ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 για την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

8
251

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023

ΓΙΑ  ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Δύναμη Αλλαγής είναι αυτοδιοικητική παράταξη.

Έχει ιστορία 18 χρόνων, δεν αποτελεί παράταξη μιας χρήσεως και με σημαία ευκαιρίας.

Μέσα σε αυτή τη διαδρομή 18 χρόνων, εγώ προσωπικά έχω καταθέσει προτάσεις που υιοθετήθηκαν από την ΚΕΔΕ.

Ο Δήμος Κω πρέπει να συνεχίσει να έχει φωνή στην ΚΕΔΕ, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για την τοπική οικονομία.

Με δεδομένο ότι είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που θα πληγούν από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

Είναι μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε , όλοι μαζί, ως Δημοτικό Συμβούλιο μια ομόφωνη απόφαση και πρόταση.

Αντί να ζητάτε να σας εγκρίνουν μια θέση έμμισθου συμβούλου για το μεταναστευτικό , είναι ευκαιρία να θέσουμε πιο ουσιαστικά ζητήματα , όπως:

1ον) Μεταφορά των παράνομων μεταναστών σε απομακρυσμένα κέντρα στην ηπειρωτική χώρα.

2ον) Αύξηση  των θέσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για να αντιμετωπίσουμε την αύξηση της ανεργίας στην Κω.

3ον) Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και της δυνατότητας των δήμων να παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

4ον) Δημιουργία προγράμματος, αντίστοιχου του Φιλόδημου για την ένταξη έργων που συνδέονται με την ψηφιοποίηση όλων των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες αλλά και των υπηρεσιών της Πολεοδομίας.

5ον) Τομεακό Πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ για την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενταχθούν έργα και δράσεις τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

6ον) Παράταση της προθεσμίας ένταξης έργων στην προκήρυξη του Πράσινου Ταμείου που λήγει το Μάιο αλλά και όλων των προθεσμιών για χρηματοδοτικά προγράμματα από το ΠΔΕ, το ΕΣΠΑ και άλλα.

7ον) Εκχώρηση απευθείας ποσοστού 10% στους Δήμους από το Πράσινο Ταμείο.

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν τον νοιαζουν τον ΤΕΟ τα βασικα και τα ουσιαστικα προβληματα του νησιου,αυτος θελει φωτο με μπουλτοζες, να στελνει επιστολες-ραβασακια στο πουθενα,να ονειρευεται διορισμους,για να εχει να ελπιζει….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ