ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Η ανακύκλωση επέστεψε στην Κω (Δράσεις του Δήμου & εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία)

0
975

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
ΘΕΜΑ : ‘’Η ανακύκλωση επέστεψε στην Κω. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δράσεις για την ανακύκλωση του Δήμου Κω με τα Σχολεία του νησιού.’’

Η δέσμευσή μας έγινε πράξη.
Η ανακύκλωση επέστρεψε δυναμικά στην Κω και αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει για πάντα!
Ο Δήμος Κω σε συνεργασία με τα σχολεία του νησιού, ξεκίνησε την Πέμπτη το πρόγραμμα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και τα οφέλη της στην προστασία του Περιβάλλοντος, των μαθητών, εκπαιδευτικών & των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης του νησιού μας.
Το εκπαιδευτικό-ενημερωτικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Κω καθώς και με τις Δ/νσεις όλων των σχολικών μονάδων της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού μας.
Οι Δ/νσεις των σχολείων του νησιού μας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελούν τους πολύτιμους συμπαραστάτες μας σε αυτή την προσπάθεια μαζί βέβαια με τους μεγάλους πρωταγωνιστές τους μαθητές.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και να γίνει η Ανακύκλωση τρόπος και συνήθεια ζωής για κάθε οικογένεια στην Κω.
Μπλε κάδοι ανακύκλωσης υλικών συσκευασιών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο & λευκοσίδηρος) αλλά και πλαστικοί μικροί κώδωνες γυαλιού τοποθετήθηκαν ήδη σε όλα τα σχολεία του νησιού μας.
Επίσης έχουν τοποθετηθεί 1030 μπλε κάδοι ανακύκλωσης και 180 μεταλλικοί & πλαστικοί κώδωνες γυαλιού σε κοινόχρηστους χώρους και επιχειρήσεις σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού μας.
Σε κάθε γειτονιά!
Είναι στο χέρι μας να γεμίζουν καθημερινά! Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα.
Ταυτόχρονα ανακυκλώνουμε στο Δήμο μας όλες τις χαλασμένες ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και τους λαμπτήρες!
Παράλληλα ο Δήμος μας μαζεύει πλαστικά καπάκια με σκοπό την ανταλλαγή τους με αναπηρικό αμαξίδιο για ένα παιδί από την Κω με κινητικά προβλήματα. (Μπορείτε όλοι να τα παραδίδετε το γραφείο της Δ/νσης Περιβάλλοντος στην Πεισάνδρου & Κλεοπάτρας). Γιατί η Ανακύκλωση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα!
Το 70% αυτών που θεωρούμε ως απορρίμματα μπορούν να ανακυκλωθούν!
Η Κως θα γίνει το νησί της ανακύκλωσης. Το 2017 θα είναι έτος ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος για το νησί μας.
Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

dscn5120anakiklosi-kos

dscn5200anakiklosi-kos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ