Παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά ο Δήμαρχος Κω για να επιστρέψει στο Δήμο Κω η έκταση των 70 στρεμμάτων στον οικισμό της Νέας Αλικαρνασσού

22
3175

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ζητήσει με επιστολή του ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, για να επιστρέψει στο Δήμο Κω η έκταση των 70 στρεμμάτων στον οικισμό της Νέας Αλικαρνασσού.

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει ότι η αναφερόμενη έκταση αφαιρέθηκε το 2018 από την ΕΤ.Α.Δ. (υπό συνθήκες που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν) και πρέπει να επιστρέψει στο Δήμο μας ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στη δημιουργία παράκτιου πάρκου με αθλητικές – πολιτιστικές χρήσεις και περιβαλλοντικές δράσεις σε όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας, που στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και την οικονομία μας.

 

Σημείωση: επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

 

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

σοβαροί λόγοι δημόσιου συμφέροντος, που αφορούν στην προάσπιση της περιουσίας του λαού της Κω και του δικαιώματος των Κώων πολιτών αλλά και των επισκεπτών του τουριστικού νησιού μας για ελεύθερη πρόσβαση και χρήση στο παράλιο μέτωπο της πόλης μας, με αναγκάζουν να απευθυνθώ σε εσάς.

Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε έκταση 70 στρεμμάτων, που είχε παραχωρηθεί το 2002 (30.07.2002 Παραχωρητήριο της Κ.Ε.Δ.) προς χρήση στο Δήμο Κω και αφαιρέθηκε το 2018 από την ΕΤ.Α.Δ. (υπό συνθήκες που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν) να επιστρέψει στο Δήμο μας για κοινόχρηστες, αθλητικές χρήσεις καθώς και για περιβαλλοντικές δράσεις που τόσο έχει ανάγκη η νεολαία του νησιού μας αλλά και το σύνολο των συνδημοτών μας.

Δυστυχώς, οι ελεύθερες παραλίες για τους συνδημότες μας είναι πλέον ελάχιστες. Η συγκεκριμένη έκταση με τη μεγάλη σε μήκος ακτογραμμή της (περίπου 525 μέτρα), αποτελεί την τελευταία ίσως διέξοδο των συμπατριωτών μας για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θάλασσα.

Πρόκειται για έκταση 70 στρεμμάτων στην παραλία του αναπτυσσόμενου οικισμού της Νέας Αλικαρνασσού, εντός τμήματος της Κτηματολογικής Μερίδας 2708 γαιών Κω – Εξοχής, που είναι τμήμα δημόσιου ακινήτου με αριθμό 963.

Σε αυτή την έκταση λειτουργεί αναψυκτήριο, στεγάζονται οι δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου Κω, λειτουργούν γήπεδα αθλοπαιδιών για τη νεολαία του νησιού μας ενώ από το Δήμο Κω έχει κατασκευαστεί οργανωμένος χώρος στάθμευσης τον οποίο χρησιμοποιούν κατά εκατοντάδες καθημερινά, οι επισκέπτες της παραλίας.

Είναι δε η παραπάνω έκταση όμορη των εγκαταστάσεων του 2ου Γυμνασίου Κω.

 

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

από εσάς ζητώ να δώσετε άμεσα εντολή ώστε να αποτραπεί κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα αυτής της έκτασης και την απόδοσή της στο Δήμο μας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία παράκτιου πάρκου με αθλητικές – πολιτιστικές χρήσεις και περιβαλλοντικές δράσεις σε όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας, που στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και την οικονομία μας.

 

Με εκτίμηση

 

Ο Δήμαρχος Κω

 

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

 

Γραφείο Τύπου

22 ΣΧΟΛΙΑ

  • Για να μήν ξεχνάμε...Το σΟύΡΑΜΑ με την Μουρλογκάγκα μπλόκαρε το κολυμβητήριο ΚΥΡΙΤΣΗ...

   Μυλωνάς, Ρούφα και οι προστάτες της πλάκας του περιβάλλοντος με καταγγελίες και ΡΟΥΦιΑνιές κατάφεραν να μπλοκάρουν την κατασκευή του κολυμβητήριου απαραίτητα προϋπόθεση όπως είχε υπογράψει ο Καΐσερλη με αντιδήμαρχο τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτή το Καματερό το χάρισε στο υπερταμείο των δανειστών και τώρα ο Τριώφλορος ΤΕΟ που τότε κρυβόταν ζητά την επιστροφή των 70 στρεμμάτων του Ναυτικού ομίλου… ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩΩΩΩΩΏ…..

 1. Α καλά το έχετε κάψει ττελείως. Ας είχε τα κότσια ο δήμος να πάρει στα χέρια του την έκταση. Τώρα τι θέλετε δεν καταλαβαίνουμε. Πωλήθηκε νόμιμα από την τράπεζα σε ιδιώτες. Τι καραγκιοζιλίκια κάνετε ?

 2. Μία έκταση που χρόνια ο δήμος την είχε παραμελημένη και σκουπιδαριό και τώρα σας έπιασε η καούρα ? Επίσης μία έκταση που στις πλάτες τις θυσαυρίζουν επαγγελματίες με πενιχρά ενοίκια, παράνομες καταπατίσεις και παροχές χαμηλού επιπέδου στους λουόμενους. Ε καλά ήταν πια. Στα χέρια του ιδιώτη θα καθαρίσει η βρωμιά της περιοχής επιτέλους.

  • Σαχλαμάρες χαμηλού επιπέδου...περιμένεις κάποιες 5άστερες παροχές μήπως να σε σερβίρουν έξω απ τα κάγκελα?

   Εδώ δεν βλέπω καμιά καταπάτηση χειρότερη απ αυτήν που πρόκειται να γίνει και θ αφορά λίγους επισκέπτες..η προσβασιμότητα θα αρθεί,δεν θα μπορείς να περνάς καν βλάκα ,ενώ οι παροχές θα αφορούν βραχιοάκηδες που θ αφήνουν ακόμα μερικούς τόνουν λύμματα στο Νησί..ενώ δεν θα έχει καμιά ουσιαστική προσφορά στην Τοπική Οικονομία.Έμμεσες προσφορές θα υπάρξουν αλλά ελεγχόμενες και όχι με ανταποδοτικό χαρακτήρα,ενώ το αντίτιμο θα μένει σε Εξωχώρια Ιδρύματα.Πιο βλάκας …απλά λιάζεσαι !!!

  • Κακόβουλο λογισμικό,αν δεν ήταν αυτοί με τις 'φτωχές' προσφορές να μαζεύουν τα κόπρανα των κατατρεγμένων

   που κατοικούσαν στην πιο κεντρική παραλία του Νησιού,θα είχαμε εκδήλωση ασθενειών.Στο λέω μετά λόγου γνώσης ,έχω και βίντεο,που θα τα δείξω και στον Δήμαρχο,από τέλη του Ιούλη μέχρι και τέλη Νοέμβρη,οι άνθρωποι αυτοί που κατηγορείς ακόμα και μετά που μάζεψαν τα πράγματα τους απ τις παραλίες,μάζευαν Πακιστανικά και Αφρικανικά λύμματα,για να κάνεις το μπάνιο σου ασφαλής.Μετά το μπαράμι τουςΙούλη μαζεύονταν παραλίες απ τις δέκα το βράδυ και ομαδικά πιωμένοι και μαστουρωμένοι αφόδευαν όπου βρουν.Δεν είδαμε κανέναν να έρθει να καθαρίσει,ακόμα και υπάλληλους να έβαζε,πάλι θΑ ΈΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΜΠΆΛΑ.Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης,να καθαρίζεις κάθε εκατοστό άμμου,από βρωμιές παντός είδους,για να σε ‘επιβραβεύει’ η Κτηματική !!!!

  • Όταν θα έχει τοποθετήσει ο ιδιώτης σημαδούρες να μην περνάς,μπράβους να μην κάθεσαι,εκεί που τόσο σ ενοχλεί αυτός που θησαυρίζει με πενιχρά ενοίκια,ενώ ο άλλος με τα πακέτα για ενοίκιο,θα αναβαθμίσει την περιοχή,ΠΩΣ? Α…ξέχασα αναβάθμιση εννοείς το εισιτήριο,την συμμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο,την τοποθέτηση σε κάθε κόκκο άμμου και ψάθινη,την μη τήρηση αποστάσεων,διαδρόμων..γενικά μου θυμίζεις την Κτηματική,που περνούσε απ τον 10μετρο τον έγραφε σαν καταληψία,αλλά για τις ομπρελοφυτίες με τα διόροφα ράντσα και τις κασόνες με τις καρακιτσαριό άσπρες κουρτίνες,όλα ήταν νόμιμα.Ρε εκεί να μην σας αφήνουν τα All Inclussive να χαρείτε τις ομορφιές του ίδιου σας του νησιού,με την κακία και τον φθόνο που κουβαλάτε φασισταριά/ανθρωπάρια.

   • Καλύτερ καθαρά και όμορφα ξενοδοχεία να δουλέψουνε οικογένειες παρά ομπρελλάδες με μαύρο παραδάκι αδήλωτο, βρωμισμένες παραλίες και μαφιόζιλίκι με μαγκιά. Ούστ!!!

    • Ναι θα δουλέψουνε Οικογένειες Αλβανικές και Βαλκάνιες.Πάντως μπάνιο δεν θα κάνεις

     Τώρα άν συγκρίνεις το ‘μαύρο’ παραδάκι των Ομπρελλάδων,με τα πακέτα της TUI,Booiking,Apollo,Arkivet,Correndon,και διάφορων Βαλκανικών Γραφείων,πρέπει ή μ…. να είσαι ή άσχετος του κ….Πιο μαύρο παρά απ αυτόν των Τour Operator δεν υπάρχει βλάκα ,άσχετε!!!!Ο οποιοσδήποτε εφοριακός μπορεί να υπολογίσει το ‘μαύρο παραδάκι’,του Ομπρελά γιατί η παραγωγή του είναι μπροστά σου,εδώ στην χώρα σου,ενώ πανίβλακα ΤΑ
     τα μισθώματα, χρεώσεις,εμβάσματα,κατηγοριοποίηση υπηρεσιών,κόστοι πτήσεων,handling,voucher,όλα αυτά γίνονται έξω και τα ποσά εισέρχονται/εξέρχονται ΑΟΡΑΤΑ.Αυτά για να πιστοποιηθεί η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ!!!ΤΏΡΑ για το βρωμισμένες παραλίες,σύγκρινε την βρωμεσμένη ψυχή σου φασίστα.

  • Εισαι λαθος φιλαρακο. Το στομα σου σταζει καλοσυνη.(σε ειρωνευομαι) Πρεπει να εισαι πολυ καλος ανθρωπος με τα σχολια σου εδω. Εγω κανω μπανιο εκει πολλα χρονια μπανιο. Η παραλια ειναι παντα καθαρη,εχει τουαλετες πεντακαθαρες. Οι ξαπλωστρες με της ομπρελλες ειναι ελευθερες κ δεν σε αναγκαζουν να παρεις κατι με το ζορι. Αμα θες πολυτέλεια να την πληρωσεις.εμεις εκει δεν εχουμε κανενα παραπονω απο αυτους τους ανθρωπους. Παρεχουν υπηρεσιες για ολους μας που κανουμε το μπανιο μας εκει. Τωρα εσυ να μας αδειασεις την γωνια.

 3. AYTO ΤΩΡΑ ΚΟΨΙΜΙΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΑ………….

 4. κουιζ για ..εξυπνους:
  1) εχει καταπατησει κανεις μεγαλοξενοδοχος την εκταση?
  2) έχουν αδεια τα αναψυκτηρια και οι υπολοιπες κατασκευες?
  3) πληρωνει νοικια, ποσα και σε ποιον το all day bar – cafe – restaurant- disco κτλ για τα στρεματα που εχει πανω στην εκταση?
  4) τζαμπα κανει ο λαος μπανιο ή τα σκαει για το καφεδακι στις ξαπλωστρουλες …?

  • Φέτος σ όλες τις παραλίες που εκτιμούσαν το επάγγελμα τους ,είχανε νυχτερινή βάρδια.Πρώτη φορά έγινε τέτοια κατάσταση ,χειρότερα απ το 2015,αλλά στου στόκκου την πόρτα….

 5. κάποιοι κακόμοιροι και ηλίθιοι στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν το ξεπούλημα Κυρίτση γράφουν σαχλαμάρες στα σχόλια ξεχνώντας ότι η έκταση που ζητά ο Νικηταράς ανήκει σε εμάς, στο λαό της Κω. Τελικά το /////////////// ρωτάει όλη η Κως;

 6. Δεν έχω καταλάβει γιατί φωνάζουμε εφόσον ακόμη και τώρα που πάμε πληρώνουμε τα πάντα εκεί.
  Π.χ δεν μπορείς να κάτσεις στις ξαπλώστρες εάν δεν αγοράσεις κάτι από το beach bar άρα τι θα αλλάξει εάν πάρει την περιοχή το ξενοδοχείο.
  Άσε που θα είναι και με καλύτερο εξοπλισμό.

  • Το να μην σ αφήνουν καν να κάτσεις στο τσιφλίκι τους πλέον το έχεις σκεφτεί?

   το άλλο ,δηλαδή να μην μπορείς να περάσεις απ την παραλία,πως το βλέπεις?Αυτό πάντως που όλοι βλέπουμε είναι η τεράστια αγάπη στον τόπο σου.

 7. Κολυμβητηριο τώρα!!!!!!Αυτο χρειαζεται να γινει εκει για την νεολαια και οχι μονο του νησιου μας.Αφηστε τις πολιτικές αντιπαραθεσεις και βοηθήστε ολοι να αφησουμε αθλητικες εγκαταστασεις για το μέλλον των παιδιών. Επιτελους καταλαβαίνεται οτι υπαρχουν ταλέντα που μπορουν να αναδειχτούν μεσα απο ολες τις δρασεις που αφορουν το υγρο στοιχείο και εμεις απλά κλεινουμε τα ματια και προσπερνάμε. Λιγο ευαισθησία παιδιά!!!!!

 8. Καλύτερα ξενοδοχείο παρά ομπρελλοτσιφλικάδες να μας τα ζαλίζουν με το κλάμμα και τα παραδάκια τα αδήλωτα εδώ και 30 χρόνια!

 9. Αυτοι που γραφουν αυτες τις …αηδιες, σαχλαμαρες, μπουρδες, ψεμματα τα λενε απο μονοι τους ‘η τους πληρωνουν για να τα λενε;;;; Ειναι τοσο βλακωδη που ακομη και …βλακας να εισαι δεν τα λες..!!!!!! Ρε «πουλημενοι» η εκταση που ζηταει ο Δημαρχος να επιστραφει στους Κωους εχει μετωπο στην ακτη 525 !!!μετρα. Τα ψεμματα και οι αηδιες που λετε αφορουν μια λουριδα 50 μετρων !!!!! Επομενως γιατι μιλατε ;;;Ποσα σας δωσανε ;;;; Εγω παω εκει 10 χρονια και δεν εχω ζησει αυτες τις συμπεριφορες που λετε. Κανεις δεν σε ενοχλει απο το αναψυκτηριο. Το αντιθετο. ΤΕΛΟΣ .αυτος ο υπεροχος χωρος ΠΡΕΠΕΙ να μεινει στα χερια του ΛΑΟΥ της Κω και οχι να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ μια για παντα απο αλλο ενα λ…. που θα το παρει για ενα κομματι ψωμι και θα το ΚΛΕΙΣΕΙ οπως εκανε η ΠΕΙΡΑΙΩΣ μετο διπλανο οικοπεδο !!!! (17 στρεμματα 1,5εκατομμυριο )!!! Κλεφτες !!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ