Ν. Μυλωνάς: Τοπική δημοτική πολιτική για την τουριστική περίοδο αντί σκανδαλολογίας

7
947

τοπική δημοτική πολιτική για την τουριστική περίοδο αντί σκανδαλολογίας

Α.  Βαδίζοντας στο άνοιγμα της τοπικής οικονομίας για το καλοκαίρι με τον τρόπο που καθορίζουν Ε.Ε., κυβέρνηση και μεγάλο-επιχειρήσεις (για παράδειγμα: πρωτόκολλο τουρισμού της TUI…ενώ τοπικές Δημοτικές ρυθμίσεις δεν …απαιτούνται). Δύο είναι τα κύρια θέματα της περιόδου που αφορούν τον δήμο μας: το θέμα των κοινοχρήστων χώρων της πόλης, των οικισμών, των παραλιών και το δεύτερο η εμφάνιση, η οργάνωση και η λειτουργία των δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων με… κορονο-ιό!

Β. Η συζήτηση που άνοιξε η δημοτική αρχή περί σκανδάλων της περιόδου Κυρίτση με αφορμή τον ΔΗΡΑΣΚ είναι εκτός καιρού. Η επαναλαμβανόμενη αναζήτηση σκανδάλων από κάθε νέα δημοτική αρχή σε βάρος της προηγούμενης χωρίς να οδηγεί σε κολασμό  των υπευθύνων ή σε πρακτικές αλλαγές είναι σκανδαλολογία.  Θα ήταν προς το συμφέρον της δημοτικής ομάδας του κ. Νικηταρά η χωρίς τυμπανοκρουσίες προσφυγή στα αρμοδία δικαστήρια, για να βγει επί τέλους ένα αποτέλεσμα. Την ‘’κακή διαχείριση’’  της περιόδου Κυρίτση σε πολιτικό επίπεδο, ο λαός τον έκρινε. Η σκανδαλολογία  που ακολουθεί στέκεται μόνο ως λαϊκισμός είτε ως αυτο-επιβεβαίωση ενός αδύναμου τοπικού άρχοντα!!

Γ. Το πολιτικό ζήτημα του ΔΗΡΑΣΚ παραμένει και δεν το έθιξε ο κ. Νικηταράς. Μας χρειάζεται ως μέσο προπαγάνδισης του έργου της κάθε τοπικής εξουσίας και αυτοδιαφήμισης της με σκοπό τον εκλογικό επηρεασμό, έτσι όπως τον ζούμε από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα; ΟΧΙ βεβαίως. Αν τον χρειαζόμαστε σαν δημοκρατικό μέσο πληροφόρησης πρέπει να αλλάξουν πολλά στην διοίκηση και στην λειτουργία του. Αλλά η ζωή έχει δείξει ότι πρέπει να μετεξελιχθεί σε κάτι πολύ διαφορετικό από ότι ήταν και είναι, και σε αυτό δεν απαντά η καταγγελτική πρακτική της ηγετικής ομάδας του κ. Νικηταρά.

Δ. Για μέρες τώρα μαθαίνουμε για υπουργικές αποφάσεις που καλούν τους δήμους να διπλασιάσουν την ενοικίαση των κοινοχρήστων χώρων και να μειώσουν τα τέλη τους κατά 50%! Ψηφίζεται νέος νόμος για αιγιαλούς και τη παραλίες, με την ίδια λογική της: ‘’εμπορικής αξιοποίησης’’! Όπερ ‘’μεθερμηνευόμενον’’ ‘’πήξτε το όλα! στα τραπεζοκαθίσματα’’! Όσο γίνεται πιο μεγάλες καταπατήσεις της ζώνης αιγιαλού και παραλίας! Μα είναι αστείο κάθε χρόνο 3 υπουργοί και η Βουλή των Ελλήνων να ασχολείται με αυτά τα πράγματα! που θάπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν περάσει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων! Με το κράτος να περιορίζεται στον ελεγκτικό του ρόλο διασφαλίζοντας την ελευθερία, την ισοπολιτεία και την ισονομία! Είναι προκλητικό που όλα γίνονται για το καλό μας χωρίς να προβλέπεται το στοιχειώδες εναντίον της μη εφαρμογής των όποιων περιοριστικών μέτρων τίθενται, όπως για παράδειγμα πυκνότητα ομπρελών και τραπεζιών, δρόμοι ελεύθερης προσπέλασης σε  ελεύθερους παραλίες κλπ. Δεν είναι προκλητικό το μπάχαλο που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη του μετώπου της πόλης και των οικισμών (που πρακτικά απαγορεύει στους πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα) και για την κατάσταση μπροστά από τα ξενοδοχεία;  Δεν είναι πολιτική ανοησία που η είσπραξη των χρημάτων γίνεται από τους δήμους, ο έλεγχος των περιορισμών από την Ελληνική Αστυνομία, η καταπάτηση της ζώνης αιγιαλού από το Λιμενικό, ηχορύπανσης από την δημοτική αστυνομία κλπ; Όλοι γνωρίζουμε ότι έλεγχοι γίνονται μόνον όταν υπάρξει καταγγελία με επιμονή και ότι παίρνονται μέτρα μόνο κατά την …επιθυμία του εκάστοτε Δημάρχου! Πότε η διαχείριση και η  αστυνόμευση θα γίνει υπόθεση μόνο των Δήμων όπως γίνεται σόλη την Ευρώπη; Γιατί οι ενώσεις Δήμων-Περιφερειών αδιαφορούν;

Ε. Μέσα στις θλιβερές αυτές διαδικασίες με τις αποφάσεις των υπουργών και  κυβέρνησης υπαρχει και κάτι καλό: τους παραχωρούν! (έτσι γίνεται στις …αποικίες) το δικαίωμα να αλλάζουν χρήση σε δρόμους διευρύνοντας τους χώρους για πεζούς και ποδηλάτες. Αυτή είναι η πολιτική των ευρωπαϊκών Δήμων στην προσπάθεια να επιβάλουν τις αποστάσεις μεταξύ των μετακινούμενων πολιτών . Εδώ η δημοτική αρχή θα δώσει εξετάσεις! Αν θέλει μπορεί άμεσα και με την άδεια της κυβέρνησης (!)άμεσα να εφαρμόσει αλλαγές στο απηρχαιωμένο  status της κυκλοφορίας και της μετακίνησης σε όλο το νησί μας.  Μπορεί τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς να εφαρμόσει συστήματα πεζοκίνησης, ποδηλατοκίνησιης, πεζοδρόμησης κλπ. Θα δούμε!

Σημ:  Μάθαμε ότι η ενοποίηση του  ποδηλατόδρομου από τα φανάρια της Κουντουριώτη-Μ. Αλεξάνδρου μέχρι το Αζήλο θα αποκατασταθεί  απομακρύνοντας την  στάση της ΔΕΑΣ.  Μακάρι!

Ν. Μυλωνάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚATEΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟYΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ. ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΡΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΊΑ, ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΣΟΥ

  2. Γιατι ρε νικολακι σκανδαλολογια? Θελεις να επιβιωνουν οι τσοχατζοπουλοι? Ασφαλως θα νοιωθεις και τις δικες σου ευθυνες. Ηταν αυτη οικονομικη διαχειρηση στον δηρας? Εσυ ησουν προεδρος δημοτικου συμβουλιου. Η κοιμοσουν η συνεπραττες και αποδεχοσουν. Το παιζεις αριστερος και καθαρος αλλα μαυτα που γραφεις τα συμπερασματα μου ειναι αλλα.

  3. ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΑΙ Κ ΚΙΑΡΗ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΥΝΑΦΙ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΜΕΡΑ ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ

  4. Έλεος κ. Μυλωνά,τι θέλεις να χαράξει τουριστική πολιτική ο Δήμος ;Με ποιούς τουρίστες;Πότε;Οταν θα ερθουν;Και η καθημερινότητα ;Οι μέρες και έργα του απερχόμενου(τρομάρα του νομίζει ότι το θεωρούμε ακόμη δήμαρχο) ποιός θα τα αναδείξει;Και αυτό είναι απαίτηση -εντολή στη νέα δημοτική αρχή του Κωακού λαού; Ποιά σκανδαλολογία αυτά και τα άλλα που έρχονται είναι οι μέρες σας και σύμπραξη σας με τον απερχόμενο.Γιατί έξω από το χωρό…..

  5. Δήμαρχε να μην δώσεις έξτρα χώρο σε άπλειστους...όλοι πρέπει να δουλέψουν φέτος

    ..και αν υπάρχει μια πιθανότητα,λόγω απόστασης ΤΡΑΠΕΖΟ/ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ/ΞΑΠΛΩΣΤΡΏΝ σε όλα τα μαγαζιά,με το που θα επιτρέπεται σε κάποια μαγαζιάνα επεκταθούν ,αμέσως θάβετε τους μικρούς.Όλοι πρέπει να φάμε φέτος,έρχεται καταιγίδα..άκουσα ότι συζητιόταν επέκταση χώρου σε κάποια beach μαγαζιά,ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στους γερίτονες.Πρέπει να φερθείς δημοκρατικά και ισότιμα προς ΌΛΟΥΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.