ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με όλα τα προβλήματα της εκπαιδευτικής στέγης επί τάπητος η ημερίδα της Β’ ΕΛΜΕ για νέα σχολικά κτίρια στο νησί

2
919

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με ενδιαφέρον από τη σχολική κοινότητα- παρά τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις- πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο 1ο Γυμνάσιο Κω η ημερίδα που διοργάνωσε η Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου με το επίκαιρο θέμα: «ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ.

ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «

Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην σχολική στέγη και η ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα αυτά τα προβλήματα. Με ένα σχέδιο και με αποφάσεις που θα σέβονται και θα ανταποκρίνονται στο δικαίωμα των μαθητών του νησιού της Κω να έχουν σύγχρονα και ασφαλή διδακτήρια που να ανταποκρίνονται στις μορφωτικές ανάγκες τους.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την μη πραγματοποίηση αντίστοιχης ημερίδας από τον δήμο Κω, όπως είχε υποσχεθεί προσωπικά στην Επικ. της ΛΣ Κ. Μακρ΄στο Δημ. συμβούλιο και αναφέρθηκε στις ενέργειες αλλά και τον προγραμματισμό του δήμου σε ότι αφορά τις ανάγκες για σχολική στέγη ανά περιοχή.

Η ημερίδα ασχολήθηκε συγκεκριμένα :

Με την επιτακτική ανάγκη άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας 3ου γυμνασίου στην πόλη της Κω.

Με την ανέγερση καινούριου κτηρίου για το ΓΕΛ Ζηπαρίου.

Με τα σοβαρά στεγαστικά προβλήματα και υποδομές του ΕΕΕΕΚ Κω.

Με τα σοβαρά προβλήματα του ΕΠΑΛ Κω λόγω του συνεχώς αυξανόμενου μαθητικού δυναμικού και τη διερεύνηση ίδρυσης 2ου ΕΠΑΛ στο νησί.

Με την συρρίκνωση και αποδυνάμωση του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Κω και την ανάγκη μετεγκατάστασης του στην πόλη της Κω.

Με την ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων στο 1ο ΓΕΛ Κω με τη δημιουργία νέων χώρων εκτός του ιστορικού κτηρίου.

Με την διερεύνηση δυνατότητας ίδρυσης Μουσικού Γυμνασίου στο νησί.

Εισήγηση από την Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου έκανε ο Στέλιος Κριαράς ενώ έγιναν

Παρεμβάσεις από δημοτικές παρατάξεις, διευθύνσεις σχολείων και  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων εκτός από τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση και την Επικ. της Λαϊκής συσπείρωσης Κ. Μακρή, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, ο Πρόεδρος των Σχ. Επιτροπών Μ. Ζερβός, ο Επικ. της ΠΑΝΔΗΜΑ Μ. Χατζηαντωνίου, εκπρόσωποι της Ισχυρής Κω, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τον Σεπτέμβρη το Επαλ θα έχει τεράστιες ελλείψεις αιθουσών. Τα εργαστήρια σε νέους χώρους, Ήδη δουλέυουν οριακά. Μιλάω με καθηγητές και μου λένε ότι του χρόνου αν δεν γίνει κάτι δυστυχώς δεν θα μπορούν να προσφέρουν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΎΝ. Η επαγγελματική εκπαίδευση ανεβαίνει σιγά σιγά. Δώστε υποδομές και δεν θα αργήσουν και τα αποτελέσματα. Στηρίξτε αυτό το μοναδικό σχολείο

    • Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα για το ΕΠΑΛ και γι αυτό η Β ΕΛΜΕ προτείνει τη δημιουργία 2ου ΕΠΑΛ στο νησί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ