ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: 10 Ερωτήματα που προκύπτουν σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου της ΒΙΜΕΛ Α.Ε.

18
1991

Θέμα: «Ερωτήματα που προκύπτουν σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου της ΒΙΜΕΛ Α.Ε.»

Στο πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου για την ΒΙΜΕΛ Α.Ε. και της έκθεσης που συντάξατε και καταθέσατε στο δημοτικό συμβούλιο παρακαλούμε να μας χορηγήσετε τα παρακάτω:

  1. Τα extrait των τραπεζών προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος διαχειριζόταν τα χρήματα της ΒΙΜΕΛ από το 2011 μέχρι και το 2015.

  2. Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΒΙΜΕΛ που ελήφθη 20/8/2014 περί της ανάθεσης του διαχειριστικού ελέγχου (σελίδα 1 της συνοπτικής έκθεσης).

  3. Την νομοθεσία σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται απολύτως η δημοσίευση της έκθεσης στα ΜΜΕ» (σελίδα 1 της συνοπτικής έκθεσης).

  4. Το πρακτικό της γενικής συνέλευσης της ΒΙΜΕΛ της 25ης /11/2015 (σελίδα 5 της συνοπτικής έκθεσης).

  5. Την εξουσιοδότηση του Δ/Σ της ΒΙΜΕΛ προς τον πρόεδρο να πραγματοποιεί συναλλαγές με μόνη την υπογραφή του (σελίδα 7 της συνοπτικής έκθεσης).

  6. Την αναλυτική κατάσταση της τράπεζας (καταθέσεις – αναλήψεις) που αφορά στο λογαριασμό του Ταμείου Αλληλοβοήθειας από το 2002 έως και το 2015 (σελίδα 8 της συνοπτικής έκθεσης).

  7. Τις επιστολές που αποστείλατε σε προμηθευτές και πελάτες της ΒΙΜΕΛ για να βεβαιωθούν τα υπόλοιπα (σελίδα 10 της συνοπτικής έκθεσης).

  8. Το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου που φιλοξενούσε τις εγκαταστάσεις της ΒΙΜΕΛ 10/3/2016 (σελίδα 72 αναλυτικής έκθεσης)

Παρακαλούμε επίσης να μας απαντήσετε και στις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Που βρίσκονται μέχρι και σήμερα τα βιβλία της ΒΙΜΕΛ.

  2. Ποιος είναι ή φέρεται ως λογιστής της ΒΙΜΕΛ.

  3. Ποιος διαχειρίστηκε από την 1/9/2014 – 31/12/2015 τις εισροές και τις εκροές της εταιρείας.

  4. Που βρίσκεται και πόσο αποτιμάται ο εξοπλισμός της εταιρείας;

  5. Ποιος συνέταξε και ποιος υπέγραψε τον Ισολογισμό του 2016 και από ποια Γενική Συνέλευση της ΒΙΜΕΛ ψηφίστηκε.

  6. Υπάρχουν Ισολογισμοί για το 2014 και 2015;

  7. Που εργάζονταν οι δύο εργαζόμενοι που φαίνονται να ασφαλίζονται στη ΒΙΜΕΛ μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και γιατί αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία της έκθεσης.

  8. Πότε σφραγίστηκαν οι επιταγές που αναφέρονται στην σελίδα 66 της αναλυτικής έκθεσης.

  9. Πόσα χρήματα λείπουν συνολικά ή δεν έχουν διασταυρωθεί και θα έπρεπε να διεκδικήσει η εταιρεία.

  10. Ποιο θα είναι κατά προσέγγιση το κόστος για τον κάθε εταίρο στην περίπτωση λύσης και εκκαθάρισής της εταιρείας.

Κυρία Τζάνου θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η διαφωνία μας με τη διαδικασία ανάθεσης δεν εστιάζει στο πρόσωπό σας. Το έχει καταστήσει σαφές στο Δημοτικό Συμβούλιο η Επικεφαλής της παράταξής μας Ιωάννα Ρούφα.

Έγκειται καθαρά και μόνο στη γνωστή λειτουργία, σε όλο το φάσμα του Δήμου της Κω, που έχει εγκαθιδρύσει η απερχόμενη δημοτική. Μια λειτουργία που εμπλέκει και συνεργάτες του δήμου χωρίς οι ίδιοι να έχουν ευθύνη.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με τιμή,

Σπύρος Μιχ. Βασιλειάδης

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κω

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΜΠΠΛΕΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ.

  2. Ο Μυλωνάς που ξέρει τα πράγματα από μέσα γιατί συμμετείχε σε τρεις δολοφονίες ξέρει ότι η ΒΙΜΕΛ είναι παραμύθι του Κυρίτση που από την αρχή ήθελε να την κλείσει.

  3. Η κα Ρούφα μεταξύ άλλων:

    1. Αποκάλυψε το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ είναι ο κος Κιλιμάτος.

    2. Αποκάλυψε το γεγονός (σελ. 9 της έκθεσης) ότι ο κος Κιλιμάτος έλαβε γνώση των στοιχείων του ελέγχου από τις 10 Οκτωβρίου του 2017 όταν όλοι οι άλλοι μέτοχοι, μελισσοκόμοι και δημοτικό συμβούλιο, κρατούνται μέχρι και σήμερα στο σκοτάδι (επισυνάπτουμε τη σχετική σελίδα).

    3. Αποκάλυψε (σελ. 66 της έκθεσης) την επιχείρηση συκοφαντίας και λάσπης του κου Κυρίτση ο οποίος μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο για ακάλυπτες επιταγές.

    Επισυνάπτουμε την σελίδα 66 της έκθεσης στην οποία η κα Τζάνου στην κυριολεξία εκθέτει τον κο Κυρίτση.

  4. 4. Αποκάλυψε το γεγονός ότι η ΒΙΜΕΛ θα έπρεπε ήδη να διεκδικεί από τον διαχειριστή, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ και διερωτήθηκε αν η συνεχής κωλυσιεργία μπορεί να οδηγήσει και σε παραγραφή αδικημάτων.

    5. Αποκάλυψε ότι ο κος Κυρίτσης κατάφερε μόνο το 2015 σε μία εταιρεία χωρίς καμία δραστηριότητα να δημιουργήσει ζημιές ύψους 41 χιλιάδων ευρώ!!!

    Δεν ξέρουμε τι θα προκύψει αν ελεγχθούν το 2016-2017-2018.

    6. Αποκάλυψε τον κίνδυνο ο κος Σταματάκης που άλλοτε εμφανίζεται στην έκθεση ως Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ, άλλοτε ως εντεταλμένος και άλλοτε ως υπεύθυνος να έχει την τύχη της κας Παντελίκιζη, εφαρμόζοντας τις εντολές Κυρίτση, καθώς υπάρχουν εισροές και εκροές χρημάτων που κάνεις δεν ξέρει ποιος έχει υπογράψει και ποιος έδωσε εντολές από τη στιγμή που το διοικητικό συμβούλιο που ορίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 ουδέποτε ανέλαβε επισήμως καθήκοντα.

    7. Αποκάλυψε την συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης των αποτελεσμάτων της έκθεσης της ορκωτού. Μέχρι σήμερα κανένας μέτοχος δεν έχει λάβει αντίγραφο της έκθεσης και αναλάβαμε την υποχρέωση να το κάνουμε εμείς.

  5. Η ΑΘΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ.... ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ ΚΩΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

    8. Αποκάλυψε την συνειδητή καθυστέρηση έναρξης του οποιουδήποτε ελέγχου για τη ΒΙΜΕΛ και την προσφυγή στη δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές.

    Η δημοτική αρχή Κυρίτση ανέλαβε την 1/9/2014.

    Ο διαχειριστικός έλεγχος ανατέθηκε δύο χρόνια μετά (2/9/2016) τα «αποτελέσματα» εμφανίστηκαν το 2018.

    Τους πήρε μόνο 4 ολόκληρα χρόνια και κάτω από τη δική μας ασφυκτική πίεση να πράξουν το αυτονόητο χωρίς όμως να διεκδικούν τίποτα για την εταιρεία.

    9. Αποκάλυψε τη συνειδητή απαξίωση και διάλυση της εταιρείας.

    Η ΒΙΜΕΛ ήταν «βαριά τραυματισμένη» αλλά ζωντανή όταν την ανέλαβε ο κος Κυρίτσης ο οποίος φρόντισε να της δώσει την χαριστική βολή.

    10. Αποκάλυψε (σελ. 109 της έκθεσης) την ύπαρξη ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2016 στο οποίο ουδεμία αναφορά γίνεται μέσα στην έκθεση. Ουδείς γνωρίζει ποιος τον συνέταξε και ποιος τον υπογράφει (επισυνάπτουμε τη σχετική σελίδα).

  6. το συμπέρασμα είναι ότι στην Κω η μόνη που έχει καταδικαστεί για την λειτουργία της στο Δήμο είναι η συνεργάτις του Κυρίτση η Προεδρος .

    • ΠΟΥ’ΣΕ ΡΕ ΚΑΤΑΝΟΜΕΑ ΠΟΡΩΝ? ΟΛΑ ΚΑΛΑ? ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ,ΜΟΥΛΩΧΤΑ,ΨΥΘΙΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ? ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ..ΑΔΕΛΦΕ!
      ΑΝΩΝΥΜΟΣΣ

  7. ΧΑΧΑΧΑ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΗ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΗ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΧΑΧΑΧΑ

    φωρτονουν και απο 50.000 χρεος σε καθε μελλισοκομο!!!! χαχαχα

  8. ΡΟΥΦΑ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ.

    Μου ζητάτε, με πιέζετε, να απαντήσω σε κάτι ανδρείκελα που
    κάνουν πλιάτσικο..

    Σε κάτι γυρολόγους που καπηλεύονται το πρόβλημα των πατριωτών μου στο Πυλί για να επιβιώσουν πολιτικά…

    Σε κάτι οσφυοκάμπτες που γλύφουν εκεί που έφτυναν…

    Σε κάτι παλικαράκια που δεν έχουν αρχές και το παίζουν ήρωες (πίσω έχει η αχλάδα την ουρά) για να γλύψουν κανένα κοκαλάκι…

    Σας απαντώ με απόλυτο σεβασμό:

    Δεν ασχολούμαι και δεν αναγάγω ποτέ σε αντίπαλο κάποιον που δεν τον εκτιμώ.

    (ούτε καν σαν αντίπαλο.. αφού εκείνος που δεν διαθέτει αρχές δεν είναι τίποτα)https://www.facebook.com/orama.kinima.politon.ko

  9. KYΡΙΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΖΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΣΑΣ Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ?ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΒΙΜΕΛ?ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ?ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ?ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΑΡΑ?

  10. Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, σε πόσες συνεδριάσεις έχετε πάρει μέρος κ αντιπρόεδρε, και θυμήθηκατε και το αξίωμα σας, σας έχουμε ξεχάσει ότι είσαι σύμβουλος!!

    • Δώστε απαντήσεις στα ερωτήματα Κυριτσακια. Εχει Σύμβουλο ο Κυρίτσης που έχει να έρθει 8 μήνες.

  11. Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός (ΤΟΥ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ), ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

    ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!
    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.

    ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ