Τρίκαλα – Κως με φόντο την Αυτοδιοίκηση και την Ιατρική | Στον Δήμο Τρικκαίων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κω

20
2213

Στον Δήμο Τρικκαίων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του νησιού της Δωδεκανήσου

Γεννήτορας ο Ασκληπιός, απόγονος ο Ιπποκράτης, οπότε η ιατρική επιστήμη «χρωστά» σε Τρίκαλα και Κω τη θεμελίωσή της. Η δε συνίδρυση με τον Δήμο Επιδαύρου, του Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων, είναι η επιτομή της συνεργασίας των τριών αυτών περιοχών, για την ανάδειξη  της προσφοράς των Ασκληπιείων συνολικότερα στον μεσογειακό χώρο. Αυτό το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019. Συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία Κώων συνεργατών του, ο κ. Νικηταράς συνεργάστηκε για το θέμα που αφορά στην ανάδειξη ενός σημαντικού τμήματος της ιστορίας της ιατρικής στη χώρα μας και παγκοσμίως.

Αυτοδιοίκηση

Η επίσκεψη, όμως, είχε και ακόμη έναν χαρακτήρα, άκρως ουσιαστικό. Αυτόν της ενημέρωσης απόν τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου προς τον κ. Νικηταρά, για όλα τα ζητήματα της σύγχρονης διακυβέρνησης στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή.
Οι δράσεις του Δήμου για τα ζητήατα τηςε τεχνολογίας, της βελτίωσης των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών, της ειδικότερης φιλοσοφίας ως προς την αντιμετώπιση του πολίτη, η συνεργασία και η εμφύσηση πνεύματος συνεννόησης με τους υπαλλήλους, η δημιουργία καινοτόμων δράσεων, η λειτουργία των υπηρεσιών, τεχνικά ζητήματα, δράσεις για την καθημερινότητα, ο αθλητισμός, πρόνοια, ο πολιτισμός, τα έργα, η αποκομιδή απορριμμάτων, τέθηκαν σε πολύωρες συζητήσεις. Εγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, τέθηκαν ερωτήματα, που απαντήθηκαν από τον κκ. Παπαστεργίου, με βάση το μοντέλο που λειτουργεί στον Δήμο Τρικκαίων. Επίσης, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας ενημέρωσε εκτενώς για τα ζητήματα του Smart Trikala και των καινοτομιών του για τις δημοτικές πιλοτικές ή πάγιες δράσεις. Αναφέρθηκε, επίσης,  σε ζητήματα υποδομών σχολικών μονάδων και λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, αλλά και σε ζητήματα χρησιμότητας των αποτελεσματικών μέτρων διακυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου κ. Θανάσης Μιχαλάκης είχε πραγματοποιήσει μια παρουσίαση των γενικών χαρακτηριστικών και δράσεων του Δήμου Τρικκαίων την τελευταία πενταετία.

 

Από το γραφείο Τύπου

Πηγή: https://trikalacity.gr

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο κύριος Νικηταράς φαίνεται να διαθέτει μια πολιτική ικανότητα που δεν τίμησαν άλλοι (Καϊσερλής, Κυρίτσης, Νίκος Μυλωνάς κλπ): να μαθαίνει από τα λάθη και τις παραλείψεις του

 2. Η ΝΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟΔΟΣΗ ΜΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

 3. ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΠΑΤΙΚΩΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΟΜΠΛΙ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΑ …..

 4. ΠΟΛΛΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΠΛΕΞ. ΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΤΟ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΜΕ ΡΟΤΑ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

 5. ΓΙΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΡΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…
  ΝΑ ΦΤΑΡΝΙΣΤΕΙΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΚΑΝΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ…
  ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ «ΤΟ ΣΙΩΠΑΝ, ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ».
  ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ «ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ».
  ΒΡΕ ΔΕ Γ/ΣΤΕ ΛΕΩ ΓΩ.
  ΥΓ.
  ΕΙΠΑ …ΔΕ, ΟΚ;

 6. Ο ευρωπαίος Μ…….. γιατί δεν ήρθε, αυτός έχει τα φόντα για ταξιδευτής …..μπορεί να ξεπεράσει και τους προηγούμενους !

 7. ειδατε πως είναι οι πόλεις του 2019 ? Είδατε αυτοκίνητα και φορτηγά στο κέντρο της πόλης ? Είδατε αυτή την αναρχία που υοαρχει στο νησί μας ? Είδατε καθαριότητα ? Για να δούμε τι είδατε ! Τ9 χαλι του ιστορικού κέντρου της κω δεν υοαρχει πουθενά ! Η αναρχία στο μεγαλείο της ! Για να δούμε τι αποκομίσατε από αυτ9 το ταξίδι σας !

 8. Θετική κρίνεται η ταύτιση των δυο δήμων για την προώθηση της υπόθεσης των Ασκληπιείων. Αλλά περισσότερο αναγκαία κρίνεται η επίσημη ανακήρυξη του Ιπποκράτη ως «αποκλειστικού συμβόλου της Κω» από το νέο μας δήμαρχο. Η Κως σήμερα δεν έχει να μιμηθεί κανένα δήμο, γιατί και η εμπειρία και οι γνώσεις και τα μέσα υπάρχουν. Η τόλμη και η πολιτική βούληση μοναχά απουσιάζουν.Πριν από μια δεκαετία ο δήμος της Κω αποτελούσε πρότυπο για μίμηση (θυμηθείτε βιολογικό κ.α.) από άλλους δήμους. Ας το αποτολμήσουμε και πάλι.Μπορούμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.