Επιστολή Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη για αποκατάσταση μνημείων και πάρκινγκ

10
2194

Κως, 15 Ιουλίου 2019

 

Θέμα: Επιστολή Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση στην Υπουργό Πολιτισμού και
Αθλητισμού κα Μενδώνη.

Συγχαρητήρια επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.
Στην επιστολή ο Δήμαρχος Κω αναφέρεται σε δύο πολύ σημαντικά για την Κω θέματα τις ζημιές από το σεισμό στα ιστορικά μνημεία και τη δημιουργία πάρκινγκ και πάρκου στο υπό απαλλοτρίωση κτήμα Χατζηνεπά.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου:

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Θερμά συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας.
Είμαι σίγουρος ότι η βαθιά γνώση Σας για το αντικείμενο του Υπουργείου Σας όπως και η εργασιομανία που σας διακρίνει θα οδηγήσει σε μια επιτυχή θητεία στο χώρο του Πολιτισμού, χώρο που επί πολλά χρόνια υπηρετείτε με συνέπεια.

Κυρία Υπουργέ,
Με την ευκαιρία της σημερινής συγχαρητήριας επιστολής μου, θέλω να σας θίξω δύο πολύ σημαντικά για το νησί μας θέματα:
1. Μετά τον σεισμό του Ιουλίου του 2017, το σύνολο των ιστορικών μνημείων της πόλης της Κω παραμένουν στην κατάσταση που τα άφησε το καταστροφικό για το νησί μας γεγονός.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου στους προκατόχους Σας καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει ούτε για το χρονοδιάγραμμα μελετών – εργασιών, ούτε όμως και για τη διάθεση στοιχειωδών αποκαταστάσεων.
Έτσι μέχρι σήμερα δύο χρόνια μετά, το κάστρο της Νεραντζιάς στην Κω παραμένει κλειστό, τμήματα του ποδηλατοδρόμου στο κέντρο της πόλης έχουν αποκλειστεί λόγω των υποστυλώσεων τοίχων της εξωτερικής οχύρωσης της αρχαίας πόλης, στύλοι της αγοράς και του βωμού του Διονύσου παραμένουν κατακρημνισμένοι κ.λ.π.
Στην ίδια κατάσταση και δύο εκκλησίες όπως και τα δύο κεντρικά ιστορικά τζαμιά της πόλης.
Είμαι σίγουρος, άλλωστε έχετε επισκεφθεί την Κω, ότι η σημερινή
της εικόνα μόνο θλίψη θα σας προκαλέσει.
2. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη μας, οδήγησε το Δήμο μας στην απόφαση απαλλοτρίωσης έκτασης όμορου της αναστηλωθείσας, με Ευρωπαϊκά προγράμματα Ρωμαϊκής Οικίας.
Το ακίνητο αυτό έχει σχεδιαστεί από το Δήμο μας κατά ένα μέρος του να γίνει χώρος στάθμευσης και κατά το μεγαλύτερο μέρος του να γίνει πάρκο με ήπιες παρεμβάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Ο χώρος στάθμευσης θα εξυπηρετήσει κυρίως την αποεπιβίβαση από τα τουριστικά λεωφορεία των επισκεπτών της Ρωμαϊκής Οικίας που είναι εκατοντάδες και σήμερα δεν εξυπηρετούνται.
Η πρόταση τόσο των ιδιοκτητών όσο και του Δήμου εκκρεμεί στο Κ.Α.Σ.

Κυρία Υπουργέ,
Είμαι σίγουρος ότι με ιδιαίτερη ευαισθησία θα δείτε και τα δύο θέματα, μόλις οι υποχρεώσεις Σας το επιτρέψουν, δίνοντας άμεσες απαντήσεις και λύσεις.
Άλλωστε η συνεργασία μας εδώ και αρκετά χρόνια από τη θέση της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού έχει δείξει ότι οι γνώσεις και η αποτελεσματικότητα στις αποφάσεις και τη δράση Σας είναι το χαρακτηριστικότερο γνώρισμά Σας.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κω
Γιώργος I. Κυρίτσης

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. συγχαρητηρια κυριε απελθωντα για τον εξευτελισμο της εννοιας πολιτισμου, και τον αφανισμο των Ιπποκρατειων 19

  2. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ,ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ,ΑΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ.ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ.

  3. Δεν εχεις ουτε ένα δικαίωμα να συνεργαστείς με κανενα.Αστα για τον θεοδοση που είναι ανθρωπος με κυρος και τον σεβοντε ολοι.Εσενα δεν σε σεβαστηκε το 62% και δεν το εχεις καταλαβει…..ΥΠΟΜΟΝΗ.

  4. Τάδε έφη προφήτης Ησαΐας. Ακόμα και οι προφητείες κάνουν λάθη. Μετά τις ανομίες και τις άκρατες καλοπεράσεις, ξέρετε εσείς, πίστευα ότι όταν γυρίσεις το κεφάλι πίσω να δεις τα κατακεραυνωμένα Σόδομα και Γόμορρα θα γινόσουνα στήλη άλατος. Έλα όμως που υπάρχει και άλλη εκδοχή. Όταν για δύο ολόκληρα χρόνια ξεχνάς τα αρχαία που έπεσαν από τον σεισμό και γυρίζεις τώρα που φεύγεις πίσω και τα βλέπεις δεν γίνεσαι μόνο στήλη άλατος όπως ο απερχόμενος αλλά χάνεις και το μυαλό σου. Δεν εξηγείτε αλλιώς αυτή η επιστολή του απερχόμενου. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

  5. Όλα δεσμευμένα στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.Εγγυήσεις για αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους.Δεν έχουν περίσσευμα για κόψιμο χόρτων.Όλα τα εισιτήρια που κόβουν τα μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι,πάνε στους δανειστές.

  6. Μου ανέθεσαν να ερευνήσω τους λόγους αύξησης της γκρίζας τριχοφυίας στον δεξί μου όρχη σε σχέση με τον αριστερό.Μετά από πολλαπλές επισκέψεις σε κομμωτήριο γεννητικών οργάνων απεφάνθην ότι η διαφορά των πρόσφατων Βουλευτικών Εκλογών κατά 9 μονάδες,ευεργέτησε τους θύλακες των γκριζοφόρων τριχοθυλακίων του δεξιού μου όρχη σε σχέση με τον Αριστερό.Σαν το εκλογικό αποτέλεσμα ένα πράμα..Κατόπιν τούτου η αλλαγή σαμπουάν κρίνεται απαραίτητη.Δοκίμασα το Ultrex,Haid & Soldiers και το Johnsons Baby sampoo με το τελευταίο να προκαλεί λιγοτερη πιτυρίδα στο τριχωτό της κάτω κεφαλής.Γι αυτό ψηφίστε Ρουβίκωνα.

  7. Μου ανέθεσαν να ερευνήσω τους λόγους αύξησης της γκρίζας τριχοφυίας στον δεξί μου όρχη σε σχέση με τον αριστερό.Μετά από πολλαπλές επισκέψεις σε κομμωτήριο γεννητικών οργάνων απεφάνθην ότι η διαφορά των πρόσφατων Βουλευτικών Εκλογών κατά 9 μονάδες,ευεργέτησε τους θύλακες των γκριζοφόρων τριχοθυλακίων του δεξιού μου όρχη σε σχέση με τον Αριστερό.Σαν το εκλογικό αποτέλεσμα ένα πράμα..Κατόπιν τούτου η αλλαγή σαμπουάν κρίνεται απαραίτητη.Δοκίμασα το Ultrex,Haid & Soldiers και το Johnsons Baby sampoo με το τελευταίο να προκαλεί λιγοτερη πιτυρίδα στο τριχωτό της κάτω κεφαλής.Γι αυτό ψηφίστε Ρουβίκωνα.

  8. Μικροί, δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα. Οπαδοί του καϊσερλισμού, νέο-οπαδοί του χειρότερου λαϊκισμου αναμεμειγμένου με δικηγορισμό και μπόλικη ασχετοσύνη, όταν θα ξυπνήσετε θα είναι αργά. Αλλα είστε τόσο πολύ κοτούλες που μια ζωή θα σας τραβούν με το καπίστρι όπως ισχυρίσθηκε ο καμπούρης για τους Ασφενδιανους. Καληνύχτα σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.