Οριστική λύση στο πρόβλημα φιλοξενίας παιδιών προσχολικής ηλικίας στην Κω

36
4520

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ

Οριστική λύση, στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί για τη φιλοξενία των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην Κω, δρομολογήθηκε σήμερα, μετά από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κω.

Παράλληλα προσδιορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στο γραφείο Δημάρχου, συζητήθηκαν αναλυτικά οι δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας και οι ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κασσιώτη Γεωργία, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χατζηχριστοφής Παναγιώτης, η Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω κ. Ψύρη Μαρία, οι Προϊστάμενοι Νηπιαγωγείων και η υπάλληλος του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηπέτρου Αιμιλία.

Συγκριμένα:

Μέχρι σήμερα, στη Δημοτική Ενότητα Κω 165 προνήπια και 20 νήπια δεν έχουν βρει θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Μόλις σήμερα το μεσημέρι εγκρίθηκε από την Επιτροπή Καταλληλότητας σχολικών κτιρίων η καταλληλότητα ιδιωτικού κτιρίου (πρώην ¨Στοργή¨ πλησίον τράπεζας Πειραιώς). Με αυτό τον τρόπο θα φιλοξενηθούν εκεί 60 παιδιά.

Στο κτίριο του 7ου Δημοτικού σχολείου, επί της οδού Κοραή (παράρτημα 3ου νηπιαγωγείου), σε δύο αίθουσες θα ενταχθούν 40 παιδιά.

Τα υπόλοιπα 85 παιδιά, θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Αυτό είναι δέσμευση και ήδη έχει δοθεί από το Δήμαρχο Κω η σχετική εντολή για την προετοιμασία των αιθουσών.

Όσον αφορά στη διαδικασία απορρόφησης των (60+40) =100 παιδιών, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Ρόδο, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τριμελή επιτροπή. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας εκπρόσωπος του Δήμου Κω θα παρίσταται στην κλήρωση.

Για τα 85 παιδιά, μετά την κλήρωση, θα υπάρξει τηλεφωνική ενημέρωση από το ΔΟΠΑΒΣ στους γονείς των παιδιών για την εγγραφή τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμος Κω διεκδικεί άμεσα την έκδοση vouchers για τα 85 παιδιά από το υπουργείο Παιδείας μέσω της συμπληρωματικής πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής».

Η νέα Δημοτική Αρχή, με αίσθηση της ευθύνης, όπως άλλωστε έπραξε και τους προηγούμενους μήνες, αν και δεν είχε αναλάβει επίσημα καθήκοντα, θα υλοποιήσει έγκαιρα τον προγραμματισμό της. Ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά χωρίς εκκρεμότητες, δίχως την αγωνία και την ταλαιπωρία οικογενειών συμπολιτών μας.

Γραφείο Τύπου

36 ΣΧΟΛΙΑ

  • Μπράβο αλλά ελπίζω του χρόνου να βρεθεί λύσει για όλα τα παιδιά και να μην είμαστε υποχρεωμένοι να τα στείλουμε πάλι στους παιδικούς. Δεν συγκρίνεται το νηπιαγωγείο με τον παιδικό τι να λέμε τώρα. Ας πάνε φέτος για να πάμε κι εμείς στις δουλειές μας, αλλά του χρόνου να βρεθεί λύση στέγασης. Κάντε καινουριο νηπιαγωγείο στο κάτω κάτω!

 1. Δυστυχώς ο Δήμος μας κατάντησε να εξαιρείται από την υποχρέωση της διετούς υποχρεωτικής αγωγής που θα ανακούφιζε εκατοντάδες εργαζόμενες μητέρες. Ο Δήμος της Κω που πρώτος σε όλη την χώρα έκτισε και λειτούργησε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο Δήμος της Κω που απαίτησε και συνέβαλε στην δημιουργία ΙΕΚ βρεφονηπιαγωγών. Ο Δήμος της Κω που μαζί με τον διευθυντή Θωμά Σκουλή πρώτος έστησε τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Δυστυχώς ο πρωτοπόρος Δήμος μας δεν είχε την πρόνοια να προβλέψει την εξέλιξη. Εκεί τον κατάντησαν οι αιγιαλοί, οι εστιάτορες μάνατζερ και οι εισπρακτικές εταιρείες της μαρίνας.

 2. Κινήσεις εντυπωσιασμού για να δείξουν την ανεπάρκεια τους. Τι καινούργιο δηλαδή από αυτό που γνωρίζαμε ήδη. Κρίμα για την Αντιδήμαρχο…δεν άρχισε καλά,νέος άνθρωπος. Για τον νεοεκλεγέντα….γνωστός και μη εξαιρετέος….

  • Μη βιαζεστε. Έχει τελειώσει η περίοδος της αδιαφορίας των αναθεσεων της αρπαχτής και των ταξιδιων. Η νέα δημοτική αρχή με το θεοδοση εδοσε άλλο αέρα στο νησι. Οι πολιτες νιωθου απελευθερωμενοι και χαρουμενοι. Όλα θα πάνε καλα

 3. Ερώτηση
  Η ανακοίνωση αφορά μόνο το δημοτικό διαμέρισμα Κω η και τα χωριά; και αν αφορά και τα χωριά στην κλήρωση θα μπουν και αυτα;

 4. Λύση για Ζηπάρι έχετε;Ή μόνο στην Κω είστε άνθρωποι… Κρίμα στους ασφενδιανους που σε ψήφισαν… Μάνι Μάνι πάλι τίποτα για το Ζηπάρι…

 5. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ?? ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΑ??? ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!!!!!

  • Δεν μου λες γονιε… 4 μέρες έχουν που παρέλαβαν… Από το Μάιο οι πρώην, που έπαιζαν, δε σε ενόχλησε???

   Τώρα θυμήθηκες???

   Ντροπή σας…

 6. Καταρχήν συγχαρητήρια στον Δήμο γιατί πράγματι ευαισθητοποιήθηκε. Όμως … και υπάρχει ένα τεράστιο όμως… Που άραγε θα χωρέσουν 60 παιδιά; Καλή η πρόθεσή σας αλλά όχι και να παστωθούν τα παιδιά μας. Ποιά ασφάλεια θα υπάρχει για την παραμονή τους και το παιχνίδι τους; Ας σοβαρευτούμε λίγο λοιπόν. Εάν υπάρχει περίπτωση να δοθεί πρόγραμμα ΕΣΠΑ γιατί μας υποχρεώνετε να πάμε στους Δημοτικούς σταθμούς και όχι σε σταθμό της επιλογής μας; Μήπως τελικά άλλα είναι τα κίνητρα ( 85Χ217=18445 ευρώ τον μήνα Χ11 μήνες= 202.895 ευρώ ) και δόθηκε μία πολύ βιαστική , πρόχειρη και ακατάλληλη λύση; Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και κοιτάξτε το λίγο καλύτερα. Για μικρά παιδιά μιλάμε.

 7. Εδώ τα θύματα είναι τα μικρά παιδάκια, δεν γνωρίζουν από πολιτικές κόντρες. Αυτά είναι που θα μείνουν αμόρφωτα και θα τρώνε το σανό βέβαια που θα τα ταΐζουν αργότερα, το ίδιο σανό που καταπίνει αμάσητο ο Έλληνας σήμερα.

 8. Απορώ πραγματικά,αυτό ακριβώς δεν είχαμε ακούσει δια στόματος Κου Ζερβού;
  Τι ακριβώς μας λένε τώρα;

 9. Αλλα και αλλα.Εκτος από το να νοικιασετε κτηρια κολητων και να διορισετε δικες σας ,κατι άλλο;Αληθεια διαβασα ότι λυθηκε ενώ εσεις ακομα σχεδιάζετε;Αληθεια που γινεται να οπερνει ο δημος vouchers ;Αυτά δινοντε στους πολιτες και τα κανουν ότι θελουν.Αν δεν ξερετε ένα θεμα μην ασχοληστε και το κανετε χειροτερο

 10. Ελεος.Τα vouchers τα δινουν στους γονεις και αυτοι τα χρεισιμοποιουν σε ιδιοτικα.Τι σχεση εχει ο δημος με αυτά;Αν κανει αυτά που λεει απλα οι γονεις δεν δικαιουντε τιποτα μετα θα πληρωνει ο δημος.Καλα κρασια.

 11. Ξεφτηλες ακομα δεν αναλάβατε και αρχισατε να ριχνετε σφαλτο για τις αγελαδες των συγγενών.

 12. Αλλα λογια να αγαπιομαστε . Η κυβερνηση δινει πλεον βαουτσερ,(μεχρι τελος σεπτεμβριου), να πανε τα παιδια σε οποιον ιδιωτικο σταθμο θελουν, με φαγητο και λειτουργια μεχρι τις 16:00. Η δημοτικη αρχη θελει να στειλει τα παιδια τσατρα πατρα σε αιθουσες που δεν ειναι ετοιμες αλλα ΘΑ διαμορφωθουν , με αμφιβολλο προγραμμα αφου θα δημιουργηθει την τελευταια στιγμη και βεβαια χωρις φαγητο και μεχρι τις 13:00, στην καλυτερη των περιπτωσεων ,ευχαριστουμε δεν θα παρουμε, προτιμουμε τα βαουτσερ και το οργανωμενο προγραμμα των ιδιωτικων σταθμων.

 13. ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΕΝΔΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟΔΟΣΗ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙς ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΚΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ. ΠΗΓΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

 14. Από το Μάιο που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, κανένας σας δε μιλούσε…

  4 μέρες που ανέλαβαν, τι θέλατε??? Να σας χτίσουν και σχολεία????

  Ντροπή να χρησιμοποιείται τα παιδιά σας, για ρίξετε χολή….

  Όσο για εσάς που αμέσως να πείτε ότι μόνο στη Κω είναι άνθρωποι, βγήκε και για το Δίκαιο… Ρούφηξε το αυγό σας και νάνι….

 15. Στο μεταξύ τόσα παιδιά που έπρεπε ήδη να φοιτούν ειναι στον αερα και οι οικογένειες περιμένουν….. Υπάρχουν γονεις που εργαζονται,δεν έχουν βοήθεια και δεν έχουν και όλοι την άνεση να πληρώνουν ιδιωτικό μέχρι να τα τους τα εντάξουν επιτέλους σε σχολείο κατάλληλο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές

 16. Τι σημαίνει 165 δεν έχουν βρει θέση στα νηπιαγωγεία?Αυτά που κληρώθηκαν τον Ιούνη ως προνήπια ακυρώνονται?Ασαφειες στη διατύπωση…..Δηλαδή πόσα ήταν όλα τα παιδάκια στον Δήμο Κω και έμειναν εκτός 165?

 17. Καλά θα ήταν ο Δήμος μας να έπαιρνε μια επιδότηση όπως κάνουν ιδιωτές και να κτίσετε εναν παιδικό που να φιλοξενεί 100 παιδάκια!!! Μια χαρά θα ήταν!!!

 18. Πέρα ότι αρχίσατε με πατάτες που έκαναν και οι προηγούμενοι…. ας πάρετε μια επιδότηση να φτιάξετε κάτι νέο.Οι άσχετοι με τον χώρο ιδιώτες να παίρνουν προγράμματα…[ γιατί όλα μαθαίνονται…! ] και κάποιες «σχετικές» να εκμεταλλεύονται εργαζόμενες …!
  Τέλος…ο αριθμός παιδιών απαιτεί ΠΡΟΣΛΉΨΕΙΣ….και αφήστε την κοινωφελή εργασία.Αντε κ καλή επιτυχία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ