Ιωάννα Ρούφα: Στο δημόσιο βίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες… στη δημοσιότητα η έκθεση (pdf) της ΒΙΜΕΛ

33
841

Ιωάννα Ρούφα: Στο δημόσιο βίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες… στη δημοσιότητα η έκθεση της ΒΙΜΕΛ

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Η θέση μου και η στάση μου αναφορικά με ζητήματα ηθικής, διαφάνειας και νομιμότητας παραμένει αταλάντευτη από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να θέσω εαυτόν στην υπηρεσία σας.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 12ης Οκτωβρίου 2018 ανέδειξα την προσπάθεια συγκάλυψής και δεσμεύτηκα απέναντί σας να δώσω στη δημοσιότητα την έκθεση ελέγχου της ΒΙΜΕΛ.

Τη δέσμευσή μου αυτή κάνω ΠΡΑΞΗ σήμερα…

Στη συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια αναδείξαμε τα 10 σημεία που συνιστούν την προσπάθεια συγκάλυψης του κυρίου Κυρίτση. Ταυτόχρονα, φροντίσαμε τον προϊόν του ελέγχου να φτάσει στα χέρια πρωτίστως των εταίρων μελισσοκόμων.

Σήμερα αποστέλλω, δια των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε όλους εσάς τους δημότες της Κω και μετόχους του 52% της εταιρείας την αναλυτική και συνοπτική έκθεση που αφορά στο διαχειριστικό έλεγχο της ΒΙΜΕΛ Α.Ε. της περιόδου 2011- 2015.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κύριο Κυρίτση να συνεχίσει να επενδύει στη λάσπη, στην συνδιαλλαγή, στη συγκάλυψη, στο ψέμα.

Τα ψέματά του τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα. Την ίδια τύχη θα έχουν και τα επόμενα που θα κατασκευάσει για να προσπαθήσει να επιβιώσει πολιτικά.

Παράλληλα έχουμε αποστείλει έγγραφο προς την κυρία ορκωτό ελεγκτή με σειρά ερωτημάτων και αίτημα χορήγησης εγγράφων που θεωρούμε απαραίτητα.

Αμέσως μετά την απάντηση της ορκωτού θα καταθέσουμε την έκθεση, τα επιπρόσθετα στοιχεία που θα λάβουμε και την αναφορά μας στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Με τιμή,

Ιωάννα Ρούφα

Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας

του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσοι ΡΟΥΦΑγαν το μέλι από το ταμείο της ΒΙΜΕΛ από το 2009 μέχρι και σήμερα και έκλεψαν τον ιδρώτα των μελισσοκόμων στην ψειρού.

    Λογικό είναι να συμπεριλάβει η έκθεση και την πρώτη περίοδο Κυρίτση και την κακοδιαχείριση και αυτής της περιόδου. ΟΜΩΣ αυτό δεν ισοφαρίζει και αθωώνει του κλέφτες της περιόδου της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ… Ας μην ξεχνάμε ότι η κυρά ΓΚΑΓΚΑ δεν έβλεπε, δεν άκουγε και δεν έλεγε τίποτα σαν τα τρία μαϊμουδάκια… Λόγω ανικανότητας, κάλυπτε κάποιους ψηλότερα που ΡΟΥΦΑγαν το μέλι ή και αυτή ήταν ΣΥΝΈΝΟΧΗ στην διαχρονική μάσα;;;;;

    • Γιατί τα κρύβει ο δικός σου… Μήπως νομίζει ότι έτσι θα κρυφτεί η ΑΒΙΚΩ… εκεί να δεις πως έτοιμαζεται να σας γλεντήσει η Ιωάννα πατέρα και γιο

  2. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΑΠΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΟΥΣ ΠΥΛΙΩΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΟΥΣ

    Η κα Ρούφα μεταξύ άλλων:

    1. Αποκάλυψε το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ είναι ο κος Κιλιμάτος.

    2. Αποκάλυψε το γεγονός (σελ. 9 της έκθεσης) ότι ο κος Κιλιμάτος έλαβε γνώση των στοιχείων του ελέγχου από τις 10 Οκτωβρίου του 2017 όταν όλοι οι άλλοι μέτοχοι, μελισσοκόμοι και δημοτικό συμβούλιο, κρατούνται μέχρι και σήμερα στο σκοτάδι (επισυνάπτουμε τη σχετική σελίδα).

    3. Αποκάλυψε (σελ. 66 της έκθεσης) την επιχείρηση συκοφαντίας και λάσπης του κου Κυρίτση ο οποίος μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο για ακάλυπτες επιταγές.

    Επισυνάπτουμε την σελίδα 66 της έκθεσης στην οποία η κα Τζάνου στην κυριολεξία εκθέτει τον κο Κυρίτση.

  3. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΡΑΣ ΤΟΝ ΧΡΕΩΣΕ ΜΕ 1.000.000 ΕΥΡΏ

    4. Αποκάλυψε το γεγονός ότι η ΒΙΜΕΛ θα έπρεπε ήδη να διεκδικεί από τον διαχειριστή, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ και διερωτήθηκε αν η συνεχής κωλυσιεργία μπορεί να οδηγήσει και σε παραγραφή αδικημάτων.

    5. Αποκάλυψε ότι ο κος Κυρίτσης κατάφερε μόνο το 2015 σε μία εταιρεία χωρίς καμία δραστηριότητα να δημιουργήσει ζημιές ύψους 41 χιλιάδων ευρώ!!!

    Δεν ξέρουμε τι θα προκύψει αν ελεγχθούν το 2016-2017-2018.

    6. Αποκάλυψε τον κίνδυνο ο κος Σταματάκης που άλλοτε εμφανίζεται στην έκθεση ως Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ, άλλοτε ως εντεταλμένος και άλλοτε ως υπεύθυνος να έχει την τύχη της κας Παντελίκιζη, εφαρμόζοντας τις εντολές Κυρίτση, καθώς υπάρχουν εισροές και εκροές χρημάτων που κάνεις δεν ξέρει ποιος έχει υπογράψει και ποιος έδωσε εντολές από τη στιγμή που το διοικητικό συμβούλιο που ορίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 ουδέποτε ανέλαβε επισήμως καθήκοντα.

  4. 7. Αποκάλυψε την συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης των αποτελεσμάτων της έκθεσης της ορκωτού. Μέχρι σήμερα κανένας μέτοχος δεν έχει λάβει αντίγραφο της έκθεσης και αναλάβαμε την υποχρέωση να το κάνουμε εμείς.

    8. Αποκάλυψε την συνειδητή καθυστέρηση έναρξης του οποιουδήποτε ελέγχου για τη ΒΙΜΕΛ και την προσφυγή στη δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές.

    Η δημοτική αρχή Κυρίτση ανέλαβε την 1/9/2014.

    Ο διαχειριστικός έλεγχος ανατέθηκε δύο χρόνια μετά (2/9/2016) τα «αποτελέσματα» εμφανίστηκαν το 2018.

    Τους πήρε μόνο 4 ολόκληρα χρόνια και κάτω από τη δική μας ασφυκτική πίεση να πράξουν το αυτονόητο χωρίς όμως να διεκδικούν τίποτα για την εταιρεία.

    9. Αποκάλυψε τη συνειδητή απαξίωση και διάλυση της εταιρείας.

    Η ΒΙΜΕΛ ήταν «βαριά τραυματισμένη» αλλά ζωντανή όταν την ανέλαβε ο κος Κυρίτσης ο οποίος φρόντισε να της δώσει την χαριστική βολή.

    10. Αποκάλυψε (σελ. 109 της έκθεσης) την ύπαρξη ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2016 στο οποίο ουδεμία αναφορά γίνεται μέσα στην έκθεση. Ουδείς γνωρίζει ποιος τον συνέταξε και ποιος τον υπογράφει (επισυνάπτουμε τη σχετική σελίδα).

  5. ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΒΙΜΕΛ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

  6. Κάνεις ερωτήσεις ενώ ξέρεις ότι ο σωστός πολιτικός δίνει απαντήσεις. Δημοσιεύεις ένα λογιστικό κείμενο και περιμένεις από τους απλούς ανθρώπους να βγάλουν συμπεράσματα. Για όμα του Θεού. Τελικά ποιός έντιμος άνθρωπος θα μας πει ποιοί και πόσα φάγανε. Πόσα ζημιώθηκε ο Δήμος και οι πολίτες του.

  7. Εγώ ξέρω ότι στην Αίγλη η κυρία τα έκαμε μαντάρα και στο τέλος υποχρεώθηκε να πει στην ανακρίτρια ότι ο Καίσαρλης το 2011 ξοφλούσε τα χρέη του Κυρίτση.

  8. ΧΑΧΑΧΑ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΗ STON NAYTIKO OMILO ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΡΠΑΧΤΡΕΣ.

    ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΒΙΜΕΛ.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ!! ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΠΟ 70.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΙΜΕΛ!!!!!

  9. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

    1.000.000 εδωσε ο δημαρχος απο το ταμειο του δημου για να αγορασει απο τον μεγαλοξενοδοχο τα ερειπια πισω απο την δεη.για 30.000 ελλειμα κλεινει την βιμελ!

  10. οι αρχιερεις της διαπλοκης της αρπαγης, των εργολαβων ,των κλιματιστικων ,των λεωφορειων ,των τρενων,

    των πλατειων ,των συντριβανιων,ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΩΝ,ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ.μονο μασα και φουνταραν το νησι.γεωργιε φευγεις.σε πηρε χαμπαρι ολο το νησι. δεν γλυτωνεις την εκλογικη πανωλεθρια που ερχεται.Γεώργιε εσένα ποιός θα σε σώσει απο το τσουνάμι των Κώων στις δημοτικές εκλογές;γεωργιος ο μεγας ψευτης.
    ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΓΕΩΡΓΙΕ.2 ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.κυριτση δεν σε θελουμε εισαι χειροτερος απο τον ντουτσε.αποχαιρετα τις καρεκλες τις μασες τα ταξιδακια τους καφεδες.

  11. ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗ.31/12/2015 ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΙΜΕΛ ΕΙΧΕ ΡΕΥΣΤΟ 28.934,73 !! ΕΝΩ Ο ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ

    Ο ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ 2014!!! ΑΛΑΡΓΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

  12. ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ!

    Δύο φωτογραφίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας στα αλβανικά ΜΜΕ, δείχνουν δύο Αλβανούς αστυνομικούς να έχουν συλλάβει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και να τον επιβιβάζουν σε αυτοκίνητο! Αυτό σημαίνει ότι εκείνη την ώρα ήταν ΖΩΝΤΑΝΟΣ! Και δεν ήταν τραυματισμένος από σφαίρα, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα τον έπαιρνε ασθενοφόρο με φορείο…Αυτό σημαίνει, ότι μετά τη σύλληψή του, τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ – προφανώς με εντολή του Αλβανού πρωθυπουργού!Ο οποίος, έλαβε αυτή την απόφαση γιατί ήταν ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως δεν θα τολμήσουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ των Αθηνών να του ζητήσουν το λόγο και να έχει άλλου είδους επιπτώσεις!
    (ΥΓ): Οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ στην Αθήνα, να ψάξουν τρύπα να κρυφτούν, γιατί δε θα τους χωράει ο τόπος!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.https://ethnikismos.net/2018/10/28/υποθεση-δολοφονιασ-κωνσταντινου-κατ/

  13. Το ελληνικό αίμα συνεχίζει να ρέει από τα λυκόρνεα τού νεοταξισμού που θέλουν να κατασπαράξουν την ελληνική ψυχή. Όπως τότε που ο Αριστοτέλης Γκούμας δολοφονήθηκε για την ελληνική λαλιά, τώρα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε για την ελληνική σημαία. Η ελληνική ζωή, η ελληνική λαλιά, η ελληνική σημαία είναι ύψιστα ιδανικά που συνθέτουν την Τιμή τής Ελληνικής Φυλής. Δικαίωση τού ελληνικού αίματος με την λευτεριά τής Βορείου Ηπείρου μας και πάσης γης ελληνικής. Η Ελλάς να συντρίψει τούς εχθρούς της που την θέλουν νεκρή. Με τον εθνικισμό μας και τον στρατό μας.

  14. Για να μην τρελαθουμε.Γιατι περιμενατε το ΚΥριτση να τα βγαλει στη φορα και μετα εσεις?Αληθεια εσεις δεν εισδασταν στη δημοτικη αρχη τα χρονια που λετε?Θα μας τρελανετε τελειως?Η δεν ειχατε παρει χαμπαρη τι γινοτανε οποτε δεν ειστε αξια για τι θεση που ειχατε και εχετε η ειστε συνενοχη.Δεν υπαρχει κατι αλλο.

  15. Ο Κυρίτσης έχει πάει πενήντα φορές στον Εισαγγελέα και έχει στείλει στα δικαστήρια τον Καίσαρλη και τους συμβούλους του πάνω από τριάντα φορές. Τελικά τι έγινε;; Έφαγε 24 μήνες φυλακή και μάλιστα για δόλο η προεδρίνα του .!!!!! Δόλο που σίγουρα συμμετείχε και ο ίδιος.

  16. Ήμουνα στο δικαστήριο και άκουσα από το στόμα του Προέδρου την απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε την κυρία Πρόεδρο του ΔΗΡΑΣ τέσσερις φορές από έξη μήνες φυλακή. Αυτό είναι είδηση. Γιατί την κρύβεται.

  17. Φαντάζομαι ότι στην παράταξη σας θα έχετε δυο τρεις οικονομολόγους. Αντί να μας βάζτε να διαβάσουμε λογιστικά έγγραφα συμφωνώ και εγώ ότι θα ήταν καλό να μας πούνε πόσα λεφτά χαθήκανε και ποιοί τα κλέψανε. Και αυτά με υπογραφές.

    • Δες τις προηγούμενες αναρτήσεις σε σχέση με τη ΒΙΜΕΛ… η εταιρεία σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης θα έπρεπε να διεκδικήσει από τον διαχειριστή πάνω από 100.000 ευρώ… Αυτά καλύπτει ο Κυρίτσης

    • ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ....

      4. Αποκάλυψε το γεγονός ότι η ΒΙΜΕΛ θα έπρεπε ήδη να διεκδικεί από τον διαχειριστή, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ και διερωτήθηκε αν η συνεχής κωλυσιεργία μπορεί να οδηγήσει και σε παραγραφή αδικημάτων.

  18. Έξη μήνες φυλακή τέσσερις φορές. Και ακόμα δεν τελείωσαν οι δίκες του ΔΗΡΑΣ. Αλλά έρχονται και άλλες. Πολλές άλλες.

  19. Γιατί αν εννοείτε τον…. πρώην τον συνάδελφο σύμβουλο της κυρίας ούφα τότε είναι ασυνυπεύθυνη και εκείνη,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ