Πρόταση Επάρχου Κω Ι. Καμπανή για δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Κω

29
1194

Θέμα: Δημιουργία μονάδας Εντατικής Θεραπείας

 

 

Ξεκινώντας η καλοκαιρινή περίοδος, μπορεί η επιστροφή στην «κανονικότητα» να είναι το ζητούμενο για πολλούς, όμως η προετοιμασία για πιθανό νέο κύμα έξαρσης του COVID- 19, πρέπει να είναι το δικό μας μέλημα. Παράλληλα, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται σε αυτή τη σκληρή μάχη με την πανδημία, ώστε να εξασφαλίσουμε την απόκτηση υγειονομικών πλεονεκτημάτων που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρουμε.

Εκτιμώ πως η δημιουργία θαλάμων ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), είναι ένας στόχος που θα μπορούσε να υλοποιηθεί, ειδικά αυτή την περίοδο και ενόψει τυχόν ενδεχόμενης αναζωπύρωσης της πανδημίας, με τους κατάλληλους χειρισμούς και την ανάλογη συνεννόηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι μονάδες ΜΕΘ, θα βρίσκονται εντός του νοσοκομείου της  Κω και θα μπορούν μελλοντικά να αξιοποιηθούν και να στελεχωθούν καταλλήλως, ενσωματώνοντας και την ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) που υπάρχει ήδη στον οργανισμό του νοσοκομείου μας αλλά παραμένει ανενεργή.

Επιπλέον, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την προμήθεια μιας κινητής μονάδας ΜΕΘ.

Επιμένουμε στις ΜΕΘ, διότι θεωρούνται ιδιαίτερα χρήσιμες για την ζωή βαρέως πασχόντων συνανθρώπων μας, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα βάσει των νέων Ιατρικών πρωτοκόλλων, για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού.

Θεωρώ πως, παρά την ανησυχία όλων μας, για την εξέλιξη της πανδημίας, οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να προστατεύσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τους συνανθρώπους μας και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες.

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

Ιωάννης Καμπανής

 

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημαρχος-Επαρχος -Περιφερειαρχης……..
    Αυτος ο συνδυασμος δεν θα με γλυτωσει απο το εμφραγμα που κοντευω να παθω….
    Τι ακουμε Θεε μου…τοσο υποβαθμισμενο θεωρειται το μυαλο των Κωων?
    Μια πηχτη ομιχλη γκαντεμιας σκεπει το νησι μας!!!

    • Τριδυμος λαχνος στο λαικο λαχειο….παρε-παρε!!!χαχαχ
      Νησακι μου,εχουμε αγωνα μπροστα μας…..

        • ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Ο ΨΙΤ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΤΡΑΙΝΟ,ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
          ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΒΛΑΚΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΠΠΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΝΑΣ ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΩΝΤΕ ΑΒΟΛΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΩΝΤΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΥΤΟΝ ΤΩΡΑ.. ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    • …. Ύστερα ακούς μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτή ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι,ε και μεις ύστερα είπαμε: Ντάξι θέλουμε εεε… δεν θέλουμε και μεις και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν.. δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μεις θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι: Ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ.. εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά από όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά το παιχνίδι όποτε το κάνει, το ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

  3. ΔΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΚΕΦΑΑΛΟ ΣΤΗ ΔΙΧΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΟΘΟΥΜΕ….
    ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΛΕΙΠΟΓΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10

  4. Μιας και οι προτασεις και τα ονειρα ειναι τσαμπα κυριε Επαρχε,δεν βαζεις και κατι παραπανω?
    Ετσι και αλλιως λογια του αερα ειναι ,πες κατι πιο τρανταχτο να κανεις και μεγαλυτερη εντυπωση.
    Μια ακομη προταση( που γραφεται μονο και μονο για να ακουστει ο αποστολεας) χωρις Παραληπτη.

  5. Αγαπητοί μου συνδημότες,
    Ούτε λόγια του αέρα συνηθίζω να λέω, ούτε επαγγελματίας πολιτικός είμαι, ούτε τζάμπα μάγκας υπήρξα ποτέ, ούτε εντύπωση θέλω να κάνω. Εύχομαι κανένας από εμάς, να μην βρεθεί στην ανάγκη ποτέ να χρειαστεί να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.
    Δέχομαι οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική, όπως και κάθε πρόταση-υπόδειξη που έχετε να κάνετε για το καλό και την πρόοδο του νησιού μας. Οι πόρτες του Επαρχείου είναι πάντα ανοικτές, για όλους τους πολίτες χωρίς καμιά εξαίρεση. Το οδικό δίκτυο συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα μας και σύντομα θα δούμε αποτελέσματα.

    • Επαρχε μην ακους κανεναν πονεμενοι ειναι…εισαι ο καλυτερος που περασε απο το νησι μακραν…μπραβο για τις προτασεις σου ξερεις που ποναει το νησι και ιδιεταιρα το νοσοκομειο οποιος σε γνωριζει προσωπικα ξερει ποιος εισαι κουφια λογια μην ακους ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!!

  6. Το’χουμε ξαναπεί: ευτυχώς που ο Έπαρχος είναι γιατρός. Προχώρα Έπαρχε αυτοί που πρέπει να ακούσουν το έχουν κάνει ήδη. Πίεση χρειάζεται συνεχής για να έχουμε αποτελέσματα και να είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα.

  7. Οπως το λετε ειναι κυριε Επαρχε. Ας το κανουμε πραξη για το καλο ολων μας. Δεν επιτρεπεται στο ετος που ζουμε να μην υπαρχει ΜΕΘ στο νησι και να χανονται ατομα….

  8. ΚΑΜΠΑΝΗ ΚΟΨΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΛΑΜΠΑ, ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΘ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΥ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΤΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

  9. Δε λείπουν μόνο 10.ξαναμετρησε.Οσοι ιστοί στέκουν μετά βίας είναι ραγισμένο η γέρνουν.ακουσον άκουσον.

  10. Δε βαρεθηκατε ολοι να παραπονιεστε για όλα συνεχως? Σημασία έχει τι γινεται για το καλυτερο και οχι να κλαιγόμαστε για τα χειροτερα

  11. Επαρχε λαμπες λακκουβες χορτα σκουπιδια στους επαρχιακους. Δες τι θα κανεις και ασε τα πολλα λογια

  12. Έπαρχε είσαι μεγάλος παίχτης. Πως τους παίζεις έτσι τους Κώτες ; Με δυο κουβέντες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ…
    Είσαι ο ΑΣΣΟΣ της Πολιτικής του τόπου .

    • φιλαρακι δεν καταλαβες….
      δεν ειμαστε ολοι ιδιοι…δεν παιζει λοιπον ολους τους Κωτες…..
      ……………Το θεμα δεν ειναι να παιζεις ποδοσφαιρο…..το θεμα ειναι να παιζεις ΚΑΛΗ μπαλα!
      Το ΑΣΣΟΣ…που κολλαει?

  13. Είσαι τεράστιος… Πουλάς παπά εδώ και χρόνια και σε προσκυνάνε… Είσαι πολύ μπροστά…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ