Γ. Κυρίτσης (ΚΕΔΕ): Ευθεία βολή κεντρικού κράτους κατά των δήμων (ΒΙΝΤΕΟ) Γ. Πατούλης: Ο Δήμαρχος Κω έκανε το αυτονόητο για προσφυγικό & η κυβέρνηση τον «διαπόμπευσε»…

17
267

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ: ΕΥΘΕΙΑ ΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΩΝ-ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. Ο δήμαρχος της Κω από το βήμα της ΚΕΔΕ, κάλεσε τους συνέδρους αιρετούς της Τ.Α.να υπερασπιστούν το τελευταίο προπύργιο των δημοκρατικών θεσμών, την τοπική αυτοδιοίκηση του Ά βαθμού , το οποίο δέχεται ευθεία επίθεση , όπως τόνισε από το κεντρικό κράτος, και εκφοβισμούς.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε σχολιάζοντας την τοποθέτηση του δημάρχου Κω, ότι αν και ο αγώνας του ήταν αυτονόητος προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες του νησιού του από τις συνέπειες του προσφυγικού, ωστόσο η κυβέρνηση τον ‘’διαπόμπευσε’’ σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς της.

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως δε μπορεί να νομοθετεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να τη ρωτά και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις προτάσεις και τις θέσεις της, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από το βήμα του Συνεδρίου κατά τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές τοποθετήσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, οι οποίοι εμμένουν στις θέσεις τους σχετικά με την κινητικότητα αλλά και τον εκλογικό νόμο, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «και η Αυτοδιοίκηση επιμένει στις δικές της κόκκινες γραμμές».

Ειδικότερα σχετικά με τον εκλογικό νόμο διαμήνυσε ότι η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, με βάση και τη σχετική ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στο πρόσφατο θεματικό συνέδριο στο Βόλο, δε συζητά καμία αλλαγή στο σύστημα εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων αν δεν ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

«Πρώτα θα λυθούν τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους δήμους και δυσχεραίνουν την καθημερινή τους λειτουργία και μετά θα συζητήσουμε το εκλογικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας ότι η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Η θέση της ΚΕΔΕ για το θέμα θα διατυπωθεί ξεκάθαρα στο σημερινό ψήφισμα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Σχετικά με τις αναφορές της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας  Γεροβασίλη για την κινητικότητα και συγκεκριμένα την απόφασή της να μην λαμβάνεται η σύμφωνη γνώμη των δημάρχων την οποία επαναδιατύπωσε και στο συνέδριο, ο Γ. Πατούλης τόνισε σε κατηγορηματικούς τόνους ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μεταρρύθμιση από τη μία και από την άλλη η κυβέρνηση να αποφασίζει ερήμην της αυτοδιοίκησης.

«Δεν μπορεί ο δήμαρχος να μην έχει κανένα λόγο» σχολίασε χαρακτηριστικά και εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικροί ορεινοί νησιωτικοί και απομακρυσμένοι δήμοι που έχουν αποψιλωθεί, με ενδεικτικό παράδειγμα το δήμο Κάσου, όπου πλέον δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος».

17 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΚΥΡΙΤΣΗ, τα έκανες σκ@τά σαν τα περσινά που πλημύριζαν την πόλη, αυτά που ακόμα και τώρα γαργαλάνε τα ρουθούνια μας.

      Πτώση στον τουρισμό με εισπράξεις -35% που η κεφάλα σου από εγωισμό δεν θέλει να παραδεχτεί, αμφίβολη σεζόν για του χρόνου με αύξηση μόνο στον ΦΠΑ 24% και ΕΣΥ ΒΑΖΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ και ετοιμάζεσαι να μας αποτελειώσεις, έτοιμος ο Τούρκος να ανοίξει την πόρτα του προσφυγικού και εσύ φουσκώνεις σαν γαλοπούλα τρώγοντας λουκουμάδες και μπακλαβά ……..

      • Γιωργάκη, η ανικανότητα σου να συνεργαστείς με την Ryan Air παρά τα όσα τάζατε με τον Σιφάκη θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος.

        Έταξες ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

    • ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ. ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ. ΕΧΕΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ!

    • Όταν η Κως καταστρεφόταν τουριστικά ο Πατούλης και η ΚΕΔΕ ήταν άφαντοι

      Αλήθεια που ήταν η ΚΕΔΕ και ο Πατούλης όταν η Κως πνιγόταν στο σκ@τό γιατί ο Δήμαρχος Κυρίτσης αρνούταν να συνεργαστεί με κράτος, περιφέρεια και φορείς που του ζητούσαν να τους μαζέψει σε ένα χωράφι; Ο τουρισμός του νησιού μπορούσε να είχε σωθεί αν ο δήμαρχός του δεν έβαζε μπροστά τους εγωισμούς την ξεροκεφαλιά και τη στείρα αντιπολιτευτική του διάθεση.

  1. Κυριτσης,μαραγκος,ξευτιλησαν το νησι με τους λαθρομεταναστες

    με τους παιδιαριστικους χειρισμους που εκαναν.Ο κοσμος του νησιου θα σας τημωρησει,και προπαντων εμεις οι μαγαζατορες.

  2. για ποιούς δημοκρατικούς θεσμούς μιλάτε κ. Κυρίτση; Εσείς ξεφτιλίζετε κάθε μέρα το Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους ίδιους τους δημότες που σας στείλαμε στο Δημαρχείο. Βαθιά λύπηση προκαλείτε πια και τίποτα περισσότερο

    • Πούλησε τον αγώνα ο δημαρχος της κω,τωρα σιωπά και ρίχνει τα κατηγορώ του άλλου μηπως και αποφύγει το γιουχα..

  3. καματερε πες την κυβερνηση να σταματησει τις απευθειας αναθεσεις εργων προμηθειες απο τους

    δημαρχους.λεηλατουν τους δημους οι κολλητοι.

  4. ΚΥΡΙΤΣΗ, τα έκανες σκ@τά σαν τα περσινά που πλημύριζαν την πόλη, αυτά που και τώρα γαργαλάνε τα ρουθούνια μας.

    Έταξες ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

  5. ΟΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΛΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΖΑΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ (ΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

  6. ΦΥΡΙΤΣΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΠΟΡΔΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΤΟΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ!!!

  7. aαφηστε ρε συριζακια της συμφορας να γραψει και κανενας αλλος τιποτα …τα εχετε ξεφτιλίσει ολα πια !! καματερε πες στους δικους σου να κανουν και κατι αλλο εκτος απο υο να γραφουν απο το πρωι εως το βραδυ για ολους και για ολα …….ολοι εσεις που γραφετε κουκουλοφορικασ εισαστε οι ιδιοι που μας κυβερνατε και εχετε κανει την ελλαδα τεταρτοκοσμικη χωρα …..καματερε ξυπνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ