ΟΡΑΜΑ & Δράση: Καλούμε Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια και Κυβέρνηση για αποζημιώσεις στους πληγέντες

3
318

Η Κως μετράει και πάλι πληγές…

Χωρίς καμία διάθεση αντιπολιτευτικού λόγου ή συγκρουσιακής λογικής καλούμε τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις και οικίες από τις πλημμύρες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της διαχρονικής ανετοιμότητάς μας.

Αν η σύγκληση του διαπαραταξιακού οργάνου του Δήμου μας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των τοπικών Βουλευτών και υπηρεσιακών παραγόντων θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας δηλώνουμε τη διάθεσή μας να συνεισφέρουμε με κάθε μέσο και τρόπο προκειμένου οι πληγέντες να αποζημιωθούν άμεσα.

Ήδη η Επικεφαλής μας είναι σε διαρκή επαφή με το Έπαρχο Κω, κο Γιώργο Χαλκιδιό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι έγινε ρε παιδιά και ξεσικώσατε τον κόσμο. Αντί να τα βάλετε με τον Δήμο ανακατεύεται τον έπαρχο και άκουσον άκουσον την Κυβέρνηση. Ξεχάσατε να φωνάξετε τον ΟΗΕ

  2. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από απο τον ΔΗΜΟ για τον σεισμό. Στην Κω πότε;

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.