Ιστορική στιγμή για τους Δήμους Κω & Νισύρου

4
1555

Ιστορική στιγμή για τους Δήμους Κω & Νισύρου

 

Υπογράφηκε χθες στη Νίσυρο, παρουσία των Δημάρχων, Κω Θεοδόση Νικηταρά και Νισύρου Χριστοφή Κορωναίου, η σύμβαση παραχώρησης του Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής Πάλων Νισύρου, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω Κώστα Χόνδρο και τον εκπρόσωπο της ΔΗΤΟΥΡΕΝ (Δημοτικές Τουριστικές Επιχειρήσεις Νισύρου – Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ) Αντιδήμαρχο Νισύρου Δημήτρη Χασαπλαδάκη.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι η μεταφορά της διαχείρισης στο Δήμο Νισύρου μιας πλουτοπαραγωγικής πηγής, όπως το καταφύγιο στους Πάλους, που μέχρι σήμερα δεν απέδιδε έσοδα, καταδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μεγάλες δυνατότητες να στηρίξει την ανάπτυξη του τόπου, με συνεργασία, σχεδιασμό, τεκμηρίωση και πολλή δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλή συνεργασία του Δήμου Κω με τους Δήμους Νισύρου και Αστυπάλαιας, εκτός από το Λιμενικό Ταμείο, διευρύνεται με τον υπό συγκρότηση Αναπτυξιακό Οργανισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά  στο Καταφύγιο Πάλων η κατάσταση των υποδομών είναι σε κακό επίπεδο, με συνέπεια την αδράνεια μιας σημαντικής υποδομής για το νησί και την περιοχή μας και την απώλεια εσόδων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η οποία είναι για 10 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλη μία δεκαετία, η ΔΗΤΟΥΡΕΝ θα επενδύσει στην αναμόρφωση του Καταφυγίου, θα αυξήσει τη χωρητικότητα και τα έσοδά του, με την καλή λειτουργία της λιμενολεκάνης και αποκατάσταση του οικοσυστήματος της περιοχής, πάντα υπό την εποπτεία και έγκριση του Λιμενικού Ταμείου.

 

 

Γραφείο Τύπου

 

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική κίνηση του Δημάρχου Κω και του Δ.Σ. του ΔΛΤ, δείχνει την σοβαρή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των 2 δημάρχων Κω – Νισύρου.
    Η δημοτική αρχή της Κω επιβάλλεται να προχωρήσει και σε παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον, στην ευρύτερη περιοχή των βορείων Δωδεκανήσων. !!!

  2. Ναι χωραει 5 σκαφη μεσα ολα κι ολα εχει ενα ημιβυθισμενο σκαρι στην μια ακρη της »μαρινα δεν την λες πιο πολυ λιμανακι» και στην μπουκα μπαινεις και βρισκει η καρινα του σκαφους στην αμμο λογο της ξερας.. Ευγε Κορονιε Ευγε λιμενκο ταμειο Ευγε Νικηταρα.. Τουλαχιστον δεν φυτεψατε καμια υπεραιωνοβια ελια και εκει να παρουν φωτια οι φωτογραφικες μηχανες και το διαδυκτυο..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.