ΘΕΡΙΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ: Μικρά πολιτιστικά δρώμενα με τοπικά σχήματα από 15 Ιουλίου έως αρχές Οκτωβρίου (με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα)

4
872

Πολιτιστικούς Συλλόγους

Μουσικά γκρουπ

Καλλιτεχνικά σχήματα

Θεατρικές ομάδες

Μουσικές σχολές

Σχολές χορού

Εικαστικά εργαστήρια

                                                                                                                                    

Αγαπητοί συνεργάτες,

με την παρούσα επιστολή, μαζί με τις ευχές μας για ασφαλή και ομαλή επανεκκίνηση της πολιτιστικής δραστηριότητας, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη δυνατότητα να διοργανωθούν ξανά εκδηλώσεις, μετά τις 15 Ιουλίου.

Όσον αφορά στο νησί μας, σας ενημερώνουμε ότι με χαρά, αλλά και σοβαρότητα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, θα διοργανώσουμε μικρά πολιτιστικά δρώμενα.

Ο Δήμος μας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, με τη μείωση πόρων και την  υποστελέχωση των υπηρεσιών του, εξακολουθεί να είναι εκείνος ο φορέας που σηκώνει το μεγάλο βάρος, όπως σε κάθε κρίση. Εκεί που ο δημότης βρίσκει αποκούμπι, που τον βλέπει δίπλα του ως αρωγό και συμπαραστάτη στις αγωνίες και στα προβλήματά του.

Έτσι και σε αυτή την κρίση, από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος μας έδρασε ψύχραιμα και αποφασιστικά, εφαρμόζοντας τα προτεινόμενα μέτρα και αναλαμβάνοντας δράσεις προστασίας των πολιτών.

Στον τομέα του πολιτισμού μπορούμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε να συμβάλλουμε στη σταδιακή επανεκκίνηση, με συγκρατημένη αισιοδοξία και μεγάλη προσοχή, με ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες αποφάσεις.

Το πρόγραμμα υπολογίζουμε να ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου και να διαρκέσει μέχρι αρχές Οκτωβρίου.

Με επίγνωση των πολλαπλών δυσκολιών αυτής της περιόδου, οι άνθρωποι των τεχνών και του πολιτισμού, εμείς από την πλευρά του Δήμου, φέρουμε μια παραπάνω ευθύνη.

Να βοηθήσουμε να κρατηθεί το νησί μας ζωντανό. Η κοινωνία μας να μη χάσει το ηθικό της και τη δημιουργική ελπίδα της για το αύριο. Να στείλουμε δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Γνωρίζουμε όλοι ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν μας. Προσφέρουν δωρεάν ψυχαγωγική διέξοδο σε κατοίκους και επισκέπτες. Τονώνουν την αγορά.

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, οφείλω να σας γνωστοποιήσω ότι προσανατολιζόμαστε εφέτος σε δρώμενα με τοπικά σχήματα.

Με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις ή ότι άλλο μπορεί να προταθεί, σε ανοικτούς χώρους, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, εφαρμόζοντας τους κανόνες κοινωνικής προστασίας.

Εκτιμώ ότι με συνεργασία και καλή διάθεση μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Το θέλουμε και το έχουν ανάγκη οι συμπατριώτες μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας.

Προστατεύοντας την υγεία όλων, αναδεικνύοντας την πολιτιστική δραστηριότητα του νησιού μας και συμβάλλοντας στην ψυχική ανάταση των συμπατριωτών μας.

Είναι βέβαιο ότι πολλά θα γίνουν με άλλον τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε. Ενδεχομένως με μέτρα που μπορεί να επηρεάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία.

Όλα αυτά πρέπει να τα συζητήσουμε από κοινού και να λάβουμε τις βέλτιστες αποφάσεις.

Προσωπικά αλλά και η δημοτική αρχή στο σύνολό της, θεωρούμε ότι δεν περισσεύει κανείς. Όλοι κάτι έχουμε να προσφέρουμε. Μπορούμε να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα δράσεων, διαφορετικό μεν από κάθε άλλη χρονιά με θετικό πρόσημο δε. Με μεράκι, φαντασία και νέες ιδέες, μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε και αυτή την μάχη για να βγούμε και πάλι νικητές.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ να καταθέσετε τις απόψεις και προτάσεις σας, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, εφόσον είναι εφικτό εγγράφως, ώστε να τύχουν επεξεργασίας πριν τις συζητήσουμε από κοντά.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Σέβη Βλάχου

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δεν είναι αυτός ο κανονικός ψιτ. Έφαγε δύο βλήματα στο κεφάλι από μικρός και του μεινε κουσούρι. Πολύ στεναχωρηθηκα

  1. Τώρα ησύχασα !Άλλωστε βουτηγμένοι στην τέχνη είστε ! Ας μην κάνατε τίποτα ! Καλύτερα θα ήταν !

  2. Εδω κόσμος καίγεται και αντί να κοιτάξουνε Δημοτικές φορολογικές απαλλαγές μας μάραναν τα Ιπποκράτεια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.