ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι: Με μεγάλη συμμετοχή ο Ποδηλατικός γύρος της Κω για την 3η Δεκεμβρίου!

6
944

ΜΕ ΜΕΓΆΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΙΕΞΉΧΘΗ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΌΣ ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΩ

Ρεπ. Στέργος Χατζηστέργος Χαρίκλεια Χριστοφή

Η Πλατεία Ελευθερίας πλημμύρισε από μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης της Κω, προκειμένου να λάβουν μέρος στον ποδηλατικό Γύρο της πόλης που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κω υπό την Αιγίδα της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ΚΩ και του ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ.

Όλα τα παιδιά χάρηκαν με την συμμετοχή τους και δήλωσαν με την μεγάλη παρουσία τους την αγάπη και την αλληλεγγύη τους προς τα παιδιά μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Η νεολαία της Κω απέδειξε για άλλη μια φορά το μεγαλείο της ψυχής της, κάνοντας όλους τους πολίτες που βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας να αισθανθούν περήφανοι για την νέα γενιά της Κω.

Τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση, ο Δήμαρχος Κω κύριος Θεοδόσης Νικηταρας, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κυρία Σέβη Βλαχου, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ΚΩ κυρία Διονύσια Τελλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΚΩ κύριος Κώστας Ζαχαρος και οι Διαχρονικοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουηλ και Φαναρτζης Ιμπραήμ.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση/Μανώλης Οικονόμου

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι φορείς της Κω, παρασυρόμενοι από τους «διοργανωτές» του ΚΔΑΠΜΕΑ -ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟΥ για άλλη μια φορά επέλεξαν αυτή ειδικά την μέρα και δεν είναι η μοναδική χρονιά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, να αφήσουν στο περιθώριο τους περισσότερους από τους μισούς μαθητές του ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟΥ. Η εντολή προς τους γονείς των παιδιών ήταν ρητή και σαφής : «Αύριο, 3 του Δεκέμβρη γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας .Εχουμε ποδηλατικό γύρο! Το παιδί σου μην το φέρεις αύριο στο σχολείο» (σαν να σου λέει :δεν μπορεί να συμμετέχει….έχει μεγάλη αναπηρία). Σε άλλους γονείς πάλι πρότειναν να αφήσει την δουλειά του ο γονιός και να συνοδεύσει τον μαθητή/τρια για να παρακολουθήσουν μαζί τον ποδηλατικό γύρο χωρίς καν να υπολογίσουν πως θα γίνει η μεταφορά γονιών και μαθητών από τα χωριά προς την πόλη!!!

 2. Στον ποδηλατικό γύρο πήραν μέρος μόνο 5 μαθητές από τους 25 μαθητές του Σβουρένειου! Και έτσι χωρίς ο περισσότερος κόσμος να πάρει χαμπάρι , ούτε και οι συμμετέχοντες για το τι ακριβώς συμβαίνει, το ΚΔΑΠΜΕΑ «κλείδωσε» τα με πολλές ανικανότητες παιδιά ΑΜΕΑ στο σπίτι τους και επιλέγοντας τα λίγα και με…….. ικανότητες !!!!! ΑΜΕΑ , γιόρτασαν την 3η Δεκεμβρίου , με προλόγους, χαιρετισμούς επιλόγους, βραβεία, χειροκροτήματα , πανώ στις στέγες των κτιρίων , τυμπανοκρουσίες , πλούσια προβολή στα τοπικά ΜΜΕ ! Και πέρασαν ….. μερικοί, πολύ ωραία !(ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΜΕΑ). Άνθρωποι μου , διοργανώστε αυτή την μέρα μια γιορτή για όλα τα παιδιά ΑΜΕΑ ,διότι από όλα αυτά τα ΑΜΕΑ ζείτε, όπως γίνεται σε όλα τα ΚΔΑΠΜΕΑ της Ελλάδας και κάντε τον ποδηλατικό γύρο άλλη μέρα . Στις 3 Δεκεμβρίου , μην πετάτε στην μούρη του κάθε γονιού πόση μεγάλη αναπηρία έχει το παιδί του. Αλλιώς διάλεξε αυτή την μέρα να καθήσεις εσύ στο σπίτι σου !

 3. Παρακαλώ να αλλάξετε τον τίτλο : Όλοι διαφορετικοί, ΜΑ Ποτέ όλοι ίσοι:

  Ζούμε σε ένα σύστημα πού δεν σε διευκολύνει, σε περιθωριοποιεί και όταν θέλει να σε βοηθήσει, απλώς σε χαρακτηρίζει για να σε ξεχωρίσει και να σε αποκλείσει από πολλές δυνατότητες. Οι καλές προθέσεις, οι παγκόσμιες ημέρες και οι εξαγγελίες δεν βοηθούν, αλλά αμβλύνουν το άνοιγμα της ψαλίδας της ανισότητας.

 4. Αγαπητή κυρία…επειδή γνωρίζουμε ποια είσαι κ ότι επιζητάς την προσωπική σου επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά επειδή δεν έχεις τα απαραίτητα δικαιλογητικά -πτυχία κά, συκοφαντείς κ ρίχνεις λάσπες…να ξέρεις ότι όλα τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ συμμετέχουν σε λάθε πρόγραμμα εκεί που έχουν έφεση. Από Κολύμβηση το καλοκαίρι , εργαστηριακά μαθήματα ΠΥΛΟΥ , ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ , ΚΕΡΙΩΝ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ , ΑΛΛΑ Κ ΜΟΥΣΙΚΗΣ…ΤΟΟΣΟ ΑΣΧΕΤΗΕΙΣΑΙ ΑΟ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ! Γι αυτό κάτσε εκεί που κάθεσαι κ μη μιλάς για ανθρώπους που είναι δίπλα στα παιδιά σας γιατί εσύ επιστημονικά και κοινωνικά και ανθρωπιστικά δεν μπορείς ούτε κατά διάνοια να τους φτάσεις ! Άσχετη ε άσχετη!Ναι πήραν 5 μαθητςς γιατί αυτοί οι 5 κάνουν ποδηλασία.Τα υπόλοιπα παιδιά μας είναιβσε άλλα προγράμματα!! ΑΣΧΕΤΗ

 5. Αγαπητέ κύριε » Γιάννη » !!! Πρώτον είμαι Κύριος και μαζί με την σύζυγο μου έχουμε τρία παιδιά και ατομική επιχείρηση
  Μίλησα για την 3η Δεκεμβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ. Και ο τίτλος του άρθρου λέει : » Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι «. Εσείς στις 3 Δεκεμβρίου κάνετε διαχωρισμό και το επιβεβαιώνετε ! «Ναι πήραν 5 μαθητές γιατί αυτοί οι 5 κάνουν ποδηλασία» Ποδηλασία κάνε στις 26 Σεπτεμβρίου., Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού . Ή μήπως δεν είχες ανοίξει ακόμα το ΚΔΑΠΜΕΑ? Του χρόνου θυμήσου ότι πρέπει να ανοίγεις στην 1η Σεπτεμβρίου. Όσο για τις δραστηριότητες σας σε όλα τα τμήματα ? Και φαίνονται και τις γνωρίζουμε
  Αλλάξετε τον τίτλο του άρθρου παρακαλώ .

 6. ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΑΜΕΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ .ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΜΗ.ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..Ο ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ…ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ…ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑΣ , ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ…ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΕΜΕΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ…ΜΟΥΣΙΚΗ Κ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ…Κ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΔΑΠ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Κ ΤΟ
  ΞΕΡΩ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ