Γ. Χατζηδαυίδ: Την πρωτομαγιά θα γίνει και στον τόπο μας συμβολική κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του, για να τιμηθούν οι νεκροί

5
322

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς αλλά…

Στην δίμηνη καραντίνα που είχαμε είδαμε  και ακούσαμε πολλά. Υπήρξαν πολλά γεγονότα και εκτιμήσεις.  Τις τελευταίες μέρες οι συζητήσεις στράφηκαν στην επόμενη ημέρα, στο τι θα γίνει για την επανεκκίνηση της οικονομίας, πως θα επανέλθουμε στην «κανονικότητα». Καλό θα είναι να βγάλουμε τα συμπεράσματα και τις προτάσεις μας ,αξιολογώντας τα γεγονότα και τις εκτιμήσεις .

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Παραδεχτήκαν όλοι τι σημαίνει να έχεις δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό το ξεχαρβαλωμένο  ,από τους υμνητές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του καπιταλιστικού συστήματος και της παγκοσμιοποιημένης  οικονομίας,σύστημα άντεξε κλείνοντας την πλειοψηφία του λαού στο σπίτι απογειώνοντας την ατομική ευθύνη την ώρα που σε μεγάλους χώρους δουλειάς όλα αυτά τα μέτρα που κάθε απόγευμα στις 6 ακούγαμε δεν εφαρμόζοταν ούτε στα λεωφορεία,ούτε στα εργοτάξια, ούτε στο αεροδρόμιο και στα Σούπερ Μάρκετ.

Υμνούν τώρα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και όλους τους εργαζομένους που σηκώνουν το βάρος της πανδημιας,· μιλιά όμως για τις αρρωστημένες μορφές εργασίας που επικρατούν, μιλιά για τους κινδύνους που προκύπτουν από την έλλειψη βασικών υλικών και υποδομών…

Για την Επιχειρηματικότητα στην υγεία τι να πούμε .Εκτός των παχουλών αμοιβών στις ΜΕΘ  των ιδιωτικών δομών υγείας και τα εργαστήρια, για τις άθλιες συνθήκες των εργαζομένων δεν έγινε τίποτε . Βέβαια η απάντηση του υφυπουργού ότι οι πολίτες δεν πληρώνουν ούτε ευρώ από την τσέπη τους δεν μας καλύπτει γιατί πάλι εμείς τα πληρώνουμε μέσα από τα κρατικά έσοδα που προέρχονται από την φορολόγηση και τις ασφαλιστικές μας εισφορές.

Τώρα , ενόψει της επόμενης ημέρας ,όλοι σκέφτονται τους λογαριασμούς που είναι απλήρωτοι, τη μαγιά που τελείωσε και δεν μπορούν να πορευθούν. Τώρα λοιπόν φαίνεται πόσο διαφορετικά θα ήταν αν δεν είχαν ξεπουληθεί στο βωμό του κέρδους η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τόσα άλλα. Θα μπορούσε η πολιτεία να δώσει την κινητήριο δύναμη για την επανεκκίνηση της οικονομίας,αν βέβαια κουμάντο έκαναν αυτοί που πονάνε τον πλούτο που παράγουν και τις υποδομές που χτίζουν.  Τώρα όμως ;

Πριν λίγους μήνες το Δημοτικό συμβούλιο Κω πήρε απόφαση για τις Δημοτικές επιχειρήσεις στη λογική του «δεν βαριέσαι η δουλειά να γίνεται και ας γίνεται από ιδιώτες». Ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτούμε σοβαρά αν θέλουμε ο Δήμος να είναι αρωγός στα προβλήματα των δημοτών του ή ένας καλός manager  όπως στις μεγάλες Α.Ε.

Δήλωσαν και σοσιαλιστές .Για το καλό της Ελλάδας λέει πήραν αποφάσεις κόντρα στα ιδεολογικά τους πιστεύω. Γιατί άραγε δεν τολμούν να παρουσιαστούν  με την πραγματική τους πολιτική ταυτότητα . Γιατί ξέρουν πως  μόνο ο σοσιαλισμός τα καταφέρνει στα δύσκολα. Υπάρχουν παραδείγματα στην Ιστορία.

Μπορούμε  να τους εμπιστευθούμε;

Κατεβάζουν  νομοσχέδιο για την προστασία δήθεν του περιβάλλοντος , ενώ στην ουσία  παραδίδουν την Ελλάδα  ως σφαγείο  στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι  επενδυτές θα κάνουν ουρά  όπως είπε και ο κ.Χατζηδάκης.

Κατεβάζουν νομοσχέδιο για την παιδεία που τα σχολεία μόνο δημόσια δεν θα είναι  και δεν θα δίνουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά μας.

Μοιράζουν και τα κονδύλια ,οι  εργαζόμενοι τραβάνε το κουπί  , οι επιχειρηματίες όμως θα φάνε το φιλέτο . Έχουν ρίσκα όπως μας λένε, πρέπει να τρώνε δηλαδή και στις καλές και στις κακές εποχές…

Από  διαπιστώσεις καλά τα πήγαμε, στο δια ταύτα τώρα.

Για να έχουμε δωρεάν δημόσια υγεία

Για να έχουμε δωρεάν Δημόσια παιδεία.

Για να έχουμε κράτος στο πλευρό της κοινωνίας.

Για να αισθανόμαστε οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι ασφαλείς…

Πρέπει να το πάρουμε αλλιώς. Να εμπιστευτούμε το κόκκινο!.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ,  το ΚΚΕ είναι εδώ με εμπειρίες ,θέσεις ,πείρα και προπαντώς πίστη στην δύναμη του λαού. Όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα και της ελπίδας.

Το ΠΑΜΕ με τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία σε όλη την χώρα στις συνθήκες πανδημίας οργάνωσαν χιλιάδες παρεμβάσεις για να μείνουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες υγιείς και να προστατευθεί το εισόδημα και τα δικαιώματα τους.

Την πρωτομαγιά θα γίνει και στον τόπο μας  συμβολική κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του ,για να τιμηθούν οι νεκροί της τάξης μας και να βγούμε δυναμικά όλοι μαζί έξω στην επόμενη μέρα.

Μένουμε σπίτι , μένουμε ασφαλείς , μένουμε δυνατοί .

Δεν σιωπούμε , αγωνιζόμαστε.

Ο λαός πλήρωσε πολλά . Δεν θα πληρώσει ξανά.

Καλή Πρωτομαγιά

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ Κω

Γιάννης Χατζηδαυΐδ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα αυτά, πρώτον να διαφημιστεί το ΠΑΜΕ και δεύτερο να αποσιωπηθεί η παρανόμως προπαγάνδιση συγκέντρωσης δήθεν συμβολικής ώστε για μια φορά ακόμη να φανεί πως το ΚΚΕ ξεχωρίζει. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ΠΟΤΕ.

    • Στις ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΚΚΕ δεν υπάρχει κίνδυνος, υπάρχει πάντα απόσταση ασφαλείας...

      Παλιό κόλπο των εργατοπατέρων του ΚΚΕ να απλώνετε το μέγα πλήθος για να κάνει μπούγιο… Στην ΚΩ έτσι και αλλιώς δεν ξεπερνάνε τους δέκα γραφικούς, πάντα οι ίδιοι στην επαναστατική γυμναστική…

  2. Απλα η Ελλαδα θα ηταν πολυ καλυτερη,αν δεν υπηρχε το ΚΚΕ και οι εργαζομενοι αν δεν υπηρχε το ΠΑΜΕ

  3. Aσφαλώς και δεν συμφωνώ με την μη ύπαρξη του ΚΚΕ, αλλά εκείνο που θέλω να τονίσω είναι η πανάκεια τακτική του, η οποία τόσα χρόνια τώρα δεν απέδωσε τους αναμενόμενους σκοπούς δηλαδή, την αύξηση του εκλογικού ποσοστού του και την συστράτευση όλων των εργαζομένων στις τάξεις του. Αντίθετα βλέπουμε τα αστικά κόμματα να κερδίζουν τους εργαζόμενους και το ΚΚΕ να αιμορραγεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.