Οι άστοχες πρωτοβουλίες του κ. Δημάρχου για την προστασία από τον κορονοιο. Περισσότερη προσοχή και λιγότερος λαϊκισμος

19
1077

Οι άστοχες πρωτοβουλίες του κ. Δημάρχου για την προστασία από τον κορονοϊό. Περισσότερη προσοχή και λιγότερος λαϊκισμός

1. Στις 16 Μαρτίου διαβάζουμε την ανακοίνωση του κ. Νικηταρά για παρέμβαση στο ΚΥΤ του δήμου μας με 2 βάρδιες σε ειδικό κιόσκι του δήμου τον έλεγχο και την απαγόρευση της κίνησης των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο. Μάλιστα έκαναν πινακίδα σε πολλές γλώσσες που ενημερώνει για την απαγόρευση και ότι αν θέλουν να ψωνίσουν κάτι θα πρέπει να απευθύνονται στον εκπρόσωπο του Δήμου και αυτός θα φροντίζει την τροφοδοσία από την αγορά του Πυλιου. Τεράστια ερωτηματικά για αυτή την παράνομη πρωτοβουλία. Για την φύλαξη και την τάξη στο ΚΥΤ δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος. Είναι η Αστυνομία και ο στρατός. Ο Δήμος κάνει υπέρβαση καθήκοντος. Αλήθεια ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα κάνουν το κοντρόλ; από ποια καταστήματα θα κάνουν τις αγορές; Που είναι τα γεγονότα που πιστοποιούν ότι απαιτείται αυτός ο εγκλεισμός; Και αν για λόγους πρόληψης πρέπει να γίνει γιατί αυτό προτρέψει να το ελέγξει ο Δήμος μας;

2. Την επόμενη μέρα 17-3-20 διαβάζουμε την «αγωνιώδη» επιστολή του δημάρχου στον πρωθυπουργό για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας του Πυλιου Κω  από τον κορονοιο λόγω του ΚΥΤ! Εδώ τα πράγματα μάλλον ξεφεύγουν! Πριν ο Δήμος πάρει μέτρα περιορισμού την κίνησης των ενοίκων του ΚΥΤ έπρεπε να απευθυνθεί ο δήμαρχος στις τοπικες υπηρεσιακές αρχές και τις πολιτικές αρχες και αν δεν υπήρχε ανταπόκριση τότε να απευθυνθεί στο υπουργείο και στο τέλος τέλος στον πρωθυπουργό!  Αυτά λέει η λογική. Η πρωθυστερες κινήσεις του κ. Νικηταρά δείχνουν σύγχιση και απουσία τακτικής σε ένα κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζεται από την έλλειψη στρατηγικής στην δημοτική διαχείριση του μεταναστευτικου-προσφυγικου. Κατά αρχήν εξαντλεί άσκοπα τα όπλα της πολιτικής του φαρετρας, εκθέτει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για ανεπάρκεια και φέρνει σε δύσκολη θέση και την ανώτερη πολιτική ηγεσία σηματοδοτώντας την απουσία τους  σε ένα μεγάλο τοπικό πρόβλημα και για αυτό …ο Δήμος παίρνει μόνος του…μέτρα!
3. Το αποτέλεσμα είναι να χαϊδεύει μεν τα αυτιά μας, με ένα τρόπο όμως άκρως επικίνδυνο. Όσοι γνωρίζουμε τις συνθήκες ζωής μέσα στο ΚΥΤ δικαιολογημένα ανησυχούμε και για μας αλλά και για τους ενοίκους του που είναι συνάνθρωποι μας. Θα ήταν σκοπιμοτερη η παρέμβαση του Δημάρχου και πιο αποτελεσματική αν έθιγε τα προβλήματα με τις υποδομές στην δημόσια υγιεινή στο νησί μας. Για το νοσοκομείο. Για το κέντρο υγείας (φάντασμα) στην Αντιμάχεια. Για την μελάνη προοπτική της τουριστικής περιόδου που θα αργήσει να μας ελθει με ότι αυτό σηματοδοτεί για την ζωή των λαϊκών τάξεων του νησιού. Λίγη προσοχή και λιγότερος λαϊκισμος.
Ν Μυλωνας

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καποιοι το χουν καψει. Ας πανε να καθαρισουν τα χορτα …. που καθε χρονο ειναι κινδυνος θανατος για την δημοσια ασφαλεια και ας αφησουν τους αλλους να ασκησουν διοικηση. Σας ειδαμε πιο. Κατσετε σπιτι οπως λεει και το τραγουδι αλλα σοβαρευτειτε

  • ΠΡΩΤΟΝ ο μόνος λαϊκισμός που είδα στο νησί, ήταν όταν ο Γιώργης σου παραβίαζε τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ΔΗΡΑΣ.
   ΔΕΥΤΕΡΟ για το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια, τα είπες ποτέ στον Παυλίδη και στον Αβραμόπουλο;

 2. Άστε μας ρε αριστεροί με δεξιά τσέπη
  ΥΓ: Δεν υποστηρίζω Νικηταρά όλο αυτό για εμένα δεν τον έπαιρνε άλλο είναι λίγος

 3. Τι κοινοποιείς τις θέσεις κ. ΜΥΛΩΝΑ και δεν πας να τα πεις του κ.δημάρχου;Δεν μας ενδιαφέρουν οι προβληματισμοί σου και η κριτική σου.

 4. Νικολακι σουλειψε ο κυριτσης; εχεις γινει εκπροσωπος τυπου του πρωην; ασε φιλε αυτος ψαχνει να βρει το χαμενο… χαχαχαχα

 5. κ. Μυλωνά υπήρχε παράλειψη από το Υπουργείο Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, για τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν για τον κορωνοιό, στα ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ.
  Επιβάλλονταν να γίνει κάποια κίνηση από το Δήμαρχο, σεβόμενος τους πολίτες της Τ.Κ. Πυλίου.
  Δείτε τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για το ΚΥΤ της Μόριας.
  Παρόμοια με αυτά που πρότεινε ο Δήμαρχος Κω.
  https://www.stonisi.gr/post/7728/kleinei-h-moria
  Συνεπώς σχεδιασμός υπάρχει, τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα και απαιτούνται ανακλαστικά.
  Σχετικά με το Κ.Υ. Αντιμάχειας είναι ευκαιρία να αξιοποιηθεί για τους ασθενείς που θα νοσήσουν από τον κορωνοιό. Θα μπορούσε να γίνει και μία 2η ΤΟΜΥ στην Κω.
  Ο μηδενισμός των πάντων δεν είναι καλός σύμμαχος στην κριτική !

 6. Παράκληση προς τον σεβαστό μας ΔΗΜΑΡΧΟ με την πρώτη ευκαιρία αν βρεθη καινή καρέκλα στον κύριο παρακαλώ ……της συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και της παράνομες πινακίδες που χωροθετήσει και Έβαλαν Ταχά για την Διαύγεια σε φίλους σιγγενων …. άφησan την δουλειά στι μέση στην ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ Πρέπει να χωροθετήσει και Αλλαις πινακίδες απαγόρευσης αυτός και η ωμειη του .

 7. Μέτρα υγιεινής για το ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ έπρεπε να ληφθούν. Κανείς δεν το αρνείται. Αλλά ειλικρινά τώρα πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να έχουν αποτελεσματικότητα, όταν ο ένας είναι πάνω στον άλλο;; Και η αναφορά του κ.Μυλωνά ότι «Για την φύλαξη και την τάξη στο ΚΥΤ δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος» είναι απολύτως σωστή.

 8. Αν περιμέναμε την κυβέρνηση κ. Μυλωνά καηκαμε….. πολύ καλά έκανε ο Δήμαρχος! Αυτός νοιάζεται για τους πολίτες της Κω και όχι η κυβέρνηση!!! Μπράβο κ.Νικηταρα ..,… έτσι να συνεχίσετε! (γι αυτές τις ιδέες του πήγε στο σπίτι του ο κ. Μυλωνάς)

 9. Απ τα πιο άστοχες και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην Δημόσια Τοπική διαβούλευση.

  Δηλαδή κ.Νίκο σας πείραξε η υπέρβαση καθήκοντος και η απευθείας διαμαρτυρία στο Ύπατο Αξίωμα?Μα έχετε συναίσθηση του τι λέτε?Έχετε αυτές τς ώρες κάνει μια αυτοκριτική γα τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις σας?Θα έπρεπε ο λαός να βάλει κάτι τέτοιες διαβουλεύσεις στο αρχείο.Η παράβαση κάθε ατομικής ευθύνης από μή νόμιμους κατοίκους που τους αποκαλείται συμπολίτες,το γράψιμο όλων των μέτρων στα χαρισμένα από φόρους Ευρωπαίων υποδήματά τους,η έκθεση σε κίνδυνο τόσων Κρατικών φορέων ,που είναι σε καθημερινή επαφή μαζί τους,η απουσία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο Νησί,ο κίνδυνος να ρημάξουν 5 Νησιά,δεν σας φοβίζει?Ντροπή και αίσχος σε τέτοιες επικίνδυνες τοποθετήσεις,που υπονομεύουν την Κοινωνική συνοχή.Στο τέλος θα μας πείτε ότι είναι και ανώτερα όντα..και ότι χάριν στις κίτρινες κολόνιες,έχουν αποκτήσει ανοσία..όπως οι αριστερόστροφες ιδεοληψίες.. το περιμένω κι αυτό.Άκυρο και από μένα.

 10. Όλοι φοβούνται μην καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα υγείας,όπως Ιταλία,η Κυβέρνηση εκλιπαρεί για προσλήψεις γιατρών

  και νοσηλευτών και ένας σημαντικός Πολιτικός παράγοντας του Νησιού τοποθετείται για ένα θέμα που όλοι ανησυχούν ότι θα μας αποτελειώσει,σαν να αναφέρεται στις διατροφικές συνήθειες της ανοιξιάτικης κάμπια.Λυπούμαι βαθύτατα,γιατί έπρεπε να συνταχθεί ένα ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ,απ όλους τους τοπικούς υπεύθυνους ,όλες τις παρατάξεις ,ώστε να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι απ τα νησιά.Προσωπικά βλέπω ιδεολογικές παθογένειες και …απωθημένα .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ