Αρχική Ειδήσεις Τα εν δήμω Θ. Νικηταράς: «Δεν περίμενα να βρω σε τόσο κακή κατάσταση τον δήμο της...

Θ. Νικηταράς: «Δεν περίμενα να βρω σε τόσο κακή κατάσταση τον δήμο της Κω»

16
2421

Συνέντευξη στον Στάθη Πίτση στο «Βήμα της Κω»

Την πρώτη του συνέντευξη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, παραχώρησε στο «Βήμα της Κω» ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς. Μιλάει για την εικόνα που είχε ο Δήμος όταν τον παρέλαβε, τονίζοντας ότι δεν περίμενε να τον βρει σε τόση κακή κατάσταση, με τα πάντα να είναι αφημένα στον αυτόματο πιλότο.

Αναφέρεται στους στόχους που έχει θέσει ως προτεραιότητα, επισημαίνοντας ότι το σημαντικότερο όλων, είναι να επανέλθει η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις σχέσεις Δήμου – Δημότη.

Κατηγορεί την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη μεθόδευση του ξεπουλήματος της νέας ΑΒΙΚΩ, χαρακτηρίζοντας τη «σκάνδαλο», ενώ θεωρεί ανοσιουργήματα τα όσα έκαναν στο ΔΗΡΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του, είναι να γίνει μία προσπάθεια ανάταξης στο Μέσο.

Επισημαίνει, ότι εξάντλησε κάθε δυνατή προσπάθεια για συνεργασία με την κ. Ρούφα, αλλά τελικά δεν επετεύχθη η συμφωνία, καθώς η κ. Ρούφα ζήτησε την αποκλειστική διοίκηση τομέων του Δήμου.

Δεσμεύεται ότι θα προχωρήσουν τα έργα στο παλιό γήπεδο Ανταγόρας, αλλά και η «ανακαίνιση» του “Φιλίνος”, ενώ τονίζει ότι αυτό που θέλει να αφήσει πίσω του στο τέλος της θητείας του, είναι η ενότητα της κοινωνίας, η ηρεμία, η συνεννόηση και η εξωστρέφεια, για να προκύψει η ισχυρή Κως που όλοι επιθυμούμε.

Κύριε Νικηταρά, έχουν περάσει περίπου 4 μήνες από τότε που αναλάβατε τα ηνία του Δήμου. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σας; Σε τι κατάσταση παραλάβατε τον Δήμο;

Παρότι όλοι γνωρίζαμε ότι ο Δήμος μας, είχε εγκαταλειφθεί την περασμένη πενταετία, δεν περίμενα την εικόνα που συνάντησα. Απογοητευμένοι εργαζόμενοι, μηχανήματα διαλυμένα, εικόνα φθοράς παντού.
Πέραν αυτών, έλλειψη στόχων, προοπτικής και οράματος. Όλα αφημένα στον αυτόματο πιλότο.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ – ΔΗΜΟΤΗ
Ποια είναι τα θέματα που θέσατε σε προτεραιότητα από την πρώτη ημέρα που αναλάβατε και ποια η δρομολόγησή τους;

Κύριο μέλημά μας ήταν, είναι και θα παραμείνει, η επαναφορά της εμπιστοσύνης στις σχέσεις του Δήμου με το Δημότη. Είναι κάτι που εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη στάση της Δημοτικής Αρχής και αυτό το έχουμε όλοι συμφωνήσει. Ποτέ πια ο δημότης να μην αισθανθεί το Δήμο εναντίον του. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας θα κάνει ότι νομίζει. Οι σχέσεις που διαμορφώνουμε με την κοινωνία, είναι σεβασμού, κατανόησης και αλληλοϋποστήριξης. Ζούμε σε ένα καταπληκτικό νησί. Μαζί οφείλουμε να το διαχειριστούμε και να το ομορφύνουμε, σε όφελος όλων μας.

ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Aπό τις πρώτες σας ενέργειες, ήταν να ενημερώσετε τους επιχειρηματίες της πόλης, ότι πρέπει να αποδεσμεύσουν τα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους, από διάφορα αντικείμενα, αλλιώς θα είχαν κυρώσεις. Ωστόσο βλέπουμε ότι δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά η προσπάθεια αυτή. Υπάρχει κάτι που την «φρενάρει»;

Αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου στο τέλος της τουριστικής περιόδου, όταν όλα είχαν διαμορφωθεί. Γνωρίζουμε καλά, όπως γνωρίζουν και οι συνδημότες μας, ότι σχεδόν όλοι μας ζούμε από τον τουρισμό. Τα έσοδα των μικρών επιχειρήσεων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πόσοι επισκέπτες του νησιού μας, θα αφήσουν τις ευκολίες των μεγάλων ξενοδοχείων που διαμένουν και θα επισκεφτούν την πόλη και τους οικισμούς μας. Πρέπει να διαμορφώσουμε τις λειτουργίες της πόλης μας με τέτοιο τρόπο, που να είναι φιλικές, προσεγγίσιμες και φιλόξενες στους επισκέπτες μας.

Αυτό ήταν τη μήνυμα που ήθελα να στείλω εξαρχής στους συνδημότες μας. Να μη βγάζουν την αγωνία επιβίωσής τους με αρνητικό, αλλά με θετικό τρόπο. Κανένας δεν κερδίζει με μια ταμπέλλα ή μερικές καρέκλες παραπάνω, όταν κλείνει το πεζοδρόμιο.

Σε αυτό θα επιμείνουμε. Και αυτό είναι το μήνυμα. Ο στόχος του Δημάρχου, δεν είναι να εισπράττει πρόστιμα ο Δήμος από τους δημότες του, αλλά συνεργασία και συναντίληψη. Να διορθώσουμε αυτά που δημιουργούν προβλήματα, με ισονομία και δικαιοσύνη.

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Δηλώσατε ότι θα είστε μπροστάρης στην προσπάθεια δημιουργίας του νέου νοσοκομείου. Υπάρχουν στα αλήθεια πιθανότητες να δούμε επιτέλους να πραγματοποιείται αυτό το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας; Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση;
Δεν είναι αίτημα, αλλά ανάγκη. Τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της οικονομίας του νησιού μας. Δε μπορεί να μιλάμε για αύξηση του μόνιμου πληθυσμού και του τουρισμού, δίχως αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας. Εμείς, από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι απαιτείται και η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την χωροθέτηση του νέου Νοσοκομείου, σύμφωνα με τις προτεινόμενες θέσεις της τελευταίας μελέτης. Εμείς θα σταθούμε μπροστάρηδες σε αυτή την υπόθεση, θα την παρακολουθούμε στενά και θα συμβάλλουμε σε ότι μας αφορά.

ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΡΑΣ
Ένα από τα φλέγοντα θέματα, είναι και ο ΔΗΡΑΣ. Ποιο το σχέδιό σας για το Μέσο; Θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι πίσω; Σε τι στάδιο βρίσκεται το ζήτημα των αποζημιώσεών τους;

Αυτά που έκαναν στο ΔΗΡΑΣ την περασμένη πενταετία είναι ανοσιουργήματα. Οδήγησαν σχεδόν στην πλήρη καταστροφή την επιχείρηση. Εξαφάνισαν από το χάρτη το ιστορικό δημοτικό ραδιόφωνο.

Η τηλεόραση ίσα που εκπέμπει ένα μαγνητοσκοπημένο δελτίο ειδήσεων και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν πολλά χρόνια, όταν ξεκινούσε στα πρώτα βήματά της. Συσσώρευσαν χρέη, εγκατέλειψαν το μηχανολογικό εξοπλισμό και άφησαν άδεια ταμεία, με απλήρωτους εργαζόμενους και οφειλές να τρέχουν. Το χειρότερο όμως είναι ότι απαξίωσαν το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης.

Όσον αφορά τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, θα καταβληθούν στο σύνολό τους. Από εκεί και μετά, θα κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ανάταξης.

Υπάρχουν πολλά κενά, ερωτήματα και εμπόδια στο δρόμο μας. Επίκειται η διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών σταθμών και πρέπει να δούμε το νέο πλαίσιο. Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό καλό είναι να μη λέμε περισσότερα.

ΟΙ ΚΟΙΝΣΕΠ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Τι σκοπεύετε να κάνετε με τις ΚΟΙΝΣΕΠ;

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ δεν αφορούν το Δήμο, δεν είναι δημοτικές επιχειρήσεις. Επομένως δεν έχουμε κάτι να κάνουμε με τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Εμείς το έχουμε πει ξεκάθαρα. Στηρίζουμε κάθε συμμετοχική πρωτοβουλία συνδημοτών μας, σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας. Όμως δεν ασκούμε δημοτική πολιτική μέσα από αυτό.

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΒΙΚΩ
Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε να κατεδαφίζεται το ιστορικό κτίριο της νέας ΑΒΙΚΩ. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, ώστε να προφυλαχθούν, αλλά και να αναδειχθούν κτήρια που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας (Παλιά ΑΒΙΚΩ, Οινοποιείο κ.α); Για το θέμα της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου, μπορεί ο Δήμος να κάνει κάποιες ενέργειες, ώστε να μην “χαθεί”;

Για το τεράστιο ζήτημα της παραλίας στη Λάμπη, όπου βρίσκεται και ο Ναυτικός Όμιλος, η στάση της προηγούμενης δημοτικής και προσωπικά του πρώην Δημάρχου, υπονόμευσε με τον χειρότερο τρόπο τα συμφέροντα των συνδημοτών μας, του Κωακού λαού δηλαδή.

Πάρα πολύ σύντομα θα ενημερωθούν οι συμπατριώτες μας για την εν κρυπτώ μεθόδευση του ξεπουλήματος αυτής της έκτασης. Πρόκειται σαφώς για σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους και ο συντάξας τα επίμαχα έγγραφα του ξεπουλήματος, σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει στους συμπολίτες μας. Θα δώσω με κάθε τρόπο τη μάχη για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης και προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει σύσσωμη η κοινωνία να στρατευθεί. Για τα κτήρια που αναφέρετε, σύντομα επίσης θα συζητήσουμε δημόσια για να καταλήξουμε τι θέλουμε να κάνουμε σε αυτά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σημερινή κατάστασή τους.

ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Από τα μεγαλύτερα έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Κω, είναι η αποκατάσταση του λιμανιού. Θα είναι έτοιμο το λιμάνι πριν την έναρξη της σεζόν; Με την ευκαιρία των εργασιών αυτών, υπάρχει σκέψη για μία συνολική αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και την δημιουργία μόλου κρουαζιερόπλοιων. Σας βρίσκει σύμφωνο η πρόταση που υπάρχει για μεταφορά του εμπορικού λιμένα στην επισκευαστική ζώνη της Μαρίνας και την λειτουργία του σημερινού λιμανιού, ως χώρο πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων γιοτ;

Παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων καθημερινά. H ενημέρωση που έχουμε, λέει ότι οι εργασίες κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος. Έχω ζητήσει το εσωτερικό λιμάνι να παραδοθεί το αργότερο έως τις 30 Απριλίου, ώστε να προλάβουμε τη νέα τουριστική περίοδο.

Γενικότερα, το ζήτημα των λιμενικών εγκαταστάσεων ανήκει στις προτεραιότητές μας. Ο μόλος για κρουαζιερόπλοια είναι από τους βασικούς στόχους μας. Προωθούμε παράλληλα τις μελέτες για τα λιμάνια Καρδάμαινας και Κεφάλου.
Όσον αφορά σε νέο εμπορικό λιμένα στη μαρίνα, είναι δύσκολο να το διεκδικήσουμε σε αυτή τη φάση. Το κράτος ήδη ξοδεύει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αποκατάσταση του λιμανιού μας από το σεισμό. Παρόλα αυτά, οφείλουμε και θα το κάνουμε, να επανασχεδιάσουμε τις λιμενικές υποδομές μας, με ορίζοντα τις ανάγκες της πόλης και του νησιού για την επόμενη τριακονταετία.

ΘΑ «ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ» ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ
Από τα σημαντικότερα έργα στο χώρο του αθλητισμού, είναι το κλειστό προπονητήριο στο Πυλί και το παλιό γήπεδο Ανταγόρα (ανακαίνιση και τοποθέτηση χλοοτάπητα). Είδαμε ότι το προπονητήριο υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020, ωστόσο δεν βλέπουμε πουθενά το παλιό γήπεδο Ανταγόρας. Τι φταίει τελικά και τόσα χρόνια δεν προχώρησε αυτό το έργο; Μέσα στο 2020 προβλέπεται κάποια αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νησιού;

Και όμως, το παλιό γήπεδο «Ανταγόρας» είναι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020. Αν το μελετήσετε προσεκτικά, θα δείτε ότι έχει ενταχθεί και μάλιστα με προϋπολογισμό 570.000 €.

Όσον αφορά στο γιατί δεν προχώρησε τόσα χρόνια, ας μη γυρνάμε στο παρελθόν και ας μη ξύνουμε πληγές. Προσωπικά κοιτάζω μόνο μπροστά. Μέλημά μου είναι να ενώνουμε την κοινωνία μας με κάθε πρωτοβουλία και δράση που αναλαμβάνουμε.

Κατά τα άλλα, για το 2020 σαφώς και προβλέπονται μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις, σχεδόν σε όλα τα γήπεδα, ιδιαιτέρως σε χώρους αποδυτηρίων.

Σε ότι αφορά το στάδιο «ΦΙΛΙΝΟΣ», ήδη έχουμε προετοιμάσει πρόταση ένταξής του στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», που προβλέπει ριζική αναμόρφωσή του, με αντικατάσταση χλοοτάπητα, κερκίδων και δημιουργία ποδηλατοδρομίου.

ΕΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Έγινε πολύς λόγος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Βάσει της εικόνας που έχετε, από την ημέρα που διοικείται, πιστεύετε ότι θα χρειαστεί η βοήθεια μέσω ιδιωτικοποιήσεων, για να προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες στους Δημότες;

Έχουμε δώσει μια υπόσχεση στους εαυτούς μας, αλλά και στους συνδημότες μας. Να προσπαθήσουμε με όλους τους τρόπους να κάνουμε το νησί μας πιο όμορφο, πιο καθαρό, πιο φιλικό για ντόπιους και επισκέπτες. Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου μας. Δεν αποκλείουμε τίποτα, εφόσον χρειαστεί, για να πετύχουμε τους στόχους μας.

ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩ
Για το θέμα της κλειστής δομής μεταναστών-προσφύγων, εφόσον δεν εισακουστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι αντίθετη στη δημιουργία της, υπάρχει σκέψη για κάποιον άλλο, δυναμικότερο, τρόπο αντίδρασης; Σας βρίσκει σύμφωνο η στάση του περιφερειάρχη που είναι υπέρ της δομής στην Κω, αλλά δεν συζητά με τίποτα, τη δημιουργία μίας δομής στο νησί της Ρόδου;

Καταρχήν πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι μιλάμε για διεθνές ζήτημα που ήδη μας απασχολεί πολλά χρόνια και θα μας απασχολεί ίσως και τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας πριν από κάθε κίνηση, είναι να μην πληγεί η εικόνα του νησιού μας, τόσο ως προς το φιλόξενο και ανθρωπιστικό χαρακτήρα του, όσο και στην τουριστική αγορά.

Όσον αφορά την άποψη του Περιφερειάρχη, εγώ θα μιλήσω για την προσωπική μου θέση, που έχει να κάνει με την πλήρη και γενναία αποσυμφόρηση της Κω.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρατε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα όσον αφορά τις συμβάσεις έργων που υπέγραψε η προηγούμενη Δημ. Αρχή για τις αποκαταστάσεις από το σεισμό. Θεωρείτε ότι δεν ήταν νόμιμες αυτές οι συμβάσεις; Πώς σκέφτεστε να κινηθείτε πάνω σε αυτό το θέμα;

Μιλάμε για συμβάσεις που προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με εκπτώσεις της τάξης του 12%, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους έργα έχουν εκπτώσεις περισσότερο από 40%. Αυτό σημαίνει ότι δόθηκε επιπλέον 1.000.000 ευρώ περίπου, «δώρο» στους εργολάβους. Αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να επενδυθούν στα σχολεία και όχι να βρίσκονται αλλού. Σταματώ εδώ, οι πολίτες αντιλαμβάνονται.

Πέρα από το υψηλό κόστος, με την επίκληση του σεισμού, ας μη μιλήσουμε και για τις αστοχίες που φάνηκαν με την πρώτη βροχή, δημιουργώντας σειρά μεγάλων προβλημάτων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ
Τελικά υπήρχε «σκάνδαλο» στις εκλογές του Τοπικού Συμβούλιου Καρδάμαινας; Θα προσφύγετε νομικά;

Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την εγγραφή Βούλγαρων πολιτών στον ειδικό κατάλογο των δημοτικών εκλογών. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση στη Δικαιοσύνη και δεν πρέπει να πω περισσότερα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ
Όλοι οι τουριστικοί φορείς κάνουν λόγο, πως πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί το τουριστικό μας προϊόν, έτσι ώστε να προσελκύσουμε ποιοτικότερους τουρίστες. Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση;

Όταν λέμε ποιοτικότερους τουρίστες όλοι εννοούμε πιο δυνατούς οικονομικά τουρίστες. Πρόκειται για μόνιμο στοίχημα. Ξεκινάει από την ποιότητα των τουριστικών καταλυμάτων μας και των τιμών που πουλάνε τις υπηρεσίες τους και καταλήγει στην καλή λειτουργία του νησιού μας, στους δρόμους, στην καθαριότητα κ.λπ. Άρα όλοι έχουμε ρόλο σε αυτό.
Πρέπει όμως, να έχουμε επίγνωση ότι ο τουρισμός είναι διεθνοποιημένο προϊόν, ανοιχτό στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Όπως εμείς θέλουμε το καλύτερο, το ίδιο θέλουν και οι ανταγωνιστές μας και κάνουν βήματα σε αυτό.
Δυστυχώς, χάσαμε έδαφος τα τελευταία χρόνια και πρέπει να το ξανακερδίσουμε. Αυτό απαιτεί προσπάθεια, σαφείς στόχους και ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ
Δυστυχώς, η μέχρι τώρα εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσαν οι δημότες, καθώς βλέπουμε ότι σε κάθε συνεδρίαση, υπάρχουν πολλές προσωπικές αντιπαραθέσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα, να μην υπάρχει ομόνοια και ομοψυχία, ακόμα και σε θέματα που συμφωνούν όλοι και είναι για το καλό του Νησιού. Τι πιστεύετε ότι φταίει και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό;

Από πολιτική άποψη, είμαι ενάντια σε τέτοιες λογικές. Πιστεύω στη δημιουργική σύνθεση. Προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις μας πάνε πολύ πίσω. Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι εκλογές πέρασαν και κρινόμαστε όλοι, δημοτική αρχή και μειοψηφία.
Όποιοι δεν αποκωδικοποίησαν σωστά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, θα χάσουν.
Για το τι πρέπει να γίνει είναι σαφές. Να προτάξουν όλοι το συμφέρον του νησιού και να σεβαστούν τη θέληση των συνδημοτών μας, όπως αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές πικρίες.

ΕΞΑΝΤΛΗΣΑ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΡΟΥΦΑ
Λίγο πριν την ορκωμοσία σας, υπήρχαν κάποιες επαφές με την επικεφαλής του «Οραμα + Δράση» κ. Ρούφα για την συνεργασία των παρατάξεών σας. Τι έφταιξε τελικά και δεν προχώρησε η συνεργασία αυτή; Έχει κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «συνεργασία» με την κ. Ρούφα; Υπάρχει περίπτωση να έχετε συνεργασία με άλλη παράταξη ή μεμονωμένα με κάποιο Δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης, ώστε να αποκτήσετε και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Μάλλον έκανα λάθος που δεν δημοσιοποίησα τις επιστολές που είχα ανταλλάξει με την κα Ρούφα. Προσωπικά εξάντλησα όλες τις δυνατότητες που είχα για θεσμική συνεργασία, με σεβασμό στην προσωπικότητα της και των συνεργατών της. Όμως η επίσημη θέση που εξέφρασε, δεν συνέκλινε σε συνεργασία. Ζήτησαν την αποκλειστική διοίκηση τομέων του Δήμου. Αυτό σαφώς και δεν μπορούσε να συμβεί.

Για τη συνέχεια, δεν χρειάζεται να το επαναλάβω. Είμαι προσωπικά και ως παράταξη, ανοιχτός σε συνεργασίες που προάγουν το συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας. Θα κριθούμε όλοι όταν έρθει η ώρα από τους συνδημότες μας. Μέχρι τότε, οφείλουμε το καλύτερο σε αυτούς που μας εξέλεξαν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι στίβος προσωπικών αντιπαραθέσεων, αλλά πεδίο συνθέσεων και καθημερινού αγώνα για το νησί μας και τους συμπολίτες μας.

Η ΚΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
Προεκλογικά είχατε δεσμευτεί ότι θα στηριχθείτε στην νέα γενιά και το αποδείξατε και μετεκλογικά, τοποθετώντας νέους ανθρώπους σε καίρια πόστα; Είστε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία τους;

Μπορώ να πω με ειλικρίνεια, ότι οι νέοι και οι νέες της παράταξής μας, αιρετοί και μη, εργάζονται καθημερινά για τους συνδημότες μας, δίχως να υπολογίζουν κόπο και χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο μπορούν να κάνουν και δεκάδες άλλοι νέοι του νησιού μας, που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας.

Σίγουρα υπάρχει η απειρία σε κάποια ζητήματα, αλλά αυτό ξεπερνιέται με το ζήλο και την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Είμαι σίγουρος ότι η Κως έχει να κερδίσει πολλά από τη νέα γενιά αυτοδιοικητικών στελεχών και είμαι υπερήφανος που συμβάλλω σε αυτό το εγχείρημα.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΗΡΕΜΙΑ, ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Πώς θα θέλατε να είναι η Κως στο κλείσιμο της θητείας σας. Τι είναι αυτό που θέλετε να έχετε αφήσει πίσω σας ως έργο αυτά τα 4 χρόνια;

Πρώτο και διαρκές μέλημά μου, είναι η ενότητα της κοινωνίας μας, η ηρεμία, η συνεννόηση και η εξωστρέφεια. Δίχως αυτά δεν μπορεί να προκύψει η ισχυρή Κως του παρόντος και του μέλλοντος, που όλοι επιθυμούμε.
Με αυτά ως προαπαιτούμενα και την προσπάθειά μας, τα μικρά και τα μεγάλα έργα, οι πολιτικοί μας στόχοι, μπορούν πιο εύκολα να επιτευχθούν.

Πηγή: vimatisko.gr


16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ.

 2. Το 2024 να δεις τι θα λένε για εσένα δήμαρχε για αυτό κάνε έργα και άσε τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε βλέπω να πηγαίνεις σπίτι σου

 3. αφου βρες και καμποσα φραγκα μη μιλας και καθολου εφηκαντα να τα φανε μετα γιατι εντο περιμενανε οτι θα χανανε ποτε τι δημαρχεια εδω στη κεφαλο ηρθεντους ταμπλας καλη χρονια δημαρχε και κανωνησε να μην τα καμης και ση σαν τους πρωηγουμενους το νησι εχει μηνει πολη πισω και εως ποτε θα τραβα απο μονο του σαν τουρηστικος πρωορισμος

 4. Καμία πρόταση, καμία προοπτική. Αναμάσημα τετριμένων και κλισέ εκφράσεων.Ελάχιστος.

 5. Ρε κοίτα μια Κατίνα που μας προέκυψε… Να πάρεις εκπομπή σάκη στο νέο δηρασ. Η μεσημεριανή ζώνη θα έχει άλλη πνοή με εσένα στο τιμόνι.

 6. Μίσος μίσος που τα βρίσκεται όλα αυτά,τρώγεστε από το μίσος που σας κατέχει,αφήστε τον άνθρωπο να πει αλήθειες και να κάνει ένα έργο,.

  • Αυτό έφερε ο Νικηταράς.Μισος να κατηγορεί οικογένειες και ανθρώπους.Ολα αυτά για να γίνει δήμαρχος.Μετα τι θα κάνει;Θα κρύβεται δεν θα του μιλάει άνθρωπος.

   • Γελάει ο κόσμος με αυτά που λες…είναι απλά θέματα χαρακτήρων και πίστεψε με ο Κυρίτσης έχασε τις εκλογές μόνο από αυτό…

 7. Ο κόσμος σας εμπιστεύτηκε αλλά προσέξτε μην επαναλάβετε τα ίδια με τους προηγούμενους, προσέξτε πολύ, πρέπει να κάνετε την διαφορά. Η συνεργασία με την Ρούφα θα ήταν καλή κίνηση γιατί διαθέτει ικανά στελέχη. Συνεργασία όμως όχι αλληλοφάγωμα. Αλλιώς πορευτείτε μόνοι σας δημοκρατικά ριζοσπαστικά και με ευαισθησίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ