Ντίνος Παπανικολάου: Στην κρίση της δημόσιας υγείας που περνάμε, εύχομαι να μην δούμε και κρίση του νερού. Αν και πολλοί την περιμένουν

24
1238

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΚΩΣ                                                                                       ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ    27-03-2020

 

ΠΡΟΣ .. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΩ

 

Αγαπητοί μου.

Τον τελευταίο καιρό και μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας παρατηρώ μια στείρα αντιπαράθεση κατά την γνώμη μου, στο θέμα του νερού στην Δημοτική ενότητα ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ και κυρίως για την δημοτική ενότητα ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ .

Είμαι από τους ανθρώπους που στο τομέα του νερού εδώ και 35 χρόνια έδωσα μεγάλο αγώνα , και μπορώ να πω ότι έδωσα αρκετά ,απέκτησα όμως τεράστια εμπειρία στα 20 χρόνια  που είχα την ευθύνη του θέματος στον τόπο μας.

Έχω 18 χρόνια που έχω φύγει από τα κοινά του τόπου μας, αλλά πιστέψτε το θέμα του νερού πάντα με ακουμπούσε, ίσως γιατί έζησα από τα μέσα την προσπάθεια που κάναμε να φτάνει νερό στο σπίτι του καθενός συμπατριώτη μας το μεγαλύτερο αγαθό που παίρνει ο άνθρωπος από την φύση.

Θεωρώ ότι όλες οι Δημοτικές αρχές που πέρασαν ,με τις υπηρεσίες και το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ έχουν δώσει ότι καλύτερο μπόρεσαν για το νερό τα τελευταία χρόνια. Όλοι έχουν κάνει έργο και έχουν δώσει τον αγώνα τους γιατί  πραγματικά πρόκειται για ένα μεγάλο αγώνα , που για μένα η αντιπαράθεση στην περίοδο που ζούμε είναι περιττή .

Το νησί μας είναι πολύ μικρό και ειδικά η περιοχή Ηρακλειδών Όπου δεν υπάρχουν λεκάνες απορροής τέτοιες ώστε να γίνεται υδρομάστευση που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, αυτό βέβαια προκύπτει και από μια μελέτη ύδρευσης που είχαμε κάνει το Επαρχείο ο Δήμος και οι Κοινότητες του νησιού σε συνεργασία με το ΥΠ Γεωργίας και το ΙΓΜΕ που προκύπτουν τα τότε δεδομένα της κάθε λεκάνης αλλά και οι προβλέψεις , και σας πληροφορώ ότι τα πράγματα ήταν άσχημα από τότε, καθώς επίσης και η ποιότητα του νερού δεδομένου ότι τα εδάφη στην περιοχή μας είναι ηφαιστειογενή ποικίλα ,και πολύ κοντά στην θάλασσα οι γεωτρήσεις μας.

Με βάση λοιπόν τα δεδομένα της μελέτης αυτής και των προβλέψεων της είχαμε δρομολογήσει και εντάχθηκε στο Γ,ΚΠΣ του Υπουργείου Γεωργίας η κατασκευή του φράγματος ΜΙΑ στην Καρδάμαινα και η λιμνοδεξαμενή ΑΓ ΝΙΚΗΤΑ στην Αντιμάχεια, χωρίς μέχρι τώρα να έχει προχωρήσει κάτι,( αν και τον τελευταίο καιρό ο κ Κιάρης μου είπε ότι κάτι πάει να κινηθεί για το φράγμα).

Χωρίς να θέλω να αποδώσουμε  τυχόν ευθύνες και παραλείψεις ας αποτελέσει η αναφορά μας αυτή αφορμή για μια συλλογική προσπάθεια για την ένταξη αυτών των έργων, παράλληλα με την εξέταση της αφαλάτωσης .

Σήμερα αγαπητοί μου μπροστά στις κρίσεις που συμβαίνουν ,οικονομικές δημόσιας υγείας κλπ ,ίσως είναι ευκαιρία να δούμε και την κρίση του νερού που έρχεται, δεν είναι δυνατόν στο νησί μας η συμπεριφορά όλων μας στην χρήση του νερού να είναι αντίστοιχη με αυτή των  πόλεων που περνάνε ποτάμια δίπλα τους, οι πολίτες έχουν συνεχώς απαιτήσεις , και καλά κάνουν από την Δημ αρχή για πολύ και καλό νερό αλλά δεν μπορεί οι ίδιοι να μην έχουν καμία ευαισθησία για την αλόγιστη χρήση του, έχουμε όλοι ευθύνη, γιατί είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι λιγότερη κατανάλωση καλύτερη ποιότητα.

Μέσα σε όλα αυτά θέλω να καταθέσω λίγα από την εμπειρία που απέκτησα μαζί με τους συμπατριώτες μου με μοναδικό σκοπό να προβληματίσω και όχι να καταγγείλω.

Α – Ας συνεννοηθούμε όλοι μαζί για πρόταση και ένταξη σε προγράμματα των έργων υδρομάστευσης . Φράγμα ΜΙΑ , λιμνοδεξαμενές, και μικρά φράγματα σε χειμάρρους ,και επιδότηση ιδιωτών για υδρομάστευση ιδιωτικής χρήσεις.

Β  – Στροφή προς την λογική της αφαλάτωσης ,σε συνεργασία με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ,για την σύνταξη σοβαρής μελέτης για μακροχρόνια λύση.

Γ-Σύνταξη μελέτης μείωσης  της κατανάλωσης του νερού σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού , πολίτες ,σχολεία κλπ με την επιβολή αυστηρών μέτρων για την εφαρμογή των προτάσεων της μελέτης.

Δ – Να πάψει το νερό να αποτελεί μέσο πολιτικής, αλλά αγαθό ανάγκης ,με την ένταξη της κοινωνίας προ των ευθυνών της.

Τέλος για το θέμα του νερού μπορούμε να συζητάμε μέρες και ώρες , αλλά πάντα στην βάση της κοινής προσπάθειας , και στην λογική αυτή κατέθεσα και εγώ τις θέσεις, και πιστεύω μέσα στην μεγάλη κρίση της δημόσιας υγείας που περνάμε να ευχηθούμε γρήγορη αποκατάστασης ,και να μην δούμε κρίση νερού αν και πολλοί την περιμένουν.

Με την ελπίδα ότι κάποιοι θα προβληματιστούν σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι έκανε για αυτό ο φίλος σου ο Σκανδαλιδης που έλυνε και έδενε την εποχή που το χρήμα ήταν άφθονο κι εσύ ήσουν δήμαρχος;

 2. Επειδή πολλά λέτε για το νερό κύριε Παπανικολάου μήπως θυμάσαι το 86 με ταξίαρχο του σπυριούνης στην Κω τα αποτελέσματα που σας στείλαμε για το νερό από στρατιωτικό χημείο μήπως κάποιος στρατιώτης λίγο να περάσει στρατοδικείο γιατί πήρε νερό από την Αντιμάχεια και βγήκε ακατάλληλο για πόση ακόμα και για ζώα μη μιλάτε Λοιπόν εσείς για το νερό ή θέλετε να βγάλουμε κι άλλα στοιχεία πολύ ευχαρίστως και δεν τα έχω

 3. Μήπως δεν δεν πρέπει να μιλάτε εσείς για το νερό της αντιμάχειας κύριε Παπανικολάου μήπως θυμάσαι το 85 86 87 με ταξίαρχο το σπυριουνη τότε τα αποτελέσματα που σας είχαν στείλει από την ταξιαρχία για το νερό της αντιμάχειας μήπως κάνατε ένα έγγραφο για να τιμωρηθεί Ο φαντάρος που πήρε νερό από το 543 για εξετάσεις και βγήκε ακατάλληλο ακόμα και για ζώα Τι κάνατε τότε θέλετε να βγάλουμε τα χαρτιά μας γιατί έχω τις 30 μέρες φυλακή που έφαγα για αυτό μη μιλάτε λοιπόν και αφήστε τα

 4. Βρε ενδιαφέρον για το νερό της Αντιμάχειας όλοι ! Κάτι ετοιμάζει ο μικρός εκει στην Δευακ και το πήρε το αφτί σας μάλλον…

 5. …… Την περιοδο του πασοκ τα λεφτα που δινανε στην αυτοδιοικηση ηταν με τα τσουβαλια. Εσεις κανατε ρουσφετια και σπαταλες. Δε σας ενδιεφερε να λυσετε προβληματα σαν και αυτο που αφορουσε την υγεια. Δυστυχως αφησατε τεραστια κενα που μεχρι σημερα μας ταλαιπωρουν

 6. ΑΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ , ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ,ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ .ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΟΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

  • Μπράβο Ντίνο μετά Χριστόν προφήτης , βρε εσείς δεν βγάζατε παραμονές παροχές για πότισμα από το δίκτυο που πίνουμε νερό στην Αντιμάχεια ? Έχει αρδευτικό η Αντιμάχεια και φεύγουν χιλιάδες κυβικά νερού στο πότισμα και δεν έχουμε νερό να κάνουμε μπάνιο ? ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΙΝΟ ΑΣΤΟ ΝΤΙΝΟ όταν υπήρχε το χρήμα αλλά κοιτούσατε όχι να λύσετε προβληματα

 7. Φίλε. Ντινο συγχαρητήρια για την σοβαρή σου παρέμβαση. Άνθρωπος της σύνθεσης και συναίνεσης.

 8. ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΕΣΤΕΛΛΕ ΦΡΑΓΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ …. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ…ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΜΑΧΙΤΗΣ Κ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΜΕ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΧΑΧΑΧΑΧΧ

 9. άστο ρε Ντίνο…. δεν το σώνεις. έχεις την μεγαλύτερη ευθύνη. λες και λες… κρίμα τα χρόνια που έχασε ο τόπος. κρίμα που τα περισσότερα ήταν δικά σου.

 10. Ρε δεν ντρέπεστε και γράφετε όλο αλλά και άλλα για τον Ντίνο ένα μικρό χωριό με λίγους πόρους κατάφερε και έφτασε τόσο μπροστά με την Ανεμ με την ατεκα και με την βιμελ άσχετα μετά τη έγινε και τόσα άλλα πάντα μπροστά εισουν Ντίνο αλλά υπάρχουν και οι κακοί τι να κάνουμε έτυχε ακόμα και τον υδατοπυργο έκανες γιατί ακόμα δεν θα είχαμε νερό εδώ στην Αντιμαχεια!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.