Ζητήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κω σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κω

1
417

Ζητήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κω σε τηλεφωνική επικοινωνία

 με τον Δήμαρχο Κω.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κω κ. Νικηταρά , πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Μαρτίου  τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής της Λ.Σ Κω Κ. Μακρή.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες του Δήμου σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων του Δήμου,την οργάνωση των συναλλαγών με τους δημότες  και για μέτρα ενίσχυσης του Νοσοκομείου Κω.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε στον Δήμαρχο τα εξής ζητήματα

-Η δυνατότητα ,σύμφωνα με την ΠΝΠ, σύγκλισης και συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω με το σύστημα των τηλεδιασκέψεων ή με  περιφορά  να εφαρμοστεί για τα επείγοντα ζητήματα παίρνοντας σοβαρά υπόψιν τις συνθήκες  Δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση σοβαρά ζητήματα που απασχολούν χρόνια τον Δήμο να συζητηθούν με αυτό τον τρόπο που αποκλείουν την συμμετοχή πολιτών, φορέων κλπ

-Επέμεινε στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας του συνόλου των εργαζομένων στον Δήμο, ιδιαίτερα όσων ασχολούνται στην καθαριότητα και στις υπηρεσίες που συναλλάσσονται με κοινό. Επίσης ζητήσαμε να μην βρεθεί κανένα λαϊκό νοικοκυριό με την συμβολή του Δήμου χωρίς νερό, φως, τηλέφωνο.

-Χωρίς καμία καθυστέρηση ο Δήμος Κω να απαιτήσει από την κυβέρνηση την στελέχωση με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω το οποίο  με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων παραμένει «ξεχαρβαλωμένο». Να απαιτηθεί επίσης με ευθύνη του Κράτους να αξιοποιηθούν όλες οι δομές Υγείας του νησιού όπως κτίριο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και Κ.Υ Αντιμάχειας με την απαραίτητη -φυσικά-πρόσληψη όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί τώρα, η ανάγκη αποσυμφόρησης του Νοσοκομείου σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας  όσο και για τις ακάλυπτες ανάγκες προστασίας τη Υγείας των κατοίκων  που προϋπάρχουν. Όπου δε χρειαστεί, να επιταχθούν και οι ιδιωτικές δομές Υγείας του νησιού.

– Για άλλη μια φορά δηλώσαμε την πλήρη  αντίθεσή μας στην θέση του Δήμου Κω για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την προστασία της υγείας των χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών  στο Πυλί,όσο και την θέση ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και οι ενέργειες του δήμου με την τοποθέτηση πινακίδων δεν δίνουν καμία λύση ,αφού δεν αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Μέχρι να εφαρμοστεί η μοναδική λύση που προτείνει η Λ.Σ του απεγκλωβισμού των προσφύγων προς τις χώρες προορισμού τους, είναι πιεστική η ανάγκη ο Δήμος Κω να απαιτήσει  την δημιουργία στελεχωμένων και εξοπλισμένων ιατρείων μέσα στα hot spot ,την διασφάλιση όλων των κατάλληλων μέτρων υγιεινής και πρόληψης. Δεν παραιτούμαστε από το αίτημα του κλεισίματος του hot spot  στην Κω ή αλλού. Να μην μετατραπεί σε κλειστή δομή φυλακή .

Η Λ.Σ με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας και της ζωής των συνδημοτών μας, ιδιαίτερα τώρα  που το σύνθημα της «ατομικής ευθύνης» κυριαρχεί και αξιοποιείται για  να συγκαλυφθούν οι ευθύνες όλων αυτών που εφάρμοσαν αντιλαϊκές πολιτικές «κόστους-οφέλους» με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να μένουν ανυπεράσπιστα δικαιώματα  των  εργαζόμενων,άνεργων, μικροεπαγγελματίων  και βιοπαλαιστών ,θα αξιοποιήσει όλους τους τρόπους επικοινωνίας και συλλογικής παρέμβασης ώστε κανένας να μην  μείνει ανυπεράσπιστος.

 

Λαϊκή Συσπείρωση  Δ. Κω

                                                                                                                                                                19 Μάρτη 2020

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με κάποια από αυτά που προτείνετε. Στο λαθρομεταναστευτικό χρειάζεται προστασία πρωτίστως των κατοίκων του νησιού και δευτερευόντως των λαθρομεταναστών. Μην μπερδεύουμε την σειρά. Άνθρωποι είναι, ανάγκες έχουν αλλά ας πάνε σπίτι τους που δεν έχουν προβλήματα με τον ιό. Πακιστάν 2 θάνατοι, Αφγανιστάν 0, Μπαγκλαντές 1, Σομαλία 0.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ