Β. Τζόγιας: H ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΩ – Πώς και γιατί πλημμυρίζει ο επαρχιακός (στο ύψος του Σκλαβενίτη)

14
1041

H ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΩ – Πώς και γιατί πλημμυρίζει ο επαρχιακός (στο ύψος του Σκλαβενίτη)

Αγαπητοί φίλοι, θα γράψω για τον επαρχιακό δρόμο, στο ύψος του «Μαρινόπουλου» (σήμερα Σκλαβενίτη). Άλλο ένα θέμα εγκατάλειψης εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Όπως ανέφερα και για την Λάμπη, υπάρχουν ευθύνες διαχρονικές των Δημάρχων και όλων των αρμόδιων πολιτικών αρχών, που δεν κινούν τα νήματα για να πάψει επιτέλους αυτή η ντροπή της Κω.

Αλήθεια, ποιος δεν έχει ταλαιπωρηθεί στον πλημμυρισμένο δρόμο χρόνια τώρα…

Θα μου πει κάποιος ότι είναι έργο της Περιφέρειας, για να απαντήσω ότι κουμάντο στο Νησί κάνει ο εκάστοτε Δήμαρχος. Επί του προκειμενου, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών εισηγείται τέτοιων καταστάσεων για να προβεί ο Δήμος στη λύση του προβλήματος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Και για να λέμε όλη την αλήθεια, ποιος ήταν άραγε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών επί Δημαρχίας Καϊσερλη; Έτσι για να μην είμαστε μονόπλευροι. Σήμερα όμως η ευθύνη είναι στον κ. Κυρίτση και τώρα αλλά και στην πρώτη του θητεία. Οι φωτογραφίες από το κανάλι του επαρχιακού με τις δύο τρύπες μιλούν από μόνες τους. Μάλιστα η πάνω τρύπα είναι καλουπωμένη από βαρέλια , φαίνονται και στην φωτό όπου οι σάπιες λαμαρίνες, έχουν γυρίσει προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να μικραίνει η τρύπα, χαρακτηριστικό της προχειρότητας. Ποιος μηχανικός άραγε παρέλαβε το έργο;;;

Δεν χρειάζoνται πολλά λόγια για να καταλάβει κανείς τι πρέπει να γίνει, δεν χρειάζεται να είσαι ούτε πολιτικός μηχανικός. Αν τουλάχιστον οι τρύπες ήταν παράλληλα και όχι η μία πάνω από την άλλη, θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα, διότι εδώ παίζει ρόλο το υψομετρικό. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα προτείνω λύση. Το θέμα θέλει μελέτη από τους ειδικούς, για να σωθούμε μια και έξω στο κυκλοφοριακό και να σωθούν και τα παρακείμενα σπίτια από το πλημμυρικό φαινόμενο. Το ποτάμι όμως συνεχίζει προς τη θάλασσα στον από κάτω παράλληλο δρόμο (περιοχή Τσαϊρια) και το ποτάμι μετατρέπεται σε ρυάκι, έτσι όλο το νερό που μεταφέρετε από του Σκλαβενίτη, πρέπει να περάσει μέσα από αυτή την μοναδική τρύπα. Προσέχτε την στενότητα του ποταμού.

Ποιος άραγε πρέπει να ενδιαφερθεί Δήμαρχε, έτσι ώστε να γίνει διάνοιξη ποταμών και ρεμάτων στον Δήμο σου;

Γι’ αυτό πλημμυρίζει η περιοχή, καταστρέφονται σπίτια και καλλιέργειες. Από αυτό το ποτάμι πλημμυρισε και το ξενοδοχείο «Astir Odisseus», αλλά κανένας υπεύθυνος.

Δήμαρχε τα γράφω αυτά και για έναν παραπάνω λόγο, η Περιφέρεια έχει εξαγγείλει νέο ασφαλτοτάπητα γα τα Θερμά, αλλά και για τον επαρχιακό. Πριν γίνει το έργο, καλό θα είναι να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Εισηγήσου στην Περιφέρεια το θέμα να φτιαχτεί πρώτα ο επαρχιακός, αν χρειαστεί στρέψετε την κυκλοφορία από τον κάτω δρόμο και κατόπιν αντιστρόφως.

Αυτό που εγώ θέλω να καταλάβεις, είναι ότι σε ότι αφορά το Νησί, η απόφαση είναι στα χέρια σου. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς τον δήμο. «Πρωθυπουργός» στην Κω είσαι εσύ, αφεντικό για όλα τα θέματα, καλά ή κακά. Κάνε ότι σου αναλογεί για να αρθεί η ντροπή της Κω.

Bαγγέλης Τζόγιας – Υποψήφιος με το «Όραμα + Δράση»

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κοιτα βαγγελη που εσυ τα λες μια χαρα και εξηγεις τι φταιει ακριβως,αλλα ο κοσμος για αλλα τυμβαζει.

 2. Πριν εισέλθομεν εις την καταγραφήν των θαυμάτων του βίου και της πολιτείας του θεού μετά τον θεό κατά τας τέσσαρας ιστορικάς περιόδους της παρουσίας του εις τον μάταιον αυτόν κόσμο διά την διάσωσιν του περιώνυμου λαού της Κω η παράκλησις του μοναχού Αγάθιου δια την αποφυγήν κενών εις την συγγραφήν και έκδοσην του χρυσοποίκιλτου τόμου του βίου και της πολιτείας του θεού μετά τον θεό είναι οι πιστοί αυτού να υπενθυμίσουν εν είδη σχολίων τας θαυματουργάς ικανότητας του.

 3. Ζήτω το έθνος Ζήτω το νεο αεροδρόμιο της Μίκρας (πρωην Μακεδονίας)

  Το ότι τόσα χρόνια παρόντες εκλογών όλοι βλέπουν και σωστά απαριθμούν τα προβλήματα του νησιού αλλά όταν εκλεγούν κανένας δεν τα λύνει με ξεπερνάει … Το ότι τόσα χρόνια και η κουτσή Μαρία μπαίνει υποψ. Δημοτικός σύμβουλος άτομα με μοναδικό κρητιριο το αριθμό του «σογιού» που διαθέτουν με ξεπερναει… Ένας φαύλος κύκλος που όλοι ζούμε βλέπουμε αλλά σαν καλά πρόβατα ξανά κάνουμε τα ίδια … Καλά να πάθουμε αυτοί είμαστε ..

 4. ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟΔΟΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;

  • Η υπεύθυνη τύπου της Ιωάννας είχε γράψει πρωτοσελιδο ότι οι άδειοι τενεκεδες κάνουν θορυβο. Για την ιωαννα τογραψε. Μήπως πρέπει να το δειτε?

 5. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΔΙΑ ΒΟΗΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

 6. Βασικά αν περνάνε τα αλουμίνια από εσένα δεν θα πλημμυρίσει ο δρόμος,όπως τόσα χρόνια πριν

 7. ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΎΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΜΕΛΕΤΗ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΟΣ Η ΚΥΠΡΑΙΟΥ .ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ .ΝΑ ΡΩΤΉΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΥΛΩΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΉΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ .Η ΗΜΗΜΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ

  • Τι λες βρε ασχετε?ποια μελετη?η μόνη περίοδος που καθαριστηκε ήταν τοτε. Ο δημαρχος έχει ευθύνη να διεκδικήσει από την περιφέρεια λυση. Αντί αυτού τσακώνεται όπως κάνει παντα. Και τα προβλήματα αυξάνονται αντί να λυνονται.

 8. Βαγγέλη πήγαινε το γρηγορότερο να κάνεις το σύλλογο για τα τροχαία γιατί με τους άδειους τενεκέδες που έμπλεξες ΑΣΤΑ να ΠΑΝΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.