Με 200.000 ευρώ η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στην Κω

6
1067

Με το ποσό των 200.000 ευρώ, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στην Κω

Το μνημείο έχει υποστεί ζημιές από τον ισχυρό σεισμό του Ιουλίου 2017

Με το ποσό των 200.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι της Κω, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τον μεγάλο σεισμό του 2017.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Κω, Γιώργο Χαλκιδιό, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο, Ευρυδίκη Νάκη και τον ειδικός σύμβουλο, Στέργο Στάγκα, μετά από αίτημα της Προέδρου του Βακούφ Κω, Ελμπάν Κοτζαογλάν, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το τέμενος, για να δει το μέγεθος των ζημιών που το μνημείο έχει υποστεί.

Πρόκειται για κτίσμα που βρίσκεται στην περιοχή Πλατάνι και συγκαταλέγεται μεταξύ των μνημείων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του Ιουλίου 2017.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεισφέρει οικονομικά για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω του ο σεισμός, τόσο σε σχολεία, όσο και σε μνημεία του νησιού.
Ειδικότερα, έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στο σχολικό συγκρότημα του 1ο Ιπποκράτειου Λυκείου Κω». Για την αποκατάστασή του, μέρος του προϋπολογισμού του έργου, ύψους 500.000 ευρώ, καλύπτει η Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της συνεισφοράς της στο νησί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.230.000,00 €.

Επίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί και την αναστήλωση των δύο εκκλησιών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου και του Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Το Γραφείο Τύπου

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;ενημερωση?

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.

  2. Τουλάχιστον αυτός ακολουθεί τις διαδικασίες των διαγωνισμών. Γιατί ο άλλος γνωρίζετε……

  3. Πόσο αχαριστία υπάρχει…. Αντί να φτιάξετε πρώτα τα δικά μας ιερά, την κατάσταση του νησιού μας ,το νοσοκομείο , το λιμάνι, τους δρόμους κοκ κοιτάτε αλλά και άλλα…. Όλα για τους ψήφους…

  4. Πραγματικά σκασίλα μας για το τέμενος .. τόσοι Έλληνες πεινασμένοι, χωρίς ρεύμα, χωρίς ένα πιάτο φαγητό και εσείς δίνετε 200.000.00€ για τους Τούρκους. Γιατί δεν τους δίνει τα λεφτά ο Ερντογάν;;; Εμείς δηλαδή είμαστε οι μακάκες εδώ πέρα;; Ούτε 1€ για τα τζαμιά στην Ελλάδα όπως κάνουν και αυτοί στις εκκλησίες μας απέναντι…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.