Μ. Ζερβός: Το Ειδικό Σχολείο είναι μια κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας. Η λειτουργία του είναι πράξη κοινωνικής ευαισθησίας

13
544

ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ: “Το Ειδικό Σχολείο είναι μια κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας. Η λειτουργία του είναι πράξη κοινωνικής ευαισθησίας.”

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και ΔΟΠΑΒΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω, είναι μια κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας. Η λειτουργία του, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας.

Είναι γνωστό ότι η κ. Ρούφα έκανε ότι μπορούσε για να μην λειτουργήσουν ούτε το Ειδικό Σχολείο στο Πλατάνι αλλά ούτε και το 4ο Νηπιαγωγείο αλλά απέτυχε.

Την καταλληλόλητα των σχολείων την κρίνουν ειδικές επιτροπές.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το σεισμό η κ. Ρούφα είχε βγάλει δικό της πόρισμα, κρίνοντας ακατάλληλο το ειδικό σχολείο στο Πλατάνι, αμφισβητώντας επιστήμονες και τεχνικούς. Όταν το κτίριο ελέγχθηκε και βρέθηκε κατάλληλο την επόμενη μέρα του σεισμού από συνεργεία της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, που αποτελεί τον φορέα που είναι υπεύθυνος για τα σχολικά και τα δημόσια κτίρια.

Αυτό που θέλει η κ. Ρούφα ήταν και είναι να κλείσει το ειδικό σχολείο, μόνο και μόνο γιατί δημιουργήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Κυρίτση με τη στενή συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κ. Ρούφα μπορεί να κάνει αυτό που πολύ καλά γνωρίζει: μια ακόμα καταγγελία στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Εισαγγελέα ή σε όποιον άλλο βρει. Μια καταγγελία που θα πάει και αυτή στον κάλαθο των αχρήστων, όπως και οι προηγούμενες.

Στόχος της όμως είναι να κάνει θόρυβο, να μας αποδεικνύει κάθε φορά ότι ο πάτος είναι έννοια σχετική για αυτήν, να κάνει επίδειξη μίσους και ακραίου διχαστικού λόγου.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που έχουμε κάνει για τα παιδιά της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω στο Πλατάνι και το Ειδικό Νηπιαγωγείο είναι έργα της δημοτικής αρχής Κυρίτση. Ήταν χρέος μας σε αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους.

Και θα βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Ότι και αν λέει η παράταξη Ρούφα-Όραμα, που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η εντολή των πολιτών αλλά και οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν συνεργασία και ενότητα.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και ψευδεσε και τρως Μανώλη. Ψευδείς και αναληθές όλα όσο γράφεις για την Ρούφα ντροπή σου. Ξέρεις πολύ καλά ότι όλα όσα γράφεις είναι ψέματα για να κερδίσεις εντυπώσεις, δυστυχώς για εσένα και την παράταξη Κυρίτση ο κόσμος επιτέλους ξέρει.

 2. Το ειδικό σχολείο όπως και το κέντρο συμβουλευτικής και πολλά άλλα ξέρουμε πολύ καλά ότι αν δεν ήταν η Ρούφα τώρα θα τα είχατε κλείσει για αυτό την επόμενη φορά που θα θελήσεις να γράψεις ξανά τέτοιο άρθρο και σχόλια για την Ρούφα να είσαι σίγουρος για αυτά και Όχι να γράφεις αυτά που σου λένε να γράψεις. Ντροπή.

 3. Σιγά μη καταλάβει !!! Βγάλτε τη Ρουφα δήμαρχο να κλείσει φυλακή την ΚΤΥΠ το σχολείο και το υπουργείο παιδείας !!!

 4. Είναι αλήθεια ότι μέλος της παράταξης σας και πρόεδρος επιχείρησης έχεικαταδικαστεί από την δικαιοσύνη για δολιότητα;; Πως θέλετε να σας πιστεύουμε όταν είστε όλοι σας δόλιοι.

 5. Μανώλη επέλεξες …Και εσυ βρε παιδί μου γιατί τόσα έργα στα σχολεία ;;Δεν το καταλαβαίνεις ότι δυσκολεύεις την επέλαση της λαίδης ….

 6. Να μας πει αν είναι πάνω από οκτώ εκατομμύρια τα χρεη στη ΔΕΥΑΚ. Και επίσης να μας πει πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ πήρανε οι χασοδίκες Δικηγόροι εξ Αθηνών παρ αρείω πάγκο γιατί κύριε Ζεβέ στείλατε στον Εισαγγελέα 200 και πάνω έντιμους πολίτες

 7. Προφανως ο κυριος Ζερβος και η επιτροπή καταλληλότητας θεωρούν σωστό παιδια με ειδικες ανάγκες τα θελουν να πανε στην τουαλετα και να μην μπορουν επειδή αυτές βρίσκονται σε χωρο μακρια από το κτήριο,μαλιστα καποια χρειαζονται και συνοδους για να μετακινηθουν.Συνγχαρητηρια κυριε Ζερβε,ειστε εκτος τοπου και χρόνου.6 μισθοι ακόμη

 8. Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα κακά που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στον άνθρωπο, έχουν προέλθει από εκείνους που ήταν απολύτως
  βέβαιοι για κάτι που στην πραγματικότητα ήταν λανθασμένο

 9. Το Δημόσιο Ειδικό Δημοτικό είναι υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά ηλικίας 7-14 χρονών και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003 .Η έναρξη του Δημόσιο ΕΕΕΕΚ ψηφίστηκε το 2005 ..Μπορεί να μας πει κάποιος πόσοι Δήμαρχοι , πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πέρασαν από τότε αλλά δεν είχε κανείς το σθένος και την ικανότητα να θέσει πρόταση κατασκευής ενός Ειδικού Σχολείου , παρά έρχεσθε όλοι τώρα να κονταροχτυπιέστε με σκοπό την ψήφο ? Το Κτίριο στο Πλατάνι είναι ακατάλληλο για ΑΜΕΑ, ακατάλληλο για Ειδικό Σχολείο !!! .Πείτε όλοι εσείς , στον κόσμο που σας ακούει , ποιο είναι το κατάλληλο κτίριο που κατασκευάσατε εδώ και 15 χρόνια να ειδοποιήσουμε αύριο το πρωί να μεταφερθούν εκεί και τα δύο σχολεία !!! Περιμένω την απάντηση σας επισήμως ! Το ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ, έτος ίδρυσης 2003 , εννοείται ότι το κράτησε ο Δήμος για λογαριασμό του,ως ΚΔΑΠΜΕΑ διότι χωρίς προδιαγραφές του κτιρίου για ΑΜΕΑ δεν θα μπορούσε ίδιος ο Δήμος να εισπράττει κάθε χρόνο την επιδότηση (πάνω από 150.000 Ευρώ ετησίως) από την ΕΕ !

 10. “Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Η λειτουργία του, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ !Πρέπει να γίνει γνωστόν , ότι ΠΑΡΕΝΕΒΕΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,που ήταν κλειδωμένοι στο συρταρι σας 15 χρόνια ! ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ χρειάζονται τα παιδιά .Τόσο χρόνο που σπαταλάτε όλοι σας να φλυαρειτε στα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ , δέκα Σχολεία θα είχατε χτίσει !! ούτε υπουργοί να είσασταν !!

 11. μαλολη την προτοβαθμια της αντιμαχειας τιιιιιιιιιιιιιιιιι κανοιςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ζερβε ερχοντε εκλο,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ