 

Είναι δυνατόν για ένα τόσο σημαντικό θέμα να μας εγκαλείτε για τη σοβαρή μας στάση αντί να αναγνωρίζετε τα διαδοχικά λάθη και τις επικίνδυνες παραλείψεις σας;

Κύριε πρόεδρε, κατανοώ απόλυτα  ότι η ευθύνη στο πολιτικό κομμάτι δεν είναι μόνο δική σας.

Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος της Κω τουλάχιστον από το Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση ΝΟΚ.

Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη και είναι  η μόνη ενδεδειγμένη προκειμένου αφενός , να μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας, αφετέρου για να αποδείξετε, χωρίς κροκοδείλια δάκρυα και κραυγές,  ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε ως δημοτική αρχή για την εν λόγω διεκδίκηση:

-Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τα θέματα που αφορούν στο ΝΟΚ και που ξεχάσατε 7 ολόκληρους μήνες να γράψετε.

-Να ληφθούν αποφάσεις.

-Να αναρτηθούν εγκαίρως οι αποφάσεις(διαβάστε τι προβλέπει η νομοθεσία)

-Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις.

Επανέρχομαι. Ο συντομότερος δρόμος είναι ο δρόμος την ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Με αίσθημα ευθύνης .

Ρούφα Ιωάννα.

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αφου βρε Τζοανα υπαρχει η συμβαση με το ΤΕΕ τι αλλο θελεις; Το ΤΕΕ θα κανει ολη τη δουλεια.

 2. Ξαναχτύπησε ….!!! Αντε κορη μου μαζέψου έχεις καταντήσει γραφική. Ακόμα δεν κατάλαβες ότι στις επόμενες εκλογές θα παρεις 1% με τον ψήφο το δικό σου; Μας έχεις ζαλίσει.

 3. k,Ρουφα τι ειναι αυτη η διαύγεια που λεσ και δεν την ανέβασε ο δημοσ την απόφαση ,αν την ανεβαζε θα ,πέρναμε απο το κράτοσ τα 70 στρεμματα του ναυτικου ομιλου ,τοσο ευκολα ,εγινε ενα λάθοσ ο δημοσ μασ προχωρά μπροστά με το τεε εσείσ που είσαστε ουτε στα δημοτικα σύμβουλια πάτε οταν δεν εχει τηλεοραση,απουσα από παντού ολο λογια ……

 4. – «Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως γνωρίζετε, είναι άμεσα εκτελεστές » λέτε πολύ σωστά στην επιστολή σας!

  Και σας ρωτώ. Γιατί δεν εκτελέσατε την απόφαση της διεκδίκησης των 70.000 τ.μ. ;;

  Γιατί δεν την αποστείλατε στην ΕΤΑΔ Α.Ε. εφτά μήνες τώρα;

  Τι περιμένετε, να ξεπουληθεί πρώτα;

  Τι προσδοκείτε, μια νέα Νέα Αβικώ;

 5. -Από όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου μόνο αυτές οι ιδιαιτέρως σημαντικές, μιας ειδικής συνεδρίασης , με θέματα που ήρθαν λόγω αναβολής για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν γράφτηκαν;; Μόνο αυτές θυματοποιήθηκαν; Αυτές οι οποίες είχαν εισηγήσεις από τις 19 Ιανουαρίου που συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης ;

 6. Αν μπαίνατε στον κόπο να υλοποιήσετε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως είχατε υποχρέωση, αν σας την είχε ζητήσει ο κύριος Νικηταράς που εκπροσωπεί νομίμως τον Δήμο θα είχατε εγκαίρως διαπιστώσει την παρακάτω παράλειψη: «Ξεχάσατε να ανακαλέσετε την απόφαση Κυρίτση και ξεχάσατε την απόφαση διεκδίκησης παντελώς».

 7. Συρθήκατε να ψηφίσετε τη σύμβαση στην οικονομική επιτροπή ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και της κοινωνίας.

  Ξέρετε γιατί;;

  Γιατί το ΤΕΕ προς τιμήν του την είχε ψηφίσει 2 μήνες πριν και δεν ξέχασε να την αναρτήσει στο διαύγεια!

  Γιατί ο πρόεδρος του ΤΕΕ ήρθε στην Κω για να υπογράψει τη σύμβαση και εσείς είχατε… ξεχάσει 7 μήνες μετά, να την φέρετε προς ψήφιση .

  Πρώτη φορά ένας συμβαλλόμενος φορέας με το δήμο ψηφίζει , πρώτος, προγραμματική σύμβαση μαζί του την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν την έχει ψηφίσει αλλά την αγνοεί παντελώς.

  Κύριε πρόεδρε η προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ , είναι σαφές , από την σειρά που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι προϋποθέτει πρώτα την ανάκληση της απόφασης Κυρίτση και έπειτα την απόφαση διεκδίκησης.

 8. Αυτό δεν σας εμπόδισε να μου στείλετε αποφάσεις που γράψατε στο πόδι ,όταν και με αφορμή την επιστολή μου , πήρατε επιτέλους χαμπάρι, ότι τις είχατε βάλει στο χρονοντούλαπο από τις 12 Φεβρουαρίου.

  Μου στείλατε αποφάσεις που δεν είναι νόμιμες, και χωρίς ΑΔΑ.

  Αποφύγατε επιτηδευμένα να με ενημερώσετε για την εκ παραδρομής παράλειψη της μη ανάρτησης αλλά και φρονίμως να μην δημοσιεύσετε τις μαϊμού αποφάσεις !

  Το εκλαμβάνω ως προσβολή και ως μη τίμια στάση που δεν οικοδομεί σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας, όσο και αν κατ επίφαση την επικαλείστε.

  Προσπαθήσατε να παραπλανήσετε και εμένα!

  • Βρε κακομοιρα, ο κοσμος γελα μαζι σου. Κατσε στο σπιτακι σου ασχολησου με τη μαγειρικη, να ηρεμησουν τα νευρακια σου. Σουτοχω πει πολλες φορες. Ασε την πολιτικη γιαυτους που ξερουν και μπορουν.

 9. Λογικές προτάσεις με αντιπολιτευτικό χαρακτήρα. Μια χαρά , καθώς πρέπει.
  Καμια φωτογραφία εν έχουμε να μην έχει το ίδιο ύφος συνέχεια;
  Οχι, γιατί στο πίσω μέρος τού μυαλού του καθημερινά βασανιζόμενου πολίτη, που γιαυτόν τον λόγο θέλει αναπροσαρμοσμένη συμπεριφορά και ύφος, υπάρχει η συμπαράσταση στα προβλήματα μέσω τού λούκ…
  Πολλά χρόνια τώρα .
  Χαιρετώ μετα σεβασμού και κατανόησης τής επιμονής σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ