Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος: Νομιμότατη η λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Κω

14
719

Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος: Νομιμότατη η λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Κω

Με αφορμή το τελευταίο δελτίο Τύπου της παράταξης του Οράματος σχετικά με το Δημοτικό Σφαγείο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα του πρωτογενούς τομέα, κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι όλες οι σφαγές που γίνονται στο Δημοτικό Σφαγείο είναι καθόλα νόμιμες και έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αναφέρονται στον εγκεκριμένο Κανονισμό Λειτουργίας του. Κάτι που η κα Ρούφα ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος όφειλε να γνωρίζει. Και γνωρίζει, αλλά σκοπίμως ισχυρίζεται το αντίθετο για να δημιουργεί εντυπώσεις.

Εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε κοντά και παλεύουμε μαζί με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, προσπαθώντας να δίνουμε λύσεις για να προχωρούν τα πράγματα μπροστά. Και αυτό είναι η προτεραιότητά μας.

Από την άλλη μεριά η προτεραιότητα της κας Ρούφα είναι δυστυχώς, η αποκάλυψη ανύπαρκτων σκανδάλων και η ανάδειξη υποτιθέμενων λαθών ή παραλείψεων της δημοτικής αρχής. Μόνο αυτά την ενδιαφέρουν και όχι οι ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

Δεν ξέφυγε δηλαδή ούτε και τώρα από τη γνωστή πεπατημένη της ειρωνείας, των απαξιωτικών εκφράσεων, δείχνοντας ότι ο κατήφορος στον οποίο έχει αρχίσει να κινείται ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2019 δεν έχει τέλος. Αυτός όμως είναι ένας εντελώς α-πολίτικος τρόπος ενασχόλησης με τα τοπικά πράγματα που μόνο θυμηδία προκαλεί.

Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του Σφαγείου ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να διαθέτουν τα ζώα τους που για τους περισσότερους είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος, εξασφαλίζοντας τον εφοδιασμό της τοπικής αγοράς με ντόπια κρέατα, τα οποία πάρα πολλοί συμπατριώτες μας αναζητούν στις καθημερινές τους αγορές.

Απέναντι σε αυτό τον στόχο δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία να σταθεί εμπόδιο».

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αφού είναι τόσο νόμιμη η λειτουργία, ας μας δείξετε ένα τιμολόγιο όπου συμπεριλαμβάνονται τα τέλη σφαγής και τα τέλη χρήσης σφαγείου.Επίσης με ποιο καθεστώς παρέχουν υπηρεσίες σφαγής οι Καλύμνιοι Σφάχτες στο Δημοτικό Σφαγείο της Κω? Μήπως έχουν συνάψει σύμβαση με το Δήμο ή έχουν κατοχυρωμένο τον Επαναληπτικό Διαγωνισμό? Τα μαύρα χρήματα που πληρώνονται από τους κτηνοτρόφους χωρίς να κόβονται παραστατικά είναι και αυτά νόμιμα κατά τον Αντιδήμαρχο? Μιχαλάκι, έχετε χάσει την αίσθηση της Νομιμότητας, δυστυχώς.

 2. Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης, ποντάρει στον πόνο των Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας ευθαρσώς πως καλύτερα παράνομο ανοιχτό σφαγείο, παρά κλειστό Ή νόμιμο. Ας πλρώνουν οι δύσμοιροι κτηνοτρόφοι το κόστος σφαγής μαύρα χωρίς παραστατικά, για να εισπράττει ο δήμος το τέλος χρήσης σφαγέιου ως το μόνο νόμιμο παραστατικό.
  Αυτά περί μεγάλων λόγων, μεγάλων πολιτικάντηδων, οι οποίοι δεν είναι ικανοί να τεκμηριώσουν αυτά που υποστηρίζουν. Τουλάχιστον μην υποτιμάτε τη Νοημοσύνη του κόσμου, φωστήρες ε, φωστήρες…….

 3. Με ποια σχέση εργασίας παρέχουν υπηρεσίες σφαγής οι Καλύμνιοι στο Σφαγείο της Κω? Δείξτε μας σύμβαση.
  Γιατί αφού όλα είναι νόμιμα Αντιδήμαρχε, γιατί το κόστος σφαγής για το μοσχάρι ανέρχεται στα 70 ευρώ μαύρα 7 ευρώ το κατσίκι και 30 ευρώ για το χοίρο, εκτός από το μοναδικό νόμιμο τιμολόγιο υπέρ του Δήμου το οποίο αφορά το τελος χρήσης Σφαγείου?
  Εις υγείαν της Νομιμότητας, ποιο νόμιμα πεθαίνεις………

 4. Το ότι θα προέβλεπε ο Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Σφαγείου ( Όπως υποστηρίζει ο Αντιδήμαρχος) πως όταν το Σφαγείο παραμένει κλειστό σφάζουν οι Καλύμνιοι Σφάχτες μαύρα και ο Αντιδήμαρχος θεωρεί πως όλα είναι Νόμιμα, μόνο για το ανέκδοτο της ημέρας μου κάνει.
  Χα, χα χα, μα με τέτοια επιχειρηματολογία και ακράδαντα ντοκουμέντα πάτε να ξεγελάσετε τον κόσμο?
  Το άλλο ανέκδοτο πως θα κερδίσετε ξανά τη Δημαρχία το ξέρεις Μιχαλάκι?

 5. Οσονούπω, αναμένεται έφοδος ΣΔΟΕ, ΙΚΑ και Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δοθούν και τεκμηριωμένα οι κατάλληλες και φερέγγυες απαντήσεις.
  Έως τότε, κοιμηθείτε ανήσυχοι, τουλάχιστον εσείς οι Υποστηρικτές – Εφαρμοστές της Νομιμότητας, μέχρις αποδείξεως του Εναντίου, βεβαίως.

 6. Κύριε Χατζηκαλύμνιε μήπως ξέρεις ποια συναδελφος σου καταδικάστηκε τ’εσσερις φορές για δολιότητα

 7. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ.
  ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

 8. Βγήκε και μας είπε ότι στα Σφαγεία όλα είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ. Αν μας ακούει ή μας διαβάζει ο φίλος του ο Έφορος ας πάει να δει τι γίνεται. όλα είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ. Οι Καλύμιοι σφάκτες που τους ξαναθυμήθηκε από την πρώτη του τετραετία είναι ασφαλισμένοι. όλοι έχουν αποδείξεις της εφορίας και μάλιστα βάζουν και ΦΠΑ. Και το σπουδαιότερα έχουν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ σύμβαση με τον Δήμο για να σφάζουν στα δημοτικά σφαγεία και δίνουν και ενοίκιο. Σίγουρα η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ έχει διαλέξει την Κω για σπίτι της. χα χα χα

 9. Βγήκε και μας είπε ότι στα Σφαγεία όλα είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ. Αν μας ακούει ή μας διαβάζει ο φίλος του ο Έφορος ας πάει να δει τι γίνεται. όλα είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ. Οι Καλύμιοι σφάκτες που τους ξαναθυμήθηκε από την πρώτη του τετραετία είναι ασφαλισμένοι. όλοι έχουν αποδείξεις της εφορίας και μάλιστα βάζουν και ΦΠΑ. Και το σπουδαιότερα έχουν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ σύμβαση με τον Δήμο για να σφάζουν στα δημοτικά σφαγεία και δίνουν και ενοίκιο. Σίγουρα η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ έχει διαλέξει την Κω για σπίτι της. χα χα χα

 10. Κάποιος κύριος έγραψε ότι αυτή η διάκριση για την αυξημένη μοριοδότηση των παιδιών της Κω που έδωσαν εξετάσεις στα Πανεπιστήμια ήταν εναντίον της αξιοκρατίας και της αριστείας.. Μάλλον αυτός ο κύριος δεν έζησε τον σεισμό και σίγουρα δεν ξέρει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που με τον παραμικρό θόρυβο πετάγονται από το κρεβάτι τους. ίσως δεν έχει και παιδιά για να ξέρει ότι τα συστήματα των εξετάσεων είναι άδικα αφού δεν αναδεικνύουν τις ικανότητες αλλά την παπαγαλία. Το σίγουρο είναι ότι πολλά παιδιά με αυτή την μοριοδότηση πέτυχαν στις σχολές που ήθελαν και ονειρευόντουσαν και όχι στις σχολές που τους βάζει το σύστημα. Μπράβο στα παιδιά. Μπράβο στον Ηλία που τα κατάφερε.

 11. όταν εγγυάται τη νομιμότητα υποστηρικτής του Κυρίτση, προσέχετε την ολισθηρή επιφάνεια. Ένας που γλίστρησε ….σταμάτησε στην Αυστραλία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ