Γ. Κυρίτσης: Σωστή απόφαση. Αρκεί να μην ανατραπεί στο μέλλον- Όχι νέα Ηοτ spot στα νησιά

15
713

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση

Η απόφαση του Πρωθυπουργού για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό, είναι μια σωστή απόφαση.

Αρκεί να μην ανατραπεί στο μέλλον.

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, γιατί διαφορετικά η απόφαση αυτή θα είναι γράμμα κενό περιεχομένου.

-Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που λένε κάποιοι ότι αν μετακινηθούν οι παράνομοι μετανάστες από τα νησιά, θα καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας. Πουθενά στη συμφωνία, δεν υπάρχει αυτή η αναφορά.

-Άμεσα θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και να αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Αυτοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία αφού όλοι όσοι έρχονται πλέον στα νησιά μας και ιδιαίτερα στην Κω, δεν έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα. Προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και χώρες της Β. Αφρικής.

-Άμεσα θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι προθέσεις για τη δημιουργία νέων hot spot στα νησιά ή κλειστών κέντρων κράτησης. Ο στόχος πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση αυτής της αρνητικής εικόνας και όχι η παγίωσή της.

Τα νησιά μας και ιδιαίτερα η Κως χρειάζονται χώρο για να αναπνεύσουν.

Ηρεμία και σταθερότητα για να αναδείξουν την τουριστική τους ταυτότητα και να αναπτύξουν τον τουρισμό τους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οταν οι φορεις αγωνίζονταν για τη διατήρηση του ΦΠΑ εσυ έβαζες κι άλλους φόρους. Προτιμότερο να σιωπάς λοιπον

    • ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΨΕΥΤΕΣ,ΚΑΚΟΙ……………………… ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ Ο ΚΙΑΡΗΣ.ΑΝΤΕ ΞΕΓΚΡΕΜΙΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΩΝΕΥΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

      • Το νησι το εχουν καταστρεψει 3 ατομα.Πρωτος ο κυριτσης με τις προσωπικες του αποφασεις για την αναπτυξη του νησιου.δευτερος ο μαραγκος για το μετεναστευτικο,που δεν ηξερε και ο ιδιος τι επρεπε να κανει,και τα εκανε κουλουβαχατα.Δικαιολογειτε αυτος γιατι απο βουνο στην πολη δεν εχει καμια σχεση.Και τριτος ο σιφακις για το διωγμο της ραυναιρ.Ηανικανοτητα στο μεγαλειο της.

  2. Αντι ο δημαρχος και οι συμβουλοι του να βλεπουν την καταστροφη που εφεραν στο νησι,βλεπουν τι κανει η κυβερνηση.Οσο πολεμο και να κανεις στην κυβερνηση εσυ θα φας την π@π@ρ@ στις επομενες.

  3. TORA BGES KAI PES KATI GIAYTHN THN KYBERNISI.ALA EIPAME OI KOLOTOYMPES EINAI GIA METRIMENOYS.KSEREIS ESY.THA AKSAFANISTEITE POLITIKA ME AYTON TON DHMARXO.ANTE GIA.

  4. η κυβερνηση δεν ανεβαζει τον φπα,και ο @ντρε@ς θελει να βαλει φορους.μην ξαναβγεις πουθενα να ξαναμιλησης γιατι θα …..ξεκουμπιδια.

  5. Την αύξηση του ΦΠΑ που την έχουμε ήδη υπογράψει και την περιμένουμε, μάλλον μετά τις εκλογές από τον «κακό» Μητσοτάκη.

  6. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ 2016 ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!!!ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!!

    και συνεχιζει να ριχνει φορους.εξοντωνει τους δημοτες.

  7. ΜΕΛΙ;ποιοι τα γλυφουν ΤΑ ΜΕΛΙΑ; Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ;

  8. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ..ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΣΥΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ.

    • Κόψε επιτέλους βρε ανόητε αυτή τη μλκ άκου ο Καματερος ισόβιος βουλευτής ο κ. Τίποτα για τη Κω το ποιο κακό που έχει βάλει από τώρα με την υποστήριξη του …. γέροσουρα για ΔΗΜΑΡΧΟΣ άκου καριέρα στα γεράματα

  9. Η απόφαση του Πρωθυπουργού για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό, είναι μια σωστή απόφαση.
    Βρωμάει ΤΥΡΙ στην φάκα:
    Είπε, ΑΝΑΣΤΟΛΗ κατάργησης χωρίς να προσδιορίζει κάτι χρονικά ενώ το ζητούμενο ήταν άλλο!!!!!!!!
    Μήπως το εν εξελίξει παράνομο μεταναστευτικό από καθαρά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ μετανάστες για το οποίο οι εκτιμήσεις λόγω της στάσεως της Τουρκίας έναντι της ΕΕ θα λάβει ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ διαστάσεις και θα εγκλωβίσει στα νησιά, σε κλειστές δομές (φυλακές), πολλές χιλιάδες είναι το αντάλλαγμα;
    Επειδή το θέμα θα καταστεί σύντομα μη διαχειρίσιμο από τους συριζανελ και θα γίνει πάσα στις τοπικές κοινωνίες;
    Να ΓΡΗΓΟΡΟΥΜΕ και να μην αφήσουμε τίποτα στη τύχη και στο δεν βαριέσαι μπόρα είναι θα περάσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ