Δήμος Κω: Σε πολύ καλό επίπεδο η επάρκεια νερού στην Κω (4μ. ανέβηκε η στάθμη στη Μεσαριά & 3μ. στο Πλατύ)

10
1210

ΘΕΜΑ : “Σε πολύ καλό επίπεδο η επάρκεια νερού στην Κω.”

Η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την επάρκεια και την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και άρδευσης στο νησί.

Με τα σημερινά δεδομένα και με φυσιολογική συχνότητα βροχοπτώσεων, η Κως διαθέτει την αναγκαία επάρκεια για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της.

Η ΔΕΥΑΚ παρακολουθεί και αξιολογεί διαρκώς τα αποθέματα νερού.

Στις δύο λιμνοδεξαμενές του νησιού, οι δείκτες κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Στη λιμνοδεξαμενή Πλατύ η στάθμη του νερού έχει ανέβει περίπου 3 μέτρα ενώ στο Φράγμα της Μεσαριάς η στάθμη του νερού έχει ανέβει περίπου στα 4 μέτρα.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. πραγματοποιεί περιοδικούς καθαρισμούς των περιμετρικών καναλιών, των θυροφραγμάτων και των συλλεκτήρων ώστε η συλλογή νερού να είναι απρόσκοπτη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ; Ή ΘΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ;

 2. Δεν πάμε καθόλου καλά. Κάνουν λέει σωστή διαχείριση των νερών. Ας έλειπε ο θεός με τις βροχές του και θα σας έλεγα εγώ. Πέριση όλο το καλοκαίρι δεν έσταζε ούτε σταγόνα.

 3. Είστε ο Δήμος του σκ@τού και του κατρ@λιού. Το καλοκαίρι σκατά θα τρέχουνε μέσα στους δρόμους γιατί ξεχάσατε να συντηρήσετε τον βιολογικό Άσε την αναγκαία επέκταση του.

 4. Η στάθμη των υπόγειων 'λιμνών',που απαρτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα μειώνεται συνεχώς...

  λόγω των All Inclussives.Όλοι το ξέρουν ,αλλά δεν υπάρχει έλεγχος,τριγύρω στα μεγάλα σκλαβάδικα βρίσκουν θαλασσινό νερό οι τρυπανιές,και γι αυτό δουλεύουν τις νύχτες μεταφέροντας μέρι και μισό χιλιόμετρο.Αλλά ποιος να μιλήσει,εδώ είναι όλοι συνένοχοι,γιατί η Thomson και η TUI δίνουν βραβεία,εις βάρος των κορόιδων.

 5. Και θα πάει στις πισίνες και στα γκαζόν. Η ερχόμενη δημοτική αρχή ας επιληφθεί του θέματος της εξοικονόμησης των φυσικών πόρων του νησιού.

 6. Κύριε μου σε ποιούς τα λέτε. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα και για να γίνει αυτό θα το διαλύσουν πρώτα. Τώρα είναι η σειρά των βιολογικών για ξεπούλημα και μετά έρχονται τα νερά.

 7. Ευχομαι να εχετε σφραγιζει τη λιμνοδεξαμενη και να μην αφήσετε παλι χωρις νερο τον Αγ.Νεκταριο και Αμπαβρη φετος όπως περσυ .

 8. Υδροφόρος ορίζοντας,ξεκινά 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και χρησιμοποιείται για την υδροδότηση χωρίον πόλεων κλπ
  Από επιφάνεια εως20 μέτρα θεωρείται επιφανειακό, και συνήθως οδηγείται σε ταμιευτηρες και από εκεί στο χουνχδιυλιστήριο για να γίνει πόσιμο.εκτος και εάν χρησιμοποιείτε για άρδευση.Τωρα για την μέτρηση του υδροφόρου ορίζοντα που μαζεύει το νερο μέσα σε ταμειολεκανες,υπαρχουν γεωτρήσεις,που γίνονται από πανεπιστήμια και σου παραδιδουν μελέτη,με το μέσο ύψος του νερού στης γεωτρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.