Καλιρρόη Ροπόκη: Ο κος Μ. Ζερβός και η παράταξή του εκπροσωπούν ότι απεχθάνονται οι νέοι στην πολιτική

35
1077

Καλιρρόη Ροπόκη: Ο κος Μ. Ζερβός και η παράταξή του εκπροσωπούν ότι απεχθάνονται οι νέοι στην πολιτική

Κύριε Ζερβέ,

Διάβασα πολύ προσεκτικά την απάντησή σας στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Κω το οποίο ανέδειξα με προηγούμενη δημόσια παρέμβασή μου και πραγματικά λυπάμαι.

Δυστυχώς αντί πειστικών απαντήσεων, αντί της άμεσης ανάληψης δράσης από την πλευρά σας επιλέξατε την πεπατημένη. Αυτή που βλέπουν οι νέοι κάθε βράδυ στις ειδήσεις και αλλάζουν κανάλι.

Αντί για την ανάληψη άμεσης δράσης επιλέξατε να κρυφτείτε πίσω από την Περιφέρεια και να αναλωθείτε σε ένα παραληρηματικού τύπου κατηγορώ εναντίον της Επικεφαλής της παράταξής μας Ιωάννας Ρούφα.

Ταυτόχρονα αφού «ντύσατε» το κείμενό(😉 σας με το γνωστό κλισέ της χρησιμότητας της ενασχόλησης των νέων με τα κοινά επιλέξατε να με προσβάλετε υπονοώντας ότι υιοθετώ άκριτα και προβάλω απόψεις άλλων χωρίς να γνωρίζω τα δεδομένα.

Κύριε Ζερβέ, βγείτε από τους τέσσερις τοίχους του Δημαρχείου και ακούστε την κοινωνία. Αυτήν υπηρετείτε και όχι το μονοπρόσωπο σύστημα εξουσίας που έχει εγκαθιδρύσει ο κος Κυρίτσης και του οποίου απλά αποτελείται ένα ξεκούρδιστο γρανάζι.

Η πολύ νεότερη, από τη δική σας, γενιά που εκπροσωπώ, κύριε Ζερβέ, διαθέτει γνώσεις και δεκάδες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ κανάλια πληροφόρησης για να μπορεί να ενημερώνεται, να κρίνει, να συγκρίνει και να εξάγει συμπεράσματα. Για να σας το πω με δύο λέξεις ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.

Δεν μασάμε από τις πολιτικές καρικατούρες του 80 και του 90 τις οποίες υπηρετείτε με κλειστά μάτια.

Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά του νησιού μας και να στρατευτώ στον αγώνα που δίνει η επόμενη και πρώτη Γυναίκα Δήμαρχος της Κω Ιωάννα Ρούφα δεν ήταν ούτε βεβιασμένη ούτε εύκολη.

Είναι μία απόλυτα συνειδητή επιλογή την οποία θα υπηρετήσω απέναντι σε κάθε φαλλοκρατική αντίληψη που προσπαθεί να μου επιβάλει το φασιστικό και αναχρονιστικό «κάτσε σπίτι σου να μεγαλώσεις το παιδί σου».

Με αυτούς τους ανθρώπους κι αυτές τις αντιλήψεις συμπορεύεστε κύριε Ζερβέ και πραγματικά λυπάμαι γιατί σας έχει ανατεθεί ένας πολύ νευραλγικός τομέας πολιτικής ο οποίος απαιτεί ανοιχτά μυαλά και συνεχή δράση.

Στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Κω κύριε Ζερβέ από την απάντησή σας προκύπτει αδιαφορία και ωχαδερφισμός, στη λογική του «έλα μωρέ ας περιμένουν και δυο μήνες να υπογραφούν οι συμβάσεις… εμείς θα τρέχουμε…».

Οι πολίτες της Κω δεν σας εξέλεξαν κύριε Ζερβέ για να τους λέτε ποιος έχει ή δεν έχει αρμοδιότητες αλλά για να δίνετε λύσεις. Και ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους δεν έπρεπε να στερηθούν ούτε μία μέρα τη δυνατότητα μεταφοράς από και προς το σχολείο τους.

Αυτή είναι η δουλειά του αιρετού κύριε Ζερβέ… για τις υπόλοιπες έχουμε τη διοίκηση.

Επειδή δεν θέλω να κουράσω τους συνδημότες μου σας πληροφορώ εκ των προτέρων ότι αυτό είναι το πρώτο σκέλος της απάντησής μου που αφορά την πολιτική διάσταση του θέματος!!! Θα επανέλθω με την πρακτική πτυχή του ζητήματος σε επίπεδο αποφάσεων και ενεργειών για να ενημερωθούν οι συνδημότες μου ποιος εμποδίζει την άσκηση πραγματικής κοινωνικής πολιτικής και ποιος αποδεδειγμένα την ασκεί.

Καλιρρόη Ροπόκη

Μέλος της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

35 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πρέπει να έχεις Πολλά ένσημα στο ενεργητικό σου ,και να έχεις φάει το πεζόδρομιο με το κουτάλι για να έχεις τέτοιο θράσος κοπελιά . Αλλά με όποια δασκάλα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μαθεις!

  • βγάλε μας και την ΚΥΑ που λέει για τις απευθείας αναθέσεις σε φίλους, συμβούλους, κλπ για την αγορά ακινήτου δημοτικού συμβούλου… άντε περιμένουμε

 2. Και εσύ πρέπει να είσαι μεγάλος γλυφτης για να κάνεις τέτοιο σχόλιο, αλλά βέβαια κοντεύει ο καιρός και τρέμουν οι καρέκλες σας για αυτό.

 3. Εσύ με το σχόλιο σου μας δείχνεις ότι το πεζοδρόμιο το έχεις φάει όλο Λαλάκη .

 4. Κύρια Ροπόκη ακόμα μια φορά Μπράβο σας έχετε τσαγανό και αυτό αρέσει σε αυτούς που θέλουν το καλό του Νησιού. Συνέχισε έτσι και μην δίνεις σημασία σε σχόλια πικροχολον ανθρώπων (ο θεός να τους κάνει ανθρώπους) .

 5. 26 ΜΑΙΟΥ Η ΓΚΑΓΚΑ Η ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΆΜΙΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΝΊΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΠΙΣΩ, ΓΙΑ ΤΑΞΊΔΙ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑ’Ι’ΤΕΙΟ.

  • ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΝΩ ΣΑΣ?ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?
   ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΟΒΑΡΕΥΕΣΤΕ ΛΙΓΟ?ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
   ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ,ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ,ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ,ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ.

 6. Ροη λυπάμαι που θα στο πω αλλά κι εσύ και το Σουραμα θα μεινετε με την όρεξη! Απλά καλο είναι να το χωνευετε σιγά σιγά για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως!!!

 7. Προς Κως 2018 ..ΟΥΤΕ ΡΟΥΦΑ ΨΗΦΙΖΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΤΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ

  Πές στον κακόμοιρο το κοριτσάκι την Καλλιρρόη να διαβάζει και κανένα νόμο…και συ να μην συγοντάρεις τέτοιες ασυναρτησίες διότι αυτοί που διαβάζουν τι λέει ο Νόμος για την μετακίνηση των μαθητών σας λένε ρόμπες !
  » Στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Κω κύριε Ζερβέ από την απάντησή σας προκύπτει αδιαφορία και ωχαδερφισμός, στη λογική του «έλα μωρέ ας περιμένουν και δυο μήνες να υπογραφούν οι συμβάσεις… εμείς θα τρέχουμε…».»
  Ο κάθε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, (τώρα λέγεται Ζερβός) είναι υπεύθυνος μόνο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις των Σχολείων …
  την ευθύνη για την μεταφορά των μαθητών την έχει ο Επαρχος (τώρα είναι ο Χαλκιδιός) ο Περιφερειάρχης, Χατζημάρκος και η Διεύθυνση της Περιφερειας στην Σύρο , και έχουν εντολέα τους το Υπουργείο Παιδείας

 8. Έκανες πολύ μεγάλο λάθος που της απάντησες την πρώτη φορά , δεν πιστεύω να το επαναλάβεις …Γιατί έτσι τους δίνετε υπόσταση και θα αναρωτιέται κι ο κόσμος για τους μεγάλους πολιτικούς σας αντιπάλους ..

 9. Το τρίγωνο Κυρίτση-Κιλιμάτου-ΒΙΜΕΛ έχει μεγάλη ουρά για όποιον ξέρει να διαβάζει…

  Παραμένουμε ξεκάθαροι – προς πάσα κατεύθυνση.

  Υπερασπιζόμαστε τη διαφάνεια, τον έλεγχο και την απόδοση ευθυνών και δεν θα σταματήσουμε μπροστά σε τίποτα και σε κανέναν.

  Κατανοούμε τους λόγους αλλά δεν θα επιτρέψουμε την συγκάλυψη που επιχειρεί στην υπόθεση ΒΙΜΕΛ ο κος Κυρίτσης, γιατί πέρα από τα προεκλογικά γραμμάτια η υπόθεση αγγίζει και τον ενεργό πυρήνα της παράταξής του.

  Το αποδείξαμε περίτρανα στην υπόθεση της σύμβασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ζητώντας τη συνδρομή της δικαιοσύνης η οποία μέσα σε 2 μόλις χρόνια οδηγεί τον κο Κυρίτση κατηγορούμενο στο δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος (έπονται και άλλες υποθέσεις).

 10. ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;

  την αντίπερα όχθη ο κος Κυρίτσης εκτός από μεγάλα λόγια και λάσπη στον ανεμιστήρα τι έκανε 4 χρόνια τώρα για να καθαρίσει την υπόθεση ΒΙΜΕΛ και να αποδοθούν ευθύνες;

  Για να κατανοήσετε αγαπητοί συνδημότες το μέγεθος τους εμπαιγμού και της επαπειλούμενης συγκάλυψης θέστε τα κάτωθι ερωτήματα. Για εμάς είναι ρητορικά για τον κο Κυρίτση όμως είναι αμείλικτα.

  Γιατί ανέθεσε τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας μόλις τον Σεπτέμβριο του 2016 και όχι από τον Σεπτέμβριου του 2014 που ανέλαβε;

  Τι παίχτηκε αυτά τα δύο χρόνια; (θα επανέλθουμε)

  Γιατί αρνήθηκε πεισματικά να υλοποιήσει την εντολή της Γενικής Συνέλευσης της ΒΙΜΕΛ που ελήφθη στις 20 Αυγούστου 2014 επί Δημαρχίας Νικηταρά και αξίωνε τον έλεγχο της εταιρείας από την ίδρυση της;

  Ποιες αποφάσεις έλαβε το δ/σ της ΒΙΜΕΛ από τον Σεπτέμβριο του 2014 και ποιες υλοποίησε;

  Με ποιο δικαίωμα και ποια απόφαση διέλυσε την παραγωγή μονάδα της ΒΙΜΕΛ και πέταξε τον εξοπλισμό της στα αζήτητα;

  Ποιος ήταν ο λόγος της εν κρύπτω χθεσινής συνάντησης χωρίς τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, χωρίς τη δυνατότητα καταγραφής των τοποθετήσεων;

 11. Ποιος φοβάται τη διαφάνεια και τον έλεγχο;

  Πότε θα τελειώσει ο χρυσοπληρωμένος έλεγχος των 13.500 χιλιάδων ευρώ που καμία παράταξη της μειοψηφίας δεν ψήφισε;

  Πότε θα μας δώσει τη σύμβαση της ορκωτού ελεγκτή-λογιστή που εγγράφως έχουμε ζητήσει από τον Μάιο του 2017;

  Πως θα αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτόν που πρέπει από τη στιγμή που η ανάθεση του ελέγχου έγινε με μη σύννομες διαδικασίες;

  Μήπως η επιδίωξη σας είναι το πόρισμα να μην γίνει δεκτό από τη δικαιοσύνη;

  Γιατί τέτοια πρεμούρα από το κο Κυρίτση και συγκεκριμένους μετόχους να κλείσει άρον άρον η επιχείρηση;

  Ο κος Κυρίτσης προσπαθεί στην υπόθεση ΒΙΜΕΛ να πατήσει σε δύο βάρκες αλλά το βέβαιο είναι ότι θα πέσει στο κενό.

  Το ξέρουμε Γιώργο ότι χθες σου χαλάσαμε την προεκλογική φιέστα με την παρουσία μας.

  Ήρθαμε απρόσκλητοι… αλλά όπως ξεκάθαρα έχει δηλώσει η Ιωάννα θα μας βρίσκεις διαρκώς απέναντί σου!!!

 12. Εμείς αξιώνουμε πραγματικό έλεγχο και απόδοση ευθυνών όχι μαγειρέματα και εκλογικές συμφωνίες.

  Είμαστε κατηγορηματικοί: όποιος παρανόμησε να πληρώσει και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

 13. κ. Ροπόκη το ότι είστε νέα, δεν σημαίνει ότι εκπροσωπείτε τους νέους. Ειδικά όταν είστε μέρος σε μια τέτοια παράταξη. Νέα κυρία Ροπόκη και εσείς και η παράταξη σας και η Δύναμη Αλλαγής είστε οι κύριοι λόγοι που οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στην τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική, με αυτή τη στείρα, προσβλητικά και υπερφίαλη αντιπολίτευση για εσάς ή διοίκηση για τους άλλους. Τόσο φαντασμένο κείμενο…
  Για τα τόσα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ κανάλια ενημέρωσης που λέτε ότι έχετε είναι εμφανές ότι δεν σκαμπάζετε μία για το πως λειτουργεί πια η δημόσια διοίκηση και το πως είναι υποχρεωμένοι οι διοικητικοί πια να ακολουθουν τρομερά δαιδαλώδη πλαίσια για να κάνουν πράγματα και δεν μπορούν απλά να …. «δίνεται λύσεις εκεί που δεν έχετε αρμοδιότητες». Θα έχει πλάκα να βγείτε για το σοκ που θα πάθετε.

  • 1)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ..ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΟΙΟΝ?
   ΩΣ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝ,ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΓΟΝΙΜΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΛΑΣΟΥΜΕ.
   Η ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΜΙΑΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ!
   ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑ.ΡΟΠΟΚΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΔΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΦΟΡΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ’ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ’

   • Ειναι φαντασμένο (sic) να θεωρεί κάποιος ότι εκπροσωπεί τους νέους έτσι γενικά, μια τόσο πλατιά μάζια με τόσες διαφορετικές αντιλήψεις. Είναι δεδομένο ότι δεν εκπροσωπεί κανείς του νέους έτσι απλά και γενικά. Και αυτό σας το λέει επίσης ένας «νέος». Τις ψευδοαναλύσεις αφήστε τες για αλλού, εκεί που δεν καταλαβαίνουν και θαμπώνονται με το μπλα μπλά. Όλοι η παράταξη ΟΡΑΜΑ όπως εμφανίζεται στα Μέσα, είτε νέοι είτε όχι, έχουν επιδοθεί σε έναν άκρως παλιομοδίτικο, απωθητικό και στείρο στυλ αντιπολίτευσης, το οποίο βεβαίως βεβαίως εισήγαγε ο Κυρίτσης παλίότερα…. Τίποτα νέο δηλαδή που «δεν ακολουθεί τις μόδα της μάζας. Την ειρωνεύομαι γιατί αντίθετα με εκείνη εγώ ξέρω πως λειτουργεί το δημόσιο σε μεγάλο βαθμό και αυτά που λέει δεν έχουν καμία βάση. Αν βγουν θα δουν.

    • το αρκ βγαίνει από αυτά που δεν έχεις να γράψεις επώνυμα ένα άρθρο και να θέσεις επιχειρήματα ενάντια σε αυτά που λέει η κυρία με άρθρο της επώνυμα… γιατί τα σχόλια, και του δικού μου συμπεριλαμβανομένου, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… αν έχεις λοιπόν τα αρκ βγες επώνυμα!!!

  • 2)ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ,ΧΡΗΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗΣ ΟΧΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΣΗΣ.
   ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΤΟ ‘ΣΚΑΜΠΑΖΩ’ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ‘ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ’ ΚΑΙ ΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.
   ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΛΑΚΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ!

   • Οι νέοι που θέλουν να εμπλακούν στην πολιτική θα κρίνονται από τις απόψεις τους και τις γνώσεις τους και όχι defacto από την … νεανικότητα τους. Έτσι θα δέχονται και κριτική και αν αποθαρρύνονται από το σχόλιο μου τότε σε λάθος χώρο βρίσκονται. Βαφτίστε εσείς όποιον δεν σας κάνει κουπεπε κουπεπε ηλίθιο και στην αντίπερα όχθη, και μετά μιλήστε για νέες ιδέες και φρέσκα μυαλά! Δεν χρειάζεται καν να το ειρωνευτώ εγώ. Όλα τα άλλα που λέτε είναι ανούσιες γενικότητες που δεν έχουν καμία θετική επιρροή στην πράξη της διοίκησης ενός μοντέρνου δήμου είναι απλά παλιομοδίτικες φανφάρες.

    • ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΥΡΙΕ ΑΡΚ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ..ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ! ΑΝ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΝΕΟΤΕΡΙΣΤΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ‘ΒΙΑΣΗ’ΚΑΙ ‘ΟΡΓΗ’ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!
     ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΑΝ ΕΤΣΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ,ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
     ΤΑ ‘ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΑ’ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΥΦΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ‘ΨΗΛΟΤΕΡΟ’ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ‘ΜΕΓΑΛΟ’.

    • Ναι ξέρω, δεν αρμενίζουμε στραβά είναι στραβός ο γυαλός….

 14. 27/05/2019 Η Ιωάννα Ρούφα θα είναι η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος, όσο πιο γρήγορα το χωνέψετε τόσο το καλύτερο .

 15. ‘ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ..’ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΕ.ΖΕΡΒΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ!
  ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!!
  ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΙ !

 16. Νέοι άνθρωποι, Νέα μυαλά καθαρά χωρίς να σκέφτονται αν θα καθήσουν σε καρέκλα παρά μόνο το καλό αυτού του Νησιού. Οι παλιοί δήθεν Σωτήρες έρχεται ο καιρός να πάνε σπίτια τους, τόσα χρόνια τη κάνανε;; Τίποτα,, τόσα χρόνια μόνο το μαύρο χάλι που έχει το Νησί μας κατάφεραν, Αρκετά.

 17. Αν και είναι η δευτερη χρονιά μου στην Κω ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός, παρακολουθώ τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις από χόμπυ, γιατί το ίδιο κάνω και με τα του τόπου μου. Θέλω πραγματικά να πω ένα μεγάλο μπράβο στον σχολιαστή με το ψευδώνυμο » Άρκ». Αγαπητέ μου, με τα σχόλιά σου εξέφρασες και τη δική μου γνώμη και άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν ξέρω, ίσως και άλλων νέων που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα, τοπικά και εθνικά, για τους λόγους που ανέφερες. Ευχαριστώ!!!

  • αυτό διδάσκεις στους νέους μας ή στα παιδιά μας ανάλογα με το ποια βαθμίδα υπηρετείς? Να καθόμαστε στον καναπέ και να μην συμμετέχουμε στα κοινά γιατί είμαστε υπεράνω ή δεν μας αρέσουν τα πράγματα όπως είναι? Να γράφουμε και κάνα δεικτικό σχολιάκι για κάποιον που τόλμησε? Αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής σας? Και πως θα αλλάξουν τα πράγματα αν εσύ και ο ΑΡΚ και οι υπόλοιποι που σας μοιάζουν στη λογική (α εγώ έχω μαγαζί…κλπ) μένουν απαθείς? Πολύ απλά δεν θα αλλάξουν ποτέ!!! Και το συμπέρασμα είναι απλό τόσο εσύ όσο και ο ΑΡΚ είστε Κοτάρες… αν μπορείτε να τα πείτε και να τα κάνετε καλύτερα βγήκε δημόσια όπως βγήκε και η νεαρή κυρία. Αλλά απ’ οτι φαίνεται διαθέτει μεγαλύτερα ΑΡΚ και από τους δυο σας!!!

  • ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΧΟΜΠΥΣΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΔΡΟΜΕΝΩΝ,ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ‘ΧΟΜΠΥΣΤΕΣ’ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ, ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ‘ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ’ ΣΤΙΣ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ‘ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ’ ΠΑΝΤΑ.
   ΣΕ ΕΝΑ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΟΡΕΨΕΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑ!
   ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ,ΒΓΑΛΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

 18. Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά του νησιού μας και να στρατευτώ στον αγώνα που δίνει η επόμενη και πρώτη Γυναίκα Δήμαρχος της Κω Ιωάννα Ρούφα δεν ήταν ούτε βεβιασμένη ούτε εύκολη.
  Καλά βρέ παιδιά δεν περιμένετε τα αποτελέσματα των εκλογών για να δείτε τι γίνεται βγήκε κιόλας Δήμαρχος η κ. Ρούφα, έλεος ποια

 19. Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά του νησιού μας και να στρατευτώ στον αγώνα που δίνει η επόμενη και πρώτη Γυναίκα Δήμαρχος της Κω Ιωάννα Ρούφα δεν ήταν ούτε βεβιασμένη ούτε εύκολη.
  Πολύ καλά κάνετε και ασχολείστε με τα κοινά, αλλά πως προεξοφλείτε τη πρώτη γυναίκα Δήμαρχο, έλεος ποιά, λίγο ποιο συγκρατημένοι δεν μπορούμε να είμαστε

 20. Όσο και να προσπαθείτε κάποιοι να σώσετε τον Κύριο Ζερβό και την καταπληκτική αυτή παράταξη που στηρίζει, κάποια παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη να βοηθήσετε δεν έχουν ακόμα βρει λύση. Μπράβο!!! σας λοιπόν σε εσάς τον Κύριο Ζερβό και την καταπληκτική αυτή παράταξη σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ