“Συμφωνία ανάμεσα στις παρατάξεις για τα debate που θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ΔΗΡΑΣ”

6
575

ΘΕΜΑ : “Συμφωνία ανάμεσα στις παρατάξεις για τα debate που θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ΔΗΡΑΣ”

Δημοκρατική κατάκτηση και βήμα προόδου” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης το ζωντανό διάλογο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και των στελεχών των παρατάξεων.

Επήλθε τελικά συμφωνία ανάμεσα στις παρατάξεις στο διαπαραταξιακό όργανο, που μεταξύ των άλλων προβλέπει:

1ον) Μια τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων τη Δευτέρα 20/5/2019 στις οκτώ το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Στην αίθουσα θα είναι παρόντες, ΜΟΝΟ οι τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι, οι τέσσερις δημοσιογράφοι και ο συντονιστής. Ως συντονιστής προτάθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Πίτσης.

Ο κάθε υποψήφιος θα έχει δικαίωμα εισήγησης διάρκειας 5 λεπτών. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα 4 ερωτήσεων, μία για κάθε υποψήφιο. Η κάθε ερώτηση θα είναι διάρκειας 2 λεπτών και η απάντηση από τους υποψήφιους 3 λεπτών.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα έχουν τη δυνατότητα στο τέλος της συζήτησης για μια δίλεπτη τοποθέτηση.

2ον) Τρεις τηλεοπτικές συζητήσεις, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17/5, το Σάββατο 18/5 και την Κυριακή 19/5/2019, στις οκτώ το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και θα καλυφθούν τηλεοπτικά από τον ΔΗΡΑΣ.

Παρόντες στην αίθουσα θα είναι, ΜΟΝΟ τα τέσσερα στελέχη-υποψήφιοι, ένας ή μία από κάθε παράταξη και ένας δημοσιογράφος.

Θα τεθούν τέσσερις ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο, διάρκειας 2 λεπτών και οι απαντήσεις θα είναι διάρκειας 3 λεπτών και θα δίνονται εναλλάξ.

Οι θεματικές ενότητες είναι:

α) Τα οικονομικά του Δήμου και ο Τουρισμός.

β) Έργα και Υποδομές, Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας.

γ) Κοινωνική Πολιτική και η Κως της νέας τετραετίας.

Επισημαίνουμε ότι, η παράταξη ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ πρότεινε να γίνει και δεύτερος τηλεοπτικός διάλογος (debate) μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων, πρόταση με την οποία συμφώνησε η παράταξη της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των δύο άλλων παρατάξεων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Την Τρίτη 14/05/2019 συνεδρίασε το διαπαραταξιακό συμβούλιο για να λάβει απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή προεκλογικών τηλεοπτικών διαλόγων (debate) και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Μια τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων τη Δευτέρα 20/5/2019 στις οκτώ το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η συζήτηση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τον ΔΗΡΑΣ.

Στην αίθουσα θα είναι παρόντες, ΜΟΝΟ οι τέσσερεις υποψήφιοι Δήμαρχοι, οι τέσσερεις δημοσιογράφοι και ο συντονιστής.

Ως συντονιστής προτάθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι ο δημοσιογράφος κ.Γιώργος Πίτσης.

Ο κάθε υποψήφιος θα έχει δικαίωμα εισήγησης διάρκειας 5 λεπτών. Η σειρά που θα ακολουθηθεί θα είναι σύμφωνα με την δυναμική των παρατάξεων στο παρόν δημοτικό συμβούλιο.

Δηλαδή, ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023, ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τέλος ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ.

Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα 4 ερωτήσεων, μία για κάθε υποψήφιο.

Η κάθε ερώτηση θα είναι διάρκειας 2 λεπτών και η απάντηση από τους υποψήφιους 3 λεπτών.

Οι υποψήφιοι θα απαντούν εναλλάξ στις ερωτήσεις, με την πρώτη απάντηση να ξεκινάει από τον πρώτο της παραπάνω σειράς όπως συμφωνήθηκε. (Δηλαδή, ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023, ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τέλος ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ).

Τέλος οι υποψήφιοι στο κλείσιμο της συζήτησης θα έχουν το δικαίωμα δίλεπτης τοποθέτησης, με τη σειρά να έχει αντίστροφη πορεία. (ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023).

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ-ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Τρεις τηλεοπτικές συζητήσεις, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17/5, το Σάββατο 18/5 και την Κυριακή 19/5/2019, στις οκτώ το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και θα καλυφθούν τηλεοπτικά από τον ΔΗΡΑΣ.

Παρόντες στην αίθουσα, ΜΟΝΟ τα τέσσερα στελέχη-υποψήφιοι, ένα από κάθε παράταξη και ένας δημοσιογράφος.

Δικαίωμα εισήγησης 3 λεπτών για κάθε υποψήφιο με την εξής σειρά, ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023, ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τέλος ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ.

Θα τεθούν τέσσερεις ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο, διάρκειας 2 λεπτών και οι απαντήσεις θα είναι διάρκειας 3 λεπτών και θα δίνονται εναλλάξ.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Α) Οικονομία και Τουρισμός.

Β) Έργα και Υποδομές, Αξιοποίηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας.

Γ) Κοινωνική Πολιτική, Κως την Νέα Τετραετία.

(Υπάρχει η δυνατότητα, αντικατάστασης των τεσσάρων υποψηφίων, με ισάριθμους στο μέσο της συζήτησης, ανά θέμα (π.χ. ένας για την οικονομία, άλλος για τον τουρισμό κτλ), με τον αριθμό των ερωτήσεων να παραμένει ο ίδιος (τέσσερεις)).

Δικαίωμα τοποθέτησης 3 λεπτών για κάθε υποψήφιο στο κλείσιμο της διαδικασίας, με την αντίστροφη σειρά, δηλαδή ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023.

Δημοσιογράφοι.

Την Τετάρτη 15/5/2019, ζητήθηκε από όλα τα μέσα (ΜΜΕ) να ορίσουν έναν εκπρόσωπο τους. Την Παρασκευή 17/5/2019 στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα συγκληθεί εκ νέουτο διαπαραταξιακό, παρόντων των εκπροσώπων των μέσων, όπου θα αποφασιστεί και αν χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, για τους δημοσιογράφους που θα λάβουν μέρος τόσο στη συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων, όσο και αυτών για τις τρεις θεματικές ενότητες.

Επισημαίνουμε ότι, η παράταξη ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ πρότεινε να γίνει και δεύτερος τηλεοπτικός διάλογος (debate) μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων, πρόταση με την οποία συμφώνησε η παράταξη της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των δύο άλλων παρατάξεων.

Για την παράταξη ΔΥΝΑΜΗ-ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 – κ. Πη Βάσω

Για την παράταξη ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ – κ. Φιλοπούλου Κατερίνα

Για την παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – κ. Ξυπολιτάς Μικές

Για την παράταξη ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ – κ. Χόνδρος Κώστας

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο διαπαραταξιακό

Κοινοποιείται η θέση τη Λαϊκής Συσπείρωσης Δ Κω, για την διεξαγωγή των συζητήσεων και την απόφαση του διαπαραταξιακού ,στην οποία εμμένουμε.

Η θέση αυτή στάλθηκε σε όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στην συνεδρίαση την Τρίτη 14 Μαϊου. 


Στην χθεσινή- πολύωρη- συνεδρίαση ομόφωνα συμφωνήθηκε η διεξαγωγή 3 θεματικών συζητήσεων με την συμμετοχή υποψηφίων από κάθε συνδυασμό κ μια μεταξύ των επικεφαλής.  Παρακαλούμε να αποτυπώσετε αυτή και μόνο , την συμφωνία, για να συνυπογράψουμε”.

Κως 16/5/19

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρισκόμαστε οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές και όλοι αυτοί συζητούν αν θα γίνει και πως θα γίνει ο περιβόητος διάλογος. Μάλλον είστε όλοι βαθειά νυχτωμένοι. Αυτές τις ημέρες χρόνια τώρα στις δημοτικές εκλογές ο πόλεμος γίνεται από τους συμβούλους ξεχωριστά τον καθέναν Πόρτα πόρτα. Σπίτι σπίτι. Μαγαζί μαγαζί. Και οι επικεφαλείς επισκέπτονται τις συνοικίες. Ομιλούν στις συγκεντρώσεις τους που πρέπει να είναι μεγάλες και στα μέσα ενημέρωσης μόνοι τους. Αν νομίζετε ότι οι πολίτες που αγωνίζονται να επιβιώσουν εργαζόμενοι μέρα, νύκτα αρχές του καλοκαιριού θέλουν ή μπορούν να σας ακούσουν και να βγάλουν συμπεράσματα γελιέστε. Τι επιλογές τους τις έχουν κάνει ήδη πάνω από το 90% των πολιτών .και αυτοί θα παρασύρουν και τους υπόλοιπους. Φυσικά οι συγκεντρώσεις των τελευταίων τριών ημερών θα παίξουν κάποιο ρόλο.

  • ΜΗΝ ΕΊΣΤΕ ΣΊΓΟΥΡΟΙ ΌΤΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΏΝ ΣΤΟ DEBATE ο Τριώφλορος ΤΕΟ, ΚΆΠΟΙΑ ΑΣΤΕΊΑ ΠΡΌΦΑΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΉΣΕΙ...

   Μουμιοποιημένοι Καραγκιοζοπαίχτες ΚΑΐΣΕΡΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΕ-ΠΑΥΛΙΔΗ, συνεχίστε τα ΕΝΤΑΤΙΚΆ ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΘΆΡΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΕΙΛΌ ΤΡΙΏΦΛΟΡΟ ΤΕΟ, ΘΑ ΚΌΨΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΓΆΔΙ, ποτίστε τον με μπόλικο αλκοόλ, βαριά ποτά και τσιγάρα σαν αυτά που σας κρατάνε σε ευθυμία στο καφενείο της μπεκροπαρέας μπας και δεν καταλάβει ότι θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με τον ΚΥΡΙΤΣΗ και την γλωσσοκοπάνα ΡΟΥΦΑ που θα τον κάνει να ΚΌΨΕΙ … ®Νυχτοκαβαλάρης©

 2. Ούτε θέμα για τα hot spot, ούτε θέμα για το νοσοκομείο ούτε θέμα και για άλλα ουσιώδη θέματα που κανείς σας δε θαρρεύει να ακουμπήσει…
  Μη ξεχάσω! Απαντήστε ξεχωριστά ο-η κάθε υπ δήμαρχος και στο αν είστε υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών να δούμε κάτι!

 3. Ρε παιδιά άλλα σημαντικά θέματα δεν έχει η επικαιρότητα στο Νησί μας?

  Όπως ένας τραγικός θάνατος στα Θερμά ας πούμε?ότι δεν κυκλοφορεί ούτε γλάρος μετά τις 9.00?Ότι η πόλη είναι ένα εργοτάξιο παραγωγής σκ…ού και κ@τ@ρων?Ότι βασιλεύει η ανομία καιο παρανομία?

 4. Σε τσούζει η δημοτικότητα του Θεοδόση πληρωμένο απόβρασμα της κοινωνίας της Κω ,κάποτε θαρχόταν το τέλος αισχρέ κουκουλοφόρε ετοιμάζου γιά δρόμο αλλά μη στεναχωριέσαι θάχεις μεγάλη παρέα να σε παρηγορεί , ο Φύρερ ο Γίγαντας , ο Μούχνης ,κι άλλοι πολλοί θα σε συνοδέψουν καθώς κι η αγανάκτηση όλων των Κώων .

 5. Έχεις δίκιο ΚΑΠ αλλά ποιός νοιάζεται για όλα αυτά; Απλά τάζουν πλατείες, σχολεία κτλ κτλ αλλά για τίποτα πιο επίκαιρο δεν κάνουν λόγο…..εδώ πάνω έχουμε βρωμίσει παντού μαύροι αράπηδες με τσεμπερια να κουβαλάνε ότι σαβούρα βρίσκουν από το χωριό , να κλεβουν και τα βράδια να βρίσκονται στο στέκι τους τη παιδική χαρά και να φωνάζουν να μεθανε να τσακώνονται και πολλά άλλα….Αλλά ένα πράγμα θέλω να μάθω γιατί οι Πυλιωτες δεν παραπονιούνται; ;;;; Ααααα όντως τρώνε από αυτούς, Εγώ όμως σαν Πυλιωτης που δεν έχω επιχείριση δεν μπορώ να σωπάσω..,αλλά αυτοί είστε μόνο το φράγκο τους νοιάζει πουλημένοι…Γι’αυτό η πόρτα τόσες μέρες ήταν κλειστή που γυρνούσαν τα κοράκια,,,,μπορεί να τους έπιανα και στο ξύλο. Ουστ που θέλετε και ψήφους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.