«Η Κως προχωρά μπροστά με έργα-Εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στην Ακτή Βασιλέως Γεωργίου»

5
565

ΘΕΜΑ : “Η Κως προχωρά μπροστά με έργα-Εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στην Ακτή Βασιλέως Γεωργίου στην πόλη της Κω.”

Ο Δήμος Κω συνεχίζει να κλείνει τις πληγές του παρελθόντος.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Με 1.000.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Κω για να υλοποιηθεί το έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην Ακτή Βασιλέως Γεωργίου στην πόλη της Κω.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2014-2020 με τίτλο «Προστασία των ακτών της Περιφέρειας από τη διάβρωση» (που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) ετοίμασαν τον σχετικό φάκελο του έργου με προϋπολογισμό 1.000.000 € και η πρόταση υποβλήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Στην αξιολόγηση που έγινε, η πρόταση του Δήμου Κω συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και κατατάχθηκε πρώτη.

Τα έργα που προβλέπονται χωροθετούνται στον θαλάσσιο χώρο και κατά ένα ελάχιστο τμήμα στο χερσαίο χώρο της ακτής της Βασιλέως Γεωργίου.

Τα έργα είναι ένας συνδυασμός κατασκευής τεχνητών υφάλων προβόλων (14 στον αριθμό) και τεχνητής αναπλήρωσης της περιοχής, ενώ στόχος του είναι αφενός να ελεγχθεί η διάβρωση ως προς τα έργα υποδομής (πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, δρόμος) και αφετέρου να δημιουργηθεί ικανή ζώνη παραλίας με τη διαμόρφωση νέου τεχνητού παραλιακού μετώπου με δάνειο ίζημα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κανε τιποτα στη κω μπας και παρεις τιποτα γιατι απο χωρια βλεπω να παιρνεις ……δια!
  Το προηγουμενο αρθρο ελεγε για δημο κω και ειχαμε χαρει αλλα δεν ειχαμε καταλαβει οτι δημος κω ειναι μονο η πολη της κω!

 2. Πώς γίνετε και όλα τα έργα εντάσσονται η ξεκινούν λίγο πριν τις εκλογές ρε παιδί μου…. Ούτε στο τζόκερ τέτοια τυχη

 3. Η κως προχωρά με έργα , με χρήμα της Περιφέρειας. Συγχαρητήρια λοιπόν στην Περιφέρεια, ο Δήμος υπάρχει? Ή ζει σε παράλληλο σύμπαν? Κρίμα για την κατάντια του νησιού. Ρε πως το κατάντησαν σε πέντε χρόνια και έχουν το θράσος να ζητούν και παράταση θητείας ως το 23…..

 4. Προς κυρία που στρατολογεί υποψηφίους:
  Σταυροί 4.
  Το νου σας όμως, τα ωραία έπονται. ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ.
  Κρίμα που πλασάρεστε και σε όλα τα event ως ευαίσθητοι. Σας έχουν πάρει όλοι πρέφα…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.