Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των οικονομικών στοιχείων της Μαρίνας από τον κ. Μαραγκό στον κ. Νικηταρά

23
859

ΘΕΜΑ : “Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των οικονομικών στοιχείων της Μαρίνας από τον κ. Μαραγκό και υπηρεσιακά στελέχη.”

Τα αναλυτικά στοιχεία και υπηρεσιακό σημείωμα υπογεγραμμένο από τα υπηρεσιακά στελέχη της Μαρίνας, στο οποίο φαίνεται η πορεία των οικονομικών στοιχείων από τον Οκτώβριο του έτους 2018, απέστειλε ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ. Μαραγκός στον κ. Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική αίτηση.

Ο κ. Μαραγκός προχωρά σε 6 επισημάνσεις:

1ον) Όπως φαίνεται στον πίνακα το υπόλοιπο του ταμείου τους χειμερινούς μήνες μειώνεται, διότι μειώνονται οι εισπράξεις, αντίθετα τα έξοδα αυξάνονται γιατί γίνεται προετοιμασία για την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

2ον) Τον Οκτώβριο του έτους 2018 το υπόλοιπο του ταμείου ήταν περίπου 1.000.000€. Είναι ακριβώς το ποσό που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος και περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο απολογισμού της Δημοτικής Αρχής.

3ον) Οι οφειλές και οι οικονομικές υποχρεώσεις της Μαρίνας έναντι των προμηθευτών και των υπηρεσιών είναι μηδενικές, έχουν εξοφληθεί όλα τα ενοίκια των παρελθόντων ετών και έχει δοθεί προκαταβολή για το επόμενο έτος 150.000€.

4ον) Η Μαρίνα κατέβαλε στους εργαζομένους μετά από δικαστική απόφαση και μετά από συμφωνία της Διοίκησης με τους εργαζομένους τα έτη 2017 και 2018 το συνολικό ποσό των 308.343,18€ (και όχι 168.000€, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Νικηταράς). Μάλιστα προεκλογικά, το έτος 2010 σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην Μαρίνα η παράταξη του κ. Νικηταρά είχε υποσχεθεί ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα τους κατέβαλε το ποσό αυτό των αναδρομικών, κάτι που ουδέποτε έγινε.

5ον) Τον Σεπτέμβριο του έτους 2014 που αναλάβαμε την Διοίκηση της Μαρίνας το υπόλοιπο ταμείου που παραλάβαμε ήταν 800.000€ ωστόσο υπήρχε οφειλή στο Δήμο ενός ενοικίου ύψους 380.000€.

6ον) Μια σύγκριση των στοιχείων, προκύπτει αύξηση των εσόδων της Μαρίνας λόγω των διεθνών συνεργασιών, της εφαρμογής νέων τεχνολογιών και της σωστής διαχείρισης, σε μία περίοδο μάλιστα που η Κως δοκιμάστηκε από το σεισμό και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Μαραγκός κλείνει το ενημερωτικό σημείωμα με την ακόλουθη υπόμνηση:

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτώ πρακτικές σπίλωσης και λάσπης. Αν έχετε την παραμικρή υπόνοια για κακοδιαχείριση, σας καλώ να προσφύγετε στην Δικαιοσύνη άμεσα .Σε περίπτωση όμως που συνεχιστεί η τακτική της σπίλωσης και της λάσπης, είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω εγώ.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλα φάγατε μισό εκατομύριο σε 5 μήνες? Τι σ….. έξοδα ήταν αυτά.
  Δεν είδαμε καμιά αλλαγή στη Μαρίνα της Κω.

  • ΜΑΡΑΓΚΕ,ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ,

   ΠΩΣ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ?????ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ;ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ;;;ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΑΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΥΡΙΚΑ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΥΣ ΠΟΤΑΜΟΣ.

  • Μαραγκε ξερεις την παροιμια που λεει,οτι θελει ….να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.Προδιδεσαι ταμαλα.Εαν ειχες το θαρος και το θρασος επρεπε να ειχες παραδωσει τα κλειδιά της κουρασμένης μαρινας,που εσεις καταντησατε.Μαραγκε η σιωπη είναι χρυσος.

 2. Ανεξαρτήτως αν ισχύουν και απλά δεν παίζεται το τελευταίο χαρτί του ακατανόμαστου με τυχαία νούμερα, πως οι 930 χιλιάδες στρογγυλοποιούνται στο εκατομμύριο, μοίρασε μας τα 70 χιλιάρικα Μαραγκέ

  • Ευχαριστιεται η ψυχη μου.Ολα εδώ πληρονοντε μαραγκε.Εμεις να πληρωνουμε και οι κολητοι οσα θελετε εσεις.Λιγα τα ψωμια σας………………..

 3. Πλανάσε πλάνην οικτράν. Έχεις την εντύπωση ότι σε πιστεύουμε. Να γνωρίζεις ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα γίνει πραγματικός έλεγχος.

  • Γνωριζει ολο το νησι τι εχει συμβει και τι συμβαινει εκει στην μαρινα.Πολα ασχημα ακουγοντε.Γιαυτο μην κατρακυλας αλο από τα χαρτινα σκαλοπάτια της μαρινας.ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΕ.

 4. Αντρικια,Σταρατα και παντελονατα.Αντε Νικηταρά τωρα με τα στοιχεια στον εισαγγελαια γιατι αλλιως εισαι μεγαλο θέατρο σκιών.

 5. Μου ανέθεσαν να συγκρίνω τα οικονομικά των τριάμισι ετών της θητείας του κυρίου Μαρκόγλου στην Μαρίνα με τα πέντε χρόνια του κυρίου Μαραγκού και βρήκα τα ακόλουθα. Την 1η Ιανουαρίου του 2011 που ανέλαβε ο κύριος Μαρκόγλου το ταμείο της Μαρίνας ήταν παθητικό 78 χιλιάδες ευρώ και στην Τράπεζα δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ. Στο τέλος Αυγούστου του 2014 ο κύριος Μαρκόγλου παρέδωσε στον κύριο Μαραγκό δύο εκατομμύρια εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ. Σήμερα το ταμείο όπως λέει ο πρόεδρος έχει 400 χιλιάδες ευρώ και άγνωστα χρέη. Στην ουσία όμως τα πέντε χρόνια αντί το ταμείο να έχει πάνω από έξη εκατομμύρια κοντεύει να μηδενιστεί όπως και το 2010. ΑΛΗΓΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;.

 6. Χρειάστηκαν 20 μερες για να φτιάξουν σε έναν κειμενογράφο Word 1 σελίδα με εναν πινακα με 5 νούμερα και το αποκαλούν «αναλυτικη ενημέρωση». Προφανώς πραγματική αναλυτικη ενημέρωση δεν μπορουν να κάνουν γιατί θα τους παρουν με τις πέτρες. Ο κόσμος πιάνεται ακομα κορόιδο νομίζουν? Δεν ξερουν τι γινεται εκεί?

 7. Διαπρέψας κατά την περίοδον ηγεμονίας του βαθέως ΠΑΣΟΚ εντρυφήσας τας διδαχάς του και αναζητήσας πνευματικάς διεξόδους ιδίως εις την διαχείρισην των υλιστικών επιδιώξεων μέσω των οικοδομικών δραστηριότητων αλλά και των συμπεριφορών του ανθρώπινου είδους διά την επιβίωση του εφωτίσθη τα μάλα. Διαβλέψας δε την φθοράν της ηγεμονίας του βαθέως ΠΑΣΟΚ έστρεψε τας Θαυματουργάς ικανότητας του εις την διάσωσην του γένους των ανθρώπων της νήσου Κω. Ήτο η ημέρα την ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ της απόφασης διάσωσης του περιώνυμου λαού της Κω. Το έτος 2002 εορτάζεται ως σωτήριον πεφωτισμένο έτος αναλήψεως του Θεού μετά τον Θεό.

 8. Έχεις δίκιο φίλε που αναρωτιέσαι αφού θα έπρεπε να γνωρίζω τι έγινε. Θα σου πω λοιπόν ότι τα έσοδα μειώθηκαν σε σύγκριση με την εποχή του κυρίου Μαρκόγλου αν και υπήρξε αύξηση των ελλιμενισμών πράγμα που σημαίνει τουλάχιστον αδιαφορία και παράλληλα υπήρξαν πολλά έξοδα στην φύλαξη, στα συνεργεία καθαριότητας και σε περιττές δαπάνες προμηθειών. ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

 9. re paidia ta eksoda sthn plateia me to agalma ta 65 xiliarika den ta ypologisan ? kai ta eksoda ths glyptrias diamonh kai eishthria vale kai ta trpezomata e ma pio exei eksoda h marina ths kw ti den katalavainetai axaxa

 10. εύχομαι σε αχρείαστη εμπόλεμη κατάσταση, ο στρατηγός να μην έχει το ίδιο ποσοστό ευστοχίας που έδειξε με το ταμείο της Μαρίνας

 11. Τελικά Νικηταρά τζάμπα μαγκιές και λάσπη.Οτι και να λέτε ο κόσμος έχει καταλάβει.Γιατι δεν πάτε στον εισαγγελέα ;Προσέξτε τελικά γιατί ο στρατηγός δεν αστειεύεστε,μην σας πάει για συκοφαντία τελικά.

 12. Αχ βρε Σεβαστιανε και να πει κανείς ότι δεν σου τα έλεγα? Κακός συμβουλατορας η οργή , θολωνει την σκέψη και ακόμα χειρότερα την ευθυκρισια. Που πήγε η τετραγωνη λογική σου όταν αποφασισες να συμπορευτεις με αταιριαστους? Άδικο έχει τώρα ο κόσμος που πιστεύει ότι » ότι τα σ…. ότι και το φτυαρι? » με αυτό το φτυαρι εσκαψες ο ίδιος τον λάκκο σου, με τα ίδια τα χεράκια σου έβγαλες τα ματάκια σου. Αντε τώρα να αποδείξεις ότι δεν ήξερες. Εμ δεν ρώτησες, εμ δεν ακουγες κιόλας! Κρίμα κύριε στρατηγε. Μια γκαρσονιέρα και κάμποσες συναγριδες σας κάναν μια ΧΑΨΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.