ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Ο βιολογικός Κω και η συνεργασία των θεσμών

4
350

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Ο βιολογικός Κω και η συνεργασία των θεσμών.

Χαιρόμαστε πολύ που ευοδώθηκε η πρόταση μας στον Δήμο Κω και η προσπάθεια μας για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Κω, ενός έργου καθοριστικού για τις υποδομές του νησιού ιδιαίτερα στην πορεία για μια άλλη ανάπτυξη σε όφελος των κατοίκων του νησιού και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ήταν 28/09/2018 όταν επισκεφθήκαμε τον κ. Δήμαρχο και τον ενημερώσαμε ότι αν υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Δήμο, το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο μετά από σχετική συνεννόηση που κάναμε.

Το ότι ο Δήμος δέχθηκε και την πρόταση και έκανε το σχετικό αίτημα πέραν του αρχικού αιτήματος για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν συνεργάζονται οι θεσμοί για το συμφέρον του τόπου.

(Συνημμένο Δ.Τ. της 28/09/2018)

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩ: Υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η επέκταση του βιολογικού Κω. Συμφώνησαν για υποβολή μελέτης.

Συναντήθηκε σήμερα (28/09/18) ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός με τον Δήμαρχο Κω κο Γιώργο Κυρίτση.

Ο βουλευτής έθεσε στον κ. Δήμαρχο το πρόβλημα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Κω που είναι πρώτης προτεραιότητας για τις υποδομές του νησιού.

Ενημέρωσε δε τον κ. Δήμαρχο ότι σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τους συνεργάτες του, τον διαβεβαίωσαν ότι αν υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Δήμο Κω, θα το αντιμετωπίσουν θετικά. Απαντώντας ο κος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υποβάλει σχετική μελέτη.

Ο βουλευτής ενημέρωσε επίσης τον κ. Δήμαρχο για την θετική εξέλιξη της εξαίρεσης των δημοτικών επιχειρήσεων αστικών συγκοινωνιών Ρόδου και Κω από το σχετικό νομοσχέδιο στο οποίο είναι εισηγητής κάτι που ήταν αίτημα των Δήμων Ρόδου και Κω.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αυτές δημοτικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν το έργο που έχουν τώρα.

Ο Ηλίας Καματερός ενημέρωσε ακόμα τον κ. Δήμαρχο και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει κεντρικά ώστε να διασφαλιστεί ότι η έκταση του Ναυτικού Ομίλου θα παραμένει ελεύθερη και μπορεί να αποδοθεί στον Δήμο.

Έγινε επίσης αναφορά για τις δώδεκα (12) αίθουσες και λοιπό εξοπλισμό προσχολικής αγωγής που διατίθενται από το Υπουργείο για τις ανάγκες του Δήμου.

Γραφείο Τύπου

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ειδα φως και μπηκα ο κυριοσς βουλευτης. το εργο μπηκε στο φιλοδημος του εσωτερικων και αυτος μιλα για το αναπτυξης. τοσο αληθεια λεει

  2. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.