ΙΣΧΥΡΗ Κως: Οι Δημότες της Καρδάμαινας περιμένουν εξηγήσεις από την απερχόμενη δημοτική αρχή και τους εκεί εκφραστές της

18
3408

Οι Δημότες της Καρδάμαινας περιμένουν εξηγήσεις από την απερχόμενη δημοτική αρχή και τους εκεί εκφραστές της.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή, ένα μήνα μετά το ηχηρό αποτέλεσμα των εκλογών, αδυνατεί ακόμα να αποδεχτεί την απόφαση των Κώων.

Με ύφος και φρασεολογία που παραπέμπει ευθέως στην αλαζονική και εκδικητική συμπεριφορά του επικεφαλής της, αναρωτιέται μεταξύ άλλων γιατί η « Ισχυρή Κως» κατέθεσε ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας και γιατί το έκανε στην εκπνοή της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος.

Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση, με πολλές διαστάσεις. Μια μελανή σελίδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη δημοκρατική κοινωνία μας.

Για όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας και ειδικά τους εκλογείς στην Καρδάμαινα, για να γνωρίζουν τι έχει συμβεί. Για να κατανοήσουν πως βγήκε το εκλογικό αποτέλεσμα της Καρδάμαινας, τι ψήφισαν οι συμπατριώτες μας και τι αποτέλεσμα έβγαλε η κάλπη.

Αξίζει να προσέξουμε λοιπόν τα παρακάτω δεδομένα:

 1. Η διαφορά της παράταξής μας από την παράταξη της Δύναμης Αλλαγής στην κάλπη για το Συμβούλιο της Κοινότητας ήταν μόλις 5 ψήφοι. Παρότι ο πλειοψηφών σύμβουλός μας Γιώργος Ψύρης έλαβε 113 ψήφους περισσότερες από του κ. Πόγια Νικόλαου της «Δύναμης Αλλαγής». Το αποτέλεσμα έδειξε με σαφήνεια ότι η κοινωνία της Καρδάμαινας επιθυμούσε με μεγάλη πλειοψηφία για τη θέση του προέδρου τον κ. Γιώργο Ψύρη. Όμως αυτό, είναι η μια παράμετρος.

 2. Η δεύτερη και σπουδαιότερη, η οποία έχει να κάνει με την αλλοίωση της βούλησης των Δημοτών της Καρδάμαινας, είναι ο τρόπος που διαμορφώθηκε η σύνθεση του εκλογικού σώματος στην κοινότητα αυτή. Είναι γνωστό ότι, εκτός των Ελλήνων υπηκόων, στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές μπορούν να ψηφίζουν, υπό όρους και προϋποθέσεις, και πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν εγγραφεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο. Σύμφωνα λοιπόν με τον ειδικό εκλογικό κατάλογο της Δ.Ε. Ηρακλειδών, βρίσκονται να είναι εγγεγραμμένοι 33 τουλάχιστον εκλογείς προερχόμενοι από τη Βουλγαρία, για τους οποίους ουδείς γνωρίζει τον τόπο κατοικίας τους και αν αυτοί διαμένουν μόνιμα στο νησί μας, όπως ο νόμος ορίζει. Μάλιστα, όλως τυχαίως, ψηφίζουν σχεδόν όλοι στην Καρδάμαινα…

 3. Είναι επίσης προς διερεύνηση, αν και ο νόμος το ορίζει με απόλυτη σαφήνεια, ότι δεν προσήλθε έστω και ένας από αυτούς αυτοπροσώπως στη Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας (ή σε άλλη αρμόδια υπηρεσία) προκειμένου με ενυπόγραφη δήλωσή του (με δική του υπογραφή δηλαδή) να δηλώνει μόνιμος κάτοικος Κω. Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Κοντά στη λήξη της προθεσμίας εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στις 28 Φεβρουαρίου 2019, δημιουργήθηκε από συγκεκριμένο «κέντρο» βιομηχανία τέτοιων εγγραφών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αλλοίωση της βούλησης των συμπατριωτών μας δημοτών στην Καρδάμαινα.

 4. Σκοπίμως προφανώς, στην αντένσταση που υπέβαλλε ο κ. Κυρίτσης αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά ή αιτιολόγηση για τους 33 εγγραφέντες στον ειδικό κατάλογο.

Η αλήθεια πρέπει να λάμψει. Πρακτικές που πλήττουν το δημοκρατικό αίσθημα των συμπολιτών μας πρέπει να φωτίζονται με κάθε νόμιμο τρόπο. Πολιτική δίχως την ηθική της διάσταση δεν έχει αξία. Για όλους αυτούς τους λόγους η ένσταση που υπέβαλε η παράταξη μας είναι, ηθικά και ουσιαστικά, επιβεβλημένη.

Ζητούμε δε, άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Να ξεκαθαρίσει αν και ποιο πολιτικό πρόσωπο εμπλέκεται. Αν έγιναν νόμιμα οι προαναφερόμενες εγγραφές ή έχουμε σαφή παραβίαση της νομοθεσίας. Να διευκρινιστεί που κατοικούσαν κατά τον ελεγχόμενο χρόνο όλοι οι προερχόμενοι από τη Βουλγαρία εγγραφέντες στους ειδικούς καταλόγους.

Εκτιμούμε ότι αυτή η κίνηση πρέπει να τύχει υποστήριξης από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας. Η νέα δημοτική περίοδος πρέπει να ξεκινήσει δίχως σκοτεινά σημεία. Το χρωστάμε στους συμπατριώτες μας και στο μέλλον του νησιού μας.

 

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θεοδόση χαλάρωσε γιατί θα τα βρεις σκούρα μετά!! Δεν αλλάζουν τα αποτελέσματα Έτσι κ ένας ψήφος πάει ο άλλος μπροστά μην ακούς τον αβρηθη θα εκτεθείς ????

 2. Σενάριο για σεμινάριο !!! Ναι μεν αλλά !! Προσβάλουμε αλλά και δεν το κάνουμε !! Φωτογραφίζουμε αλλά και δεν το λέμε !! Λάσπη και όπου κολλήσει !! Μετά επικαλούμαστε την συναίνεση …. η ηθική είναι προφανώς που περισσεύει από την παράταξη της ισχυρής Κω και Δη από την Καρδαμαινα…Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι !!

 3. Εσύ να χαλαρώσετε γιατί με τους Βούλγαρους πού φέρατε και τα 50 που πειραν έχετε γίνει ρεζίλι α και της ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις που τους κάνατε !!!!!!

 4. το αδίκημα είναι πολύ σοβαρό «αλλοίωση λαϊκής βούλησης». Προσωπικά δεν περιμένω τίποτε από «δημοσιογράφους», «εισαγγελείς» κλπ. αφού κατά πλειοψηφία δεν χαίρουν εμπιστοσύνης. Ελπίζω να μη γίνει έθιμο, μιας και υποψίες ύπάρχουν και από προηγούμενες εκλογές, δεν είμαι νεοδημοκράτης.

 5. ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΑΝ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΚΛΟΓΗΣ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΑΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

 6. Ενοικιαζόμενα δωμάτια κοντά στο S…ένα ξενοδοχείο γεμάτο γυφτοβουλγαρους χωρίς αδειες παραμονής και 100% τυχοδιώκτες.
  Με 100 ευρώ ψηφίζουν ότι τους πεις.
  Μπράβο στην απερχομένη δημοτική αρχή και κυριος Μπράβο στον κ.Προεδρο.
  Αν φτάνετε σε αυτό το σημείο για κρατήσετε τις καρέκλες σας…είστε άξιοι της μοίρας σας.
  Ντροπή σας…και παλι Ντροπή σας…

 7. Ton pogia tha exete proedro thelete den thelete!!!
  Giauti theodwsako kanonise pws tha to xiristis gt opos tin proigoumeni 4etia itane iper tou kieitsi stis ekloges gt o kaiserlis den mas eixe kanei tpt etsi k twra itan esou gt o kiritsis den mas eixe kanei tpt etsi poli eukola ti epomeni tha fas tin pita esu opos tin efagan k oi alloi…
  Min pas kontra ston pogia autos tha einai proedros k na ksereia einai o mono pou mporei na sou kanei zimia… Ksereia gt?
  Gt doulevei pio poli k apo toua ipalilous tou dimou!!!

 8. Θεοδοση δεν αρχισες καλα.Εχεις και δικηγόρους συμβουλους.Οι Βουλγαροι είναι Ευρωπαίοι πολιτες και εχουν δικαιομα να ψηφιζουν σε οποια χωρα δηλωσουν κατοικια.Δευτερο και σπουδαιοτερο εσεις που γραφετε ότι σας κατεβει που ξερετε τι ψηφισαν;Εσεις πληρονεστε να ψηφισετε;Τοσο ζωα κυκλοροφορουν και μετα καποιοι απορουν που εχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

  • Ανώνυμε, όταν τους βάζεις στο φακελάκι τα ευρουλάκια και τους μαντρώνεις να πάνε να ψηφίσουν δύναμη αλλάγης, ε τι άλλο θα ψήφιζαν βρε εξυπνάκια τον Θεοδόση ; Ξεκουτουλάτε ρε Νικηταράς Δήμαρχος Κω με 23,5 μονάδες διαφορά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ακόμα δεν το καταλάβατε ; Χωνέψετέ το πιο !!

  • ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙ ΚΑΙ Γ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ. ΠΑΡΤΟ ΧΑΠΑΡΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ ΕΣΥ ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 9. Για να σας λυθούν κάποιες απορίες σας ενημερώνω ότι το γεγονός ότι οι αλλοδαποί ψήφισαν την παράταξη του Κυρίτση , είναι αδιαμφισβήτητο αφού πήγαιναν στα τμήματα συνοδευόμενοι απο υποψηφίους του και μάλιστα κάποιοι με θράσος έμπαιναν στα τμήματα και έκαναν υποδείξεις και φασαρίες στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Τώρα όσον αφορά την ανάρτηση σχετικά με την ικανότητα του κου Πόγια, μάλλον δεν πρέπει να είσαι από την Καρδάμαινα. Ο κος Πόγιας έλαμψε σαν παρουσιαστής των καρναβαλικών εκδηλώσεων, σαν χορευτής, αλλα σαν πρόεδρος ήταν και είναι πολύ λίγος . Ο άξιος και ο ικανός στην πολιτική δεν κρίνεται από τους οπαδούς του αλλά απο τους αντιπάλους του και το αποτύπωμα που αφήνει στον τόπο του. Αν το αποτύπωμα του κου Πόγια είναι τα σκουπίδια, το μαύρο σκοτάδι στους δρόμους, το αίσχος της πλατείας, η έλλειψη νερού όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά ακόμα και τον χειμώνα και οι δρόμοι που έγιναν μία βδομάδα πριν τις εκλογές και την επόμενη καταστράφηκαν και ήδη προσπαθούν να τους επιδιορθώσουν, τότε σίγουρα είναι επιτυχημένος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.