ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Οι παρεμβάσεις 1,4 εκ. ευρώ του Δήμου στο ιστορικό κέντρο της Κω είναι μόνο η αρχή. Σχέδιο Κως 2023…αλλάζει την εικόνα της πόλης”

11
697

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Οι παρεμβάσεις 1,4 εκ. ευρώ του Δήμου στο ιστορικό κέντρο της Κω είναι μόνο η αρχή. Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει την επένδυση πολλαπλάσιου ποσού που αλλάζει την εικόνα της πόλης.”

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κρατική υπάλληλος που στελεχώνει το γραφείο του τοπικού Βουλευτή στην Κω και που σήμερα «κατεβαίνει» στις εκλογές ως υποψήφια με τον κ. Νικηταρά, προέβη σε μια απίστευτη απρέπεια. Μίλησε για τη μεγάλη παρέμβαση στο ιστορικό κέντρο της Κω, με τη δημιουργία Open Mall, που αλλάζει την εικόνα της πόλης, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο Δήμο Κω που ωρίμασε το έργο και κατέθεσε το φάκελο με την πρόταση και τα δικαιολογητικά, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ουσιαστικά παρουσίασε το έργο σαν να το χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, και χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στον δικαιούχο του έργου.

Πρόκειται για ατόπημα ολκής που δείχνει την προσπάθεια κάποιων από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να καπηλευτούν το έργο των αιρετών και των υπαλλήλων του Δήμου Κω και να το παρουσιάσουν ως δικό τους.

Είμαι υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την αλήθεια με στοιχεία:

1ον) Στο τέλος Νοεμβρίου του 2018 και αφού είχαν προηγηθεί μήνες προετοιμασίας με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Εμπορικό Σύλλογο Κω, ο Δήμος μας κατέθεσε το φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η πράξη «Δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στον Δήμο της Κω» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

2ον) Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ο Δήμος Κω που θα χρηματοδοτηθεί για έργα και παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο ύψους 1,4 εκ. ευρώ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου που θα χρηματοδοτηθεί με 400.000 ευρώ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 221 επιχειρήσεις της Κω.

3ον) Η πρόταση του Δήμου Κω συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) αποτελώντας μία από τις 56 σε όλη την Ελλάδα που επιλέχθηκαν.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει η συμμαχία του χθες είναι ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα μόνο κομμάτι του σχεδίου μας για τη συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κω.

Δεν μένουμε μόνο στα 1,4 εκ. ευρώ, μέσα από τα οποία θα γίνουν έργα και δράσεις όπως δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύστημα έξυπνου φωτισμού, προμήθεια mini bus, ηλεκτρονική πλατφόρμα έξυπνης πόλης με αναζήτηση θέσης πάρκινγκ μέσω κινητού τηλεφώνου και παροχή χρηστικής πληροφορίας στον επισκέπτη, έξυπνα παγκάκια κ.α.

Στην πόλη της Κω και στο ιστορικό κέντρο θα επενδυθεί από το Δήμο πολλαπλάσιο ποσό στο πλαίσιο της αλλαγής της εικόνας του. Η πόλη της Κω θα γίνει ένας χώρος ζωής, ψυχαγωγίας, ελκυστική στους πεζούς και στους ποδηλάτες, θα γίνει πιο ανθρώπινη.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Ο Δήμαρχος, αναγνωρίζοντας την εμπειρία, τις γνώσεις μου και τη διάθεσή μου για δουλειά και προκειμένου να αναστραφεί η αρνητική κατάσταση που είχε δημιουργήσει η διοίκηση του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» σε όλους τους τομείς, μου εμπιστεύτηκε την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού, Συντονισμού και Δημοτικής Περιουσίας με επιπλέον αρμοδιότητες την ευθύνη συντονισμού και υποβολής προτάσεων για χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενώ από τον Μάρτιο του 2017 μου ανέθεσε επιπλέον και τα θέματα του πρωτογενούς τομέα και την ευθύνη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κω». ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

 2. ΝΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΣ ΠΟΙΟ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΙΟ ΗΘΙΚΟΣ ΠΟΙΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΉΣ .ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ .ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΎΕΣΑΙ.ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΆΧΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΘΡΑΣΎΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΉΘΕΙΣ.ΜΑΚΑΡΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΘΟΣ ΤΟΥ.

 3. Δεν τα λέω αυτά που διάβασες εγώ. Τα λέει ο ίδιος ο Χατζηκαλύμνιος. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τον ονόμασαν ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 4. Μιχάλη είμαστε μαζί σου,πάμε γερά, το ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ θα βγάλει και πάλι Δήμαρχο τον Γιώργο Κυριτση.

  • ο Μιχάλης έχει χάσει το Ασφενδιού, νόμιζε πως με τα λόγια γίνονται έργα και πήγε στο σχολείο του Κυρίτση. Ξεκίνησε μηχανικός θα καταλήξει λογιώτατος!

 5. Είμαι σίγουρος ότι το mini bus θέλει ο Δήμος και φυσικά τις 2-3 διοικητικές θέσεις που ίσως δημιουργηθούν…….τίποτα άλλο…..

 6. ΒΡΕ ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥ , ΣΕ ΕΦΑΓΕ ΚΙ ΕΣΕΝΑ Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ!!!! ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΕΤΕ , ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ, ΣΩΣΤΑ??? ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ , ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΤΕ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ)!!!

 7. ούτε μιά λέξη περί θέσεων εργασίας (αλλάζει Η ΕΙΚΟΝΑ). Όσο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, άστα Μιχάλη ήσουν από του πρώτους (Πυλί) αλλά συνέχεια μηδέν. Δηλαδή μόνο βιτρίνα!

 8. Για σου Μιχαλάκη μια χαρά είσαι στην καρέκλα γιατί μετά της εκλογές έχει δουλειά… ανύπαρκτοι 5 χρόνια τίποτα !!!!!!

 9. Δεν δικαιουσαι να μιλας γιατι δεν εχεις ουτε το 1/4 του μυαλου…του ηθους και του εργου που εχει προσφερει ο Χατζηκαλυμνιος,….ντροπη σου….και λο αυτο το μισος και η εμπαθεια που βγαζετε…αν ηταν αλλα χρονια θα προτεινα τον οστρακισμο……

 10. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΎΘΗΚΕ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΊΝΗΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΉ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ..ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΊΤΕ ΟΧΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ