Επιστολή Δημάρχου Κω σε όλους τους επαγγελματίες για απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων | Από 9 Σεπτεμβρίου έλεγχοι & προβλεπόμενη διαδικασία

50
4253

Στους επαγγελματίες όλου του νησιού απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή του ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και τους καλεί να απελευθερώσουν πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους από κάθε αντικείμενο, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας, των συνθηκών προσβασιμότητας και κυκλοφορίας πεζών και οδηγών.
Σε διαφορετική περίπτωση, από τις 9 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει έλεγχος και η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος Κω ζητά την συνεργασία των επαγγελματιών για την καλύτερη λειτουργία του νησιού μας, για να αλλάξουν όλα όσα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία μας.

Σημείωση: επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Γραφείο Τύπου

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Συνδημότες, συνδημότισσές μου,
η τουριστική περίοδος βρίσκεται ακόμα σε υψηλό επίπεδο και όπως διαπιστώνουμε όλοι, με μια βόλτα στο νησί μας, στο κέντρο της πόλης, στους οικισμούς και στις περιαστικές περιοχές, οι όμορφες γειτονιές μας αντιμετωπίζουν πολλά και μεγάλα προβλήματα.
Η νέα δημοτική αρχή που επιλέξατε στη διοίκηση του Δήμου μας, προέρχεται από μια παράταξη που δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει την πρόοδο του τόπου μας και των ανθρώπων του.
Με σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας, της συναινετικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, στους δημότες και στα δικαιώματά τους. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε.
Τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τις ανάγκες της καθημερινότητας, την ποιότητα ζωής όλων, έχουμε οδηγό στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις μας.
Καλούμαστε να αλλάξουμε όλα όσα υποβαθμίζουν τη ζωή μας και επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία μας. Με πνεύμα συνεργασίας, εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Η πόλη είμαστε οι κάτοικοι της, όλοι εμείς που θέλουμε ισονομία και δικαιοσύνη στη λειτουργία της. Με έλεγχο νομιμότητας αλλά και επιείκεια.
Χρειαζόμαστε ποιοτικούς δημόσιους χώρους, που να αναβαθμίζουν και να αναδεικνύουν την κάθε περιοχή και το κάθε κατάστημα. Έχουμε ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και πεζοδρόμια.
Ασφάλεια για οδηγούς και πεζούς, αισθητική αναβάθμιση, λειτουργικότητα και καθαριότητα στην πόλη και στις Κοινότητες, αποτελούν μικρές, καθημερινές, νίκες που κερδίζουν ταυτόχρονα την εκτίμηση και την ικανοποίηση των επισκεπτών μας.
Όλα αυτά αφορούν στο σύνολο του νησιού μας. Ειδικά όμως στο ιστορικό κέντρο της Κω, ως διοικητικό και εμπορικό κέντρο που λειτουργεί εντός του ανοιχτού αρχαιολογικού πάρκου της πόλης μας, αυτά τα χαρακτηριστικά προσδίδουν ομορφιά και ζωντάνια, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Με το σκεπτικό αυτό φέρνουμε ΑΜΕΣΑ αλλαγές που μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχουν για όλους:
– Σε συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας υλοποιούμε περιπολίες μεικτών κλιμακίων, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, των συνθηκών προσβασιμότητας και κυκλοφορίας πεζών και οδηγών.
Απελευθερώνουμε πλατείες και πεζοδρόμια από εμπόδια. Κάθε αντικείμενο που καταλαμβάνει αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο ή πεζοδρόμιο πρέπει να απομακρυνθεί με ευθύνη του ιδιοκτήτη του.
Σε διαφορετική περίπτωση, από τις 9 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Φίλες και φίλοι,
οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές δεν επιβάλλονται με πρόστιμα και κυρώσεις. Συναποφασίζονται με διάλογο και συναίνεση, υλοποιούνται και πετυχαίνουν όταν γίνονται υπόθεση όλων.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αποφυγή επιβολής προστίμων.
Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συνεργασία και συναίνεση στην εφαρμογή των όρων καλής λειτουργίας και δεν θα αναγκαστεί η υπηρεσία να επιβάλει κυρώσεις.
Ο τόπος μας, η πόλη μας, δεν είναι τα κτίρια, η άσφαλτος, το μπετόν. Πάνω απ΄ όλα είναι οι κάτοικοι της. Είναι οι γειτονιές. Οι άνθρωποι και οι σχέσεις μας. Είμαστε όλοι εμείς.
Ενωμένη Κως σημαίνει ισχυρή Κως.

Ομορφαίνουμε το νησί μας, την πόλη και τα χωριά μας .
Ομορφαίνουμε την καθημερινότητα μας.

Ο Δήμαρχος Κω
Θεοδόσης Νικηταράς

50 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όχι Θεοδόση μου, μη μας το κάνεις αυτό τώρα. Άσε να περάσουν τρία – τέσσερα χρονάκια και μετά στείλε την ανοιχτή επιστολή.

  • Δεν θα περάσει από τον σταθμό του ΚΤΕΛ ο έλεγχος για τα λεωφορεία που τριπλό παρκάρουν λόγω πολιτικής διαπλοκής....

   Αλήθεια, η Δημοτική αστυνομία κοιμάται, η τροχονόμοι πουπερνάνε γιατί δεν βλέπουν ΤΙΠΟΤΑ;;; Τεράστιος κίνδυνος για σοβαρό τροχαίο στον σταθμό του ΚΤΕΛ που άλλοι κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και άλλοι περνάνε με αυτοκίνητο ή μηχανάκι στα τρία μέτρα που αφήνουν τα λεωφορεία. Δεν αγγίζει κανένας τον πρόεδρο του, έχει κάλυψη από την περιφέρεια και τον Δήμο και μολονότι ο χώρος δεν φτάνει για τις δεκάδες πούλμαν θα εξακολουθεί να παίρνει προσωρινή άδεια… Σε κανένα πεζοδρόμιο στην πόλη δεν είναι δυνατόν να περάσει καρότσι μωρού από τα εμπορεύματα, τους πάγκους, τα σταντ και εάν κατά λάθος έχεις και βαλίτσα τότε πρέπει να κατέβεις στον δρόμο… Θα πει κάποιος, όλες οι βαλίτσες έχουν ρόδες… Άρα πρέπει να κυκλοφορούν μέσα από τα τροχοφόρα…

 2. Να περάσετε από την Κανάρη που βάζουν τα ψυγεία στο πεζοδρόμιο με κοντές ομπρέλες κ δεν μπορεί να περάσει άνθρωπος…. έλεος!!! Δεν μπορούμε να περπατήσουμε

 3. Ποια καναρη ? Περάστε από την Βασιλέως Παύλου ! Το ιστορικό κέντρο ! Ότι θέλει ο καθένας κάνει !
  Μακάρι να εφαρμοστεί !

  • Τηλεφώνησε στην Φαίη Σορδά,ή στην Ελεωνόρα Μελέτη,στην Μενεγάκη και Σία Κοσιώνη ..θα το λύσουν αμέσως.

 4. Είναι ν απορεί κανείς..κατάληψη κοινόχρηστων χώρων γίνεται από αλλοδαπούς λαθραίους

  που δεν ξέρει κανείς αν έχουν κάποια ασθένεια,ή αν είναι υπόδικοι,κατάδικοι ή ενεργά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων (η Αστυνομία ψάχνει συνεχώς,αλλά οι έλεγχοι αποσιωπούνται)..έχουν καταλάβει πλατείες,παλιά κτίρια,παραλίες,προαύλια,όπως του Αγίου Παύλου,αφοδεύουν παντού,αλλά δεν βλέπω καμιά κίνηση…

 5. Οι ανακοινώσεις του Δήμου για την τήρηση της ευταξίας στους κοινόχρηστους χώρους είναι προς την σωστή κατεύθυνση. ‘Όμως η τήρηση της τάξης μέσα σε συγκεκριμένο σύντομο χρόνο και η μετέπειτα επιβολή κυρώσεων είναι εντελώς λαθεμένη. Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Ειδάλλως θα επιβληθούν κυρώσεις. Αυτό μας θυμίζει την πρώτη τετραετία του κυρίου Κυρίτση με τους περγολίστες. Δεν γίνεται στο τέλος μιας τουριστικής περιόδου η νέα δημοτική αρχή να στέλλει ραβασάκια και να εκφοβίζει. Τους προειδοποιούμε. Η συνεργασία με τους επιχειρηματίες συμπολίτες μας και η συναίνεση τους είναι το άλφα και το ωμέγα. Αυτούς έχουμε συμμάχους και αυτούς χρειαζόμαστε στην μεγάλη μάχη εναντίον των μεγάλων καρχαριών.

  • Περγολίστα, δεν διάβασες καλά την επιστολή, ο Δήμαρχος αναφέρεται στη συνεργασία του με τους επιχειρηματίες για να ομορφύνει η πόλη και δεν ενεργεί με το αποφασίζω και διατάζω. Έχει διαφορά μεγάλη και μην τον συγκρίνεις με τον Κυρίτση.

 6. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΑ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΥΣΑΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΟΔΟΣΗ . ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

 7. Ξερεις εσυ ετσι;Οσοι δεν σε ψηφισαν τρελανε τους στα προστιμα.Εμεις οι δικοι σου δεν πειραζει.

 8. Κάτι μου θυμίζει. Κάτι μου θυμίζει. Ελπίζω να μην ενταχθεί στην ίδια συνομοταξία με το παρελθόντα.

 9. Κανονικός επικοισμός συντελείται πλέον ...κανονική απόβαση

  εν τω μεταξύ καθημερινά έρχονται βάρκες με καμιά 400 – 500 άτομα στα νησιά μας.
  Κανονική απόβαση, εποικισμός, αντικατάσταση πληθυσμού, εισβολή, πως να το πει κανείς.
  Ο κούλης και ο κουμουτσάκος δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
  Απογοήτευση.

 10. Ούτε ο Κυρίτσης να ήτανε. Την πρώτη ημέρα, ντάλα καλοκαίρι, έβγαλε φιρμάνι να φύγουν από τους κοινόχρηστους χώρους μέσα σε τρεις ημέρες ειδάλλως θα τους πατάξει. Κύριε Δήμαρχε έχεις άπλετο χρόνο. Έχεις μπροστά σου όλο τον χειμώνα. Έχεις δίπλα σου όλους τους επιχειρηματίες που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Δεν χρειάζονται φιρμάνια. Μίλησε τους. Άκουσε τους και πράξε αυτό που θα έκανε κάθε λογικός ηγέτης χωρίς τυμπανοκρουσίες.

  • Επιτέλους να μπει μία τάξη!!δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι τουρίστες και μετά παραπονιέστε που δεν βγαίνουν από τα ξενοδοχεία!!Δημαρχε προχώρα!

 11. Αντιγραφει τον Κυριτση!!!Αρε Κυριτση τους χαρισες την νικη για να μας καταστρεψουν!!!!

 12. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ .ΓΙΝΑΜΕ ΤΣΑΝΤΙΡ ΜΑΧΑΛΑ.

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΜΟΝΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ.

 13. Σε παραδέχομαι για την Στάση σου στην Αίγλη μπράβο σου ενοίκιο κυρίες μου έρχεσαι στα λόγια του Γεωργίου Κυρίτση Δημάρχου Κω

 14. Ο Δημος ειναι για να παραγει πρωτα απο ολα τον δημοκρατικο διαλογο, μετα για να κανει εργα παραγωντας πλουτο και οχι (προσωπικο πλουτισμο του οποιονδηποτε διοικει), να σχεδιαζει στρατηγικα μετρα πως θα ειναι η ζωη καλυτερη των εμπορων των επιχειρηματιων και των τουριστων, και το κυριοτερω να φροντιζει να εχει αστικες συγκοινωνιες ωστε να κατεβαζει τους τουριστες στο κεντρο της πολης….αντι να ευχαριστει ολους αυτους τους εμπορους που με την πραματεια τους εξω ομορφαινουν εικαστικα το εμπορικο κεντρο του νησιου θελει να καταργησει με φιρμανια αποφασιζουμε και διατασουμε αντι να αντιπροτεινει κατι αλλο πολυ καλυτερα λειτουργικο, συγνωμη αλλα οποιος το σκεφθηκε στερειτε παιδειας φαντασιας και το κυριοτερω αποκλειεται να εχει βγαλει ουτε ενα ευρω στην ζωη του μοναχος του!!!

 15. Πολύ ωραία μπράβο αλλά ελάτε κ εδώ Καρδαμαινα, με το που θα μπείτε στο χωριό θα δείτε κ μόνοι σας……………… Και καλά θα κάνετε να κάνετε μια βόλτα στα σημεία π έχουνε τοποθετηθεί πινακίδες που απαγορεύουν την στάθμευση επίθεση της προηγούμενης δημοτικής αρχής για να καλύψουν ορέξεις μερικών ξενοδόχων συνεχίζουν εδώ και τρία χρόνια να παρκάρουν δικά τους αυτοκίνητα χωρίς να τους κάνει έλεγχο κανένας . Ευχαριστώ πολύ και καλή θητεία στον αγώνα σας
  Υγ** πιστεύω να το ελέγξετε.

 16. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο!!! αν δεν έχετε καταλάβει κύριοι που διαφωνείτε, ο Δήμαρχος κοινοποίησε τα αυτονόητα. Η τήρηση των νόμων είναι η ευθύνη που έχει η κάθε δημοτική αρχή . Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους ανεξαιρέτως, είτε είναι επαγγελματίες καταστηματάρχες είτε καταναλωτές. Όπως όταν παρκάρω το αυτοκίνητό μου παράνομα, κλείνοντας δημόσιους χώρους, δυσανασχετείτε και με το δίκιο σας, έτσι και όταν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και οικιών καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο σε πεζοδρόμια και δρόμους θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρότατα. Από αυτά φαίνεται η οργάνωση και η ευταξία μιας πόλης. Από την πρώτη ματιά. Εύχομαι ο Δήμαρχος να υλοποιήσει τις σκέψεις και τους στόχους του και να βάλει επιτέλους μια τάξη στην πόλη. Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο!!!

 17. Πολύ ωραία μπράβο αλλά ελάτε κ εδώ Καρδαμαινα, με το που θα μπείτε στο χωριό θα δείτε κ μόνοι σας….. μόνιμη κατάληψη πάρκινγκ του δήμου περιορισμενης στάθμευσης. Μια με δικό του όχημα και εναλλαγή ενοικιαζόμενου οχήματος που το έχει για προσωπική του χρήση. Και καλά θα κάνετε να κάνετε μια βόλτα στα σημεία π έχουνε τοποθετηθεί πινακίδες που απαγορεύουν την στάθμευση επίθεση της προηγούμενης δημοτικής αρχής για να καλύψουν ορέξεις μερικών ξενοδόχων συνεχίζουν εδώ και τρία χρόνια να παρκάρουν δικά τους αυτοκίνητα χωρίς να τους κάνει έλεγχο κανένας . Ευχαριστώ πολύ και καλή θητεία στον αγώνα σας
  Υγ** πιστεύω να το ελέγξετε.

 18. Ωραία όλα αυτά που λέτε και συγχαρητήρια στη νέα δημοτική αρχή που σηκώνει μανίκια και ρίχνεται άμεσα στη δουλειά! Να δει όμως το θέμα και με τα πρόστιμα που πήραν πρόσφατα κάποιοι συμπολίτες μας με κλήσεις από τροχαία για κατάληψη πεζοδρομίου, ποδηλατόδρομου και λοιπών κοινοχρήστων χώρων. Αυτά τα λεφτά αλήθεια πού πάνε; Υπέρ πίστεως και πατρίδος;
  Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη και θα καταλάβετε. Με τα πρόστιμα και με τις κυρώσεις δεν έρχονται αλλαγές. Αυτά μόνο στη ΧΟΥΝΤΑ γίνονται. Μόνο με το διάλογο και με την καλή θέληση λύνονται όλα τα προβλήματα. Ας είμαστε αντικειμενικοί σε κάποια πράγματα κι ας σκεφτόμαστε ανθρώπινα και με λογική!!!

 19. Θα έπρεπε αυτή την επιστολή που απευθύνει ο νέος Δήμαρχος μας τώρα να έχει γίνει εδώ και καιρό. Υπάρχουν άνθρωποι αγράμματοι, ανεγκέφαλοι που δεν γνωρίζουν τον ΚΟΚ και τα περί κατάληψης πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου και λοιπών κοινοχρήστων χώρων. Ο κάθε επαγγελματίας θέλει να κάνει τη δουλειά του, να βγάλει την πραμάτια του, να ξεφορτώσει εμπορεύματα κλπ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Βγείτε να κάνετε τακτικούς ελέγχους, όχι να είστε αραχτοί και άνετοι και να πίνετε το καφεδάκι σας και να μας τη λέτε κιόλας που κάνουμε δημόσια διαμαρτυρία στο AEGEANEWS. ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ …

 20. ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΕΚΕΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ, ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ.

 21. Φτιαχτηκαν στενα πεζοδρομια και δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με το παιδικο καροτσι και να βγουμε εξω από το σπιτι μας. Να καθαρισετε τα θαμνακια που από τα δεντρα δεν μπορούμε να περασουμε πανω στα πεζοδρομια. Να δειτε αμεσα και το θεμα των ποδηλατοδρομων που κλεινουν τα αυτοκίνητα εκει στην 25ης……

 22. Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αυτή η επιστολή θα έπρεπε να έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες της Κω. Όμως σε τέτοια θέματα έδειξε αδιαφορία και αδράνεια. Σωστή η ανακοίνωσή σας, αλλά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί τελευταία είναι πολλά. 200 ευρώ κλήση λέει για κατάληψη μέρους του οδοστρώματος. Αλήθεια, τέτοια κλήση ούτε σε υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 20 – 30 χλμ/ώρα δεν δίνεται. Μην τρελαθούμε δηλαδή. Κι όταν κάποιοι βγαίνουν επώνυμα και ανώνυμα και το καταγγέλουν στο παρών site, κάποιοι αρμόδιοι της ελλ. αστυνομίας διαμαρτύρονται έντονα. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Τρίζουν οι καρέκλες τους;

 23. Αξιότιμε κ. Δήμαρχε αυτή η ανοικτή επιστολή που κάνετε εσείς τώρα προς τους επαγγελματίες και τους πολίτες της Κω, οδηγούς και πεζούς, θα έπρεπε να γίνει καιρό από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και από την Τροχαία Κω – Ελλ. Αστυνομία που μοιράζει αβέρτα πρόστιμα και κλήσεις χωρίς καν να κάνει προειδοποίηση – επισήμανση για τους κοινόχρηστους χώρους. Υπάρχουν άτομα μεγάλης ηλικίας και μικρής που δεν γνωρίζουν τον ΚΟΚ και τα περί κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Μιλάω για μέσα στο κέντρο της ιστορικής παλιάς πόλης μας που δεν μπορεί να περάσει καρότσι ΑΜΕΑ με ασφάλεια, παιδικό καρότσι κλπ. Τα πεζοδρόμια είναι τόσο στενάχωρα, οι δρόμοι πλακόστρωσης μικροί κι αν έχει αυτοκίνητο μπροστά στην πόρτα σου και δεν αφήνουν ένα κενό 50εκατοστά τουλάχιστον με 1μέτρο για να περνάνε άνθρωποι ανήμποροι με το μπαστούνι, είναι δύσκολη η είσοδος – έξοδος στην οικίας μας. Παρακαλούμε να δείξετε την απαιτούμενη κατανόηση σε τέτοια ευαίσθητα θέματα! Αυτό δείχνει και το επίπεδο των αρμόδιων αρχών της πόλης μας.

 24. Εδώ και ένα μήνα κοντά έχουμε κάνει αίτημα τόσο στο δήμο, στη δημοτική αστυνομία και στο διευθυντή της τοπικής αστυνομίας να μην κλείνουν την είσοδο της πόρτας μας για ώρα ανάγκης σε πλακόστρωτο δρομάκι – ζώνη μικρής κυκλοφορίας που δεν μπορούμε να βγούμε με καρότσι και έδειξαν αδιάφοροι του θέματος και λένε κιόλας ότι δεν είμασταν συνεργάσιμοι. Πώς θα βγούμε από το σπίτι μας όταν έχουν παρκάρει ένα σωρό αυτοκίνητα και είναι αδύνατη η πρόσβαση; Θα κάνουμε άλμα για να περάσουμε στο δρόμο με ασφάλεια; Ας γίνουν περισσότεροι χώροι στάθμευσης.

 25. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ότι στη δημαρχία έχουν παραμείνει μερικοί κυριτσικοί που έγραψαν αυτό το απαράδεκτο μανιφέστο. Σταματήστε γιατί θα σας παρασύρουν σε εμφύλιο πόλεμο.

 26. ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ TETOIOY ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΛΠ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ. ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ …

 27. Είναι εντελώς σε λάθος κατεύθυνση..και το κυριότερο θα πλήξει όσους τον ψήφισαν.

  Δεν γίνεται να εξισώνονται οι ανομίες και παραβάσεις.Με το πρόβλημα του All Inclussive να έχει πνίξει την Κω,παραβιάζοντας οτιδήποτε νόμιμο και θεμιτό,καταπατώντας χιλιόμετρα ακτών,τσιμεντώνοντας εκατοντάδες τετραγωνικά για δημιουργία νέων πτερύγων και χώρων αναψυχής,δεν γίνεται να κυνηγάς την ΕΒΓΑ της γειτονιάς!!!Θα φας το κεφάλι σου!!!!Είναι σαν να επιβραβεύεις τις πολυεθνικές και τους Βαρώνους,αλλά να σ ενοχλούν οι μικροεπαγγελματίες που έτσι και κλείσουν,θα το πληρώσει η Κως με ερημοποίηση.Δείτε μετά τις 10 τι γίνεται..Νεκροχώρι ακόμα και μέσα Ιουλίου.Δυστυχώς η Κοινωνία του Νησιού είναι χωρισμένη στους βολεμένους και στους ‘αιχμάλωτους’…Φεύγουν εκατομμύρια απ τον πλούτο του Νησιού σε Τράπεζες του Εξωτερικού ,αλλά μας μάρανε η ‘σκιά’ του δένδρου που πέφτει στον ποδηλατόδρομο.Δεν είναι όλα τα μαγαζιά προνομιούχα,υπάρχουν μικρομάγαζα που παλεύουν με νύχια και με δόντια για έναν μισθό,απέναντι σε γίγαντες.Ας μην προκαλούμε..μεγάλη ασχετίλα .Κρίμα γιατί είναι και σύμβουλοι ,ανήκοντες κάποτε στον κλάδο του εμποράκου .

 28. Σε αυτό το το περιβάλλον των άφραγκον τουριστών ερχεται και ο νεος δήμαρχος να πάρει και αυτός ένα μεροκάματο απ τα πρόστιμα ενδικτικα (120 χιλιάρικα εισπράττει από τον ΚΟΚ ) είναι ΠΟΛΛΆ τα λευτα !!!!!!

  • ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΙΑΣ; Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ.ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ;
   ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!

 29. Καλό αγώνα Δήμαρχε μαζει με την αστυνομία έλα να μας κόψεις τους κ@λους !! Το ότι το νησί στερείται υποδομές κανένας λόγος όλοι στο ψητό το εύκολο χρήμα την άλλη τετραετία θα κατέβω και εγώ για Δήμαρχος !!τι …ακας ΕΊΜΑΙ κάθομαι και δουλεύω???

 30. ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΙΑ.ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ.ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!
  ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ!!!

 31. Α ρε Νίκο,πήγες να βάλεις τάξη και σε έφαγε ο Κυριτσης,το πλήρωσε όμως!!
  Αν πετύχει ο Νικηταρας θα δικαιωθείς και συ!

 32. Για πέρνα κι από την Καρδάμαινα Δήμερχε να δεις τα χάλια εδώ.
  ……………………..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.