“Η πόλη της Κω αλλάζει. Εντάχθηκε για χρηματοδότηση το έργο του Open Mall, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ”

20
5108

ΘΕΜΑ : “Η πόλη της Κω αλλάζει. Εντάχθηκε για χρηματοδότηση το έργο του Open Mall, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ”

Η πόλη της Κω αλλάζει όψη. Γίνεται πιο όμορφη, πιο ελκυστική, πιο ανθρώπινη.

Σήμερα εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η πρόταση του Δήμου Κω και του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία Open Mall στην πόλη της Κω. Μια πρόταση που συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση που έγινε.

Είναι ένα έργο με προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Το Open Mall εντάσσεται στο Σχέδιο Κως 2023 μαζί με ένα ευρύ σχέδιο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κω που αλλάζει εικόνα.

Ουσιαστικά το συγκεκριμένο έργο είναι μια ολιστική παρέμβαση ανάπλασης στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς: Ακτή Κουντουριώτη (από την δυτική πλευρά του κάστρου έως το Λιμεναρχείο), Ρήγα Φεραίου, 25ης Μαρτίου, Ηφαίστου και Απελλού, Πλατεία Διαγόρα, Ελευθερίου Βενιζέλου (από Ηφαίστου έως Αντ. Ιωαννίδη), Αντ. Ιωαννίδη, Κλεοπάτρας, Βασιλέως Παύλου, Ελευθερίου Βενιζέλου (από Βασιλέως Παύλου έως Μητροπόλεως), Μητροπόλεως, Ιπποκράτους (από Μητροπόλεως έως πλατεία Ελευθερίας), Ναυκλήρου.

Συμμετέχουν στη δράση 221 επιχειρήσεις και καταστήματα σε αυτή την περιοχή.

Τα έργα και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν από το Δήμο Κω περιλαμβάνουν:

-προμήθεια φωτιστικών σωμάτων, στυλών και pillars για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού,

-σύστημα έξυπνου φωτισμού,

-πλατφόρμα έξυπνης πόλης με αναζήτηση θέσης πάρκινγκ μέσω κινητού τηλεφώνου και παροχή χρηστικής πληροφορίας στον επισκέπτη,

-συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης,

-συστήματα παροχής δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi),

-προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού κατασκευασμένου με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά (έξυπνα παγκάκια),

-προμήθεια ενός mini bus,

-σύστημα ψηφιακής σήμανσης μνημείων και πολιτιστικών χώρων,

-συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους (βυθιζόμενα κολωνάκια).

Η Κως προχωρά μπροστά και αλλάζει όψη με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Χρηματοδότηση 59 προτάσεων, με 96,3 εκατ., για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

Χρηματοδότηση 59 προτάσεων, με 96,3 εκατ., για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοίνωσαν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».

Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε στα 96,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό 59 προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%.

Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΩΣ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΑΞΊΖΕΙ.ΕΝΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΉ ΔΟΥΛΕΙΆ ΓΙΑ ΤΟ ΚΗΣΙ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ

  • Βασιλέως Παύλου, Ιπποκράτους: πόσες φορές θα τις ανα-πλάσει ο Κυρίτσης; Το κατήντησε σαν το έθιμο με τα λαζαράκια!

 2. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 3. Μου ανέθεσαν να διερευνήσω τους συντελεστές της προώθησης του έργου για το οποίο καυχάται ο κύριος Κυρίτσης. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μου ανέφεραν ότι ο στόχος της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πόλης ξεκίνησε με την πλήρη μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών το 1997 και ότι έγινε από τότε μέχρι σήμερα στηρίζεται σε αυτή την μελέτη. Από τις πεζοδρομήσεις των πλατειών Ελευθερίας, Καζούλη και Κονίτσης μέχρι τις αναβαθμίσεις του 2013. Την τελευταία πενταετία δεν έγινε κανένα έργο και αυτό για το οποίο καυχάται ο κύριος Κυρίτσης είναι πρόγραμμα των Επιμελητηρίων όλης της Ελλάδας και της Κω για την υποστήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων. ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΨΕΥΔΕΣΤΕ

 4. Τσάμπα είναι τα όνειρα ,τσάμπα και το νοητό shopping,τσάμπα και ο ...βιολογικός..αόρατη η επιχειρηματικότητα

  όλα τσάμπα στο Νησί μας,όπου να δεις free …μου θυμίζει το μετρό της Θεσσαλονίκης ,που το εγκαινίασαν τέσσερεις φορές και χρες έκαναν εγκαίνια με της μακέτας ,κατά φαντασίαν ,σ ένα βαγόνι που ήταν αραγμένο !!!! Τα λύμματα μετριούνται με το μέτρο στο νησί μας.Χθες έκαναν βόλτα στην ΑΒΕΡΩΦ ανάμεσα σε ..αόρατους πελάτες κατά τις 11.

 5. Με το συμπάθειο αλλα και έτσι όπως είναι τα πράγματα open mall είναι. Τι θα γίνει όταν ένας λεφτάς κάνει ένα πραγματικό Mall; Τι θα λέμε ότι έχουμε δύο; Ανόητα πράγματα. Το κέντρο πρέπει να έχει ζωή. Μπάρ, καφέ, εστιατόρια, και μαγαζιά. Τι Mall και πράσινα άλογα….

  • Δεν θα γίνει ένα mall από έναν λεφτά… διαβάστε λίγο σοβαρά να πούμε σιγά μην έρθει δω ο Λατσης να σου φτιάξει megamall

 6. Με τα Δημοτικά τέλη στα ύψη, με την τιμή του νερού και τους λογαριασμούς στο θεό, με το ανύπαρκτο έργο, με τέτοιο χαρακτήρα-αλαζόνας και εκδικητικός-, τα ΜaLL μας μάραναν. Επί της ουσίας, ζεστό παραδάκι από το ευρωπαικό ταμείο για παγκάκια και φωτισμό, κάτι που έπρεπε να είχε ήδη φτιάξει ο δήμος σε όλο το νησί, με βάση τις εισπράξεις και τα ανταποδοτικά προς τους πολίτες τέλη. Γιώργη, αν νομίζεις πως τέτοιου είδους προεκλογικές εξαγγελίες κάνουν τον κόσμο να τσιμπά, γελιέσαι, εκτίθεσαι ακόμη περισσότερο, διογκώνοντας την ανικανότητά σου και την απραξία σου. Καιρός για την πολιτική σου σύνταξη, τόπο στα νέα μυαλά και στις νέες ιδέες, με ουσιαστικό και πραγματικά αναγκαίο έργο για το νησί…..

 7. Συγχαρητήρια στην μελετητική ομάδα που εμπιστεύτηκε ο Γιωργος Κυρίτσης και κατάφερε με τη μελετη της να εντάξει την ΚΩ σε αυτο το εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο εργο που θα αλλάξει το κέντρο της πολης.Για τα ασχετα σχολια ας διαβασετε ολοι τις δρασεις που προβλεπει και θα καταλαβετε.Μόνο 59 δήμοι σε ολη την Ελλάδα κατέθεσαν αξιόπιστη και σοβαρή μελετη. Η αντιπολίτευση ειναι θεμιτή και απαραιτητη οταν ειναι δικαιη χωρις ανακρίβειες και ψεματα. Ευχομαστε οποιος και αν ειναι ο νεος Δήμαρχος της Κω να αξιοποιήσει σωστά και για το καλο της πολης μας το 1,8 εκατομυρια ευρω.

 8. Ας πεζοδρομηθεί το ιστορικό κέντρο όπως είναι σε όλα τα μέρη ! Να σταματήσουν τα φορτηγά να μπαινοβγαίνουν όποτε τους καπνίσει ! Μεγάλο χαλι !

 9. Μόνο αν πάρετε την διοργάνωση της Γιουροβίζιον κάθε χρόνο ,μπορεί να δεήσουν και να βγαίνουν έξω..

  φυσικά με μπόλικα ‘ψαχνά’ με συνοδεία μπόμπας….Οι κατ ευφημισμόν Ευρωπαίοι με την τεράστια ‘πολιτιστική’ κληρονιμιά,δείχνει τις αξίες της, κάθε βράδυ στα Bar των All Inclussive,κατά τ άλλα μόνο για τους Έλληνες έλεγαν ότι τρώνε τα λεφτά τους στα μπουζούκια,ενώ αυτοί είναι ….εγκρατείς !!!! Ένα βίντεο από κάθε χώρο εστίασης να βλέπατε όλοι εσείς που πάτε να ψηφίσετε ,θα καταλαβαίνατε τι λέμε ….αλλά στου κουφού την πόρτα..

 10. Ε, αφού τα θέλετε, θα τ΄ακούσετε.
  Το λοιπόν.
  Η Κως ήτανε πολύ πιο όμορφη τότε, στα νεάτα της.
  Με το make up που της βάζετε όλοι οι καλοθελητές
  τηνε γεράσατε και την κάνατε να θυμίζει «άλλες πολιτείες».
  Χάι -χούι.
  Και το χειρότερο ειναι που το σπουδάσατε κιόλας το πράμα.
  Αιντε αιντεεεε.

 11. Πραγματικα δεν ξερω τι να πω!
  Τα Mall ειναι σιγουρο πως δεν χρειαζονται, κανουν ακομα πιο απροσωπη τη φυσιογνωμια μιας πόλης. Ενισχυση του Ιταλικου χαρακτηρα χρειαζεται το νησι. Αυτη ειναι η σφραγιδα του.
  Οχι αλλα «αρχιτεκτονικα»ταχα ταχα σχεδια και προχειρες κατασκευες, περισσοτερο πρασινο και βουκαμβιλιες και υβισκους, μακαρι παντου.Ναι και στην καθαριοτητα,στο φωτισμο αντε, ναι και στα παγκακια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ