Μ. Γιωργαλλής: Ένα ιστορικό κτίριο που απαξιώνεται & αργοσβήνει στο πέρασμα του χρόνου

14
598

ΈΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ……..

Ένα ιστορικό κτίριο που θα έπρεπε να είναι το στολίδι του νησιού μας το σύμβολο μας, αφού εδώ και παρά πολλά χρονιά είναι συνδεδεμένο με την εικόνα του νησιού μας σε όλο τον κόσμο.

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι θα μπορούσε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό λοιπόν το οποίο έχει γίνει σήμερα είναι να έχουμε ένα κτίριο για να κάνουμε μερεμέτια, μπαλώματα, σκαψίματα, ψευτοσοβάδες, πειράματα εργολαβικά έτσι απλά για να λέμε ότι κάτι κάνουμε σε αυτό το κτίριο.

Σήμερα λοιπόν θα έπρεπε να είναι ένα κτίριο επισκέψιμο ανακατασκευασμένο από την αρχή τόσο για την στατική του επάρκεια όσο και την εσωτερική του λειτουργία και πλήρως φωταγωγημένο εσωτερικά και εξωτερικά, ένα χώρος που θα μπορούσε π.χ. να λειτουργούσε και ως λαογραφικό μουσείο, οργανωμένη βιβλιοθήκη με την ιστορία της Κω,ένα κτίριο με τέτοιο συμβολισμό 5 μέτρα από τον ιστορικό πλάτανο του Ιπποκράτη της Κω, ζει σήμερα αυτή την απαξίωση και μας παραπέμπει σε εποχές κατοχής, τριτοκοσμικές καταστάσεις, άθλιες συνθήκες που ζουν καθημερινά οι υπάλληλοι του υπουργείου δικαιοσύνης, υπάλληλοι περιφέρειας και οι αστυνομικοί οι οποίοι ζουν στις ποιό άθλιες αστυνομικές εγκαταστάσεις .

Σήμερα λοιπόν το 2018 σε αυτό το κτίριο λειτουργούν τα δικαστήρια, η αστυνομία, υπηρεσίες τις περιφέρειας, δασαρχείο!! Και αν σήμερα λειτουργεί το κτίριο είναι λογού τις γενναίας παρέμβασης του δικηγορικού συλλόγου του νησιού με δικά τους έξοδα, βοήθεια του δήμου, τις περιφέρειας και την αξιοσέβαστη προσπάθεια που κάνουν καθημερινά οι αστυνομικοί της διεύθυνσης .

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί δεν έχει γίνει κάτι τόσα χρόνια??

«Ποιός επιτέλους θα αναλάβει να πει αυτά τα αυτονόητα που δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια» η ευθύνες είναι τεράστιες και απλά πετάμε την μπάλα στην εξέδρα………..

Δεν μπορεί το κέντρο των Αθηνών, η βουλή, η κάθε κυβέρνηση να γνωρίζει τα προβλήματα τις τοπικής κοινωνίας, πιστεύω λοιπόν ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, στο τι θα κάνουμε, τι προτείνουμε ως κοινωνία και τι ζητάμε επιτέλους!!!!Περιφέρεια και Δήμος μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο πρέπει να καταθέσουν στους βουλευτές ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποσυμφόρηση του ιστορικού κτιρίου κάτι το οποίο έχει αργήσει δραματικά……………

 1. Κατασκευή νέου συγχρόνου δικαστικού μεγάρου.

 2. Την άμεση μετεγκατάσταση της ελληνικής αστυνομίας, δυστυχώς ένα από τα κτίρια που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια πρώην «Alexandra fashion»

 3. Την μεταφορά υπηρεσιών τις περιφέρειας, δασαρχείο, γραφείο συγκοινωνιών σε σύγχρονο οργανωμένο χώρο.

Όλοι μαζί περιφέρεια, δήμος, δικηγορικός σύλλογος, να ενισχύσουν και να αυξήσουν τις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν από κοινού τα αυτονόητα «συνεννόηση χρειάζεται και όλοι μαζί μπορούμε για το καλύτερο δεν αξίζει αυτή η εικόνα στο νησί μας ………..»

 

Κοινοτικός Σύμβουλος Ασφενδιού

ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρε Μιχαλη γιε μου λυσε το πρόβλημα με το παρκινγκ της Ζιας ενας χρόνος περασε,τι εχεις κανει?ΤΙΠΟΤΑ!!!
  Λοιπόν μεχρι να κατασταλάξεις με τις τουμπες σου βγαλε δελτιο με το παρκινγκ της Ζιας.Χατέστε

 2. ΜΙΧΑΛΑΚΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΕΚΑΜΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ; ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΤΑΙΟΝ ΤΗΣ ΑΒΙΚΩ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΙΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΑΚΟ ΛΑΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ

 3. ΜΙΧΑΛΑΚΙ ΘΩΡΕΙ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΕΝΗ ΛΑΜΠΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.

 4. Βαγγέλης Τζόγιας: Ο βίος και οι πολιτικές αρχές του καθενός μας κρίνονται από την συνέπεια τους…

  H Ιωάννα μας παροτρύνει συχνά να μην αναγάγουμε σε αντίπαλο κάποιον που δεν εκτιμά πρωτίστως τον εαυτό του!!!

  Ο βίος και οι πολιτικές αρχές του καθενός μας κρίνονται από την συνέπεια τους.

  Η παράταξη μας χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος στάθηκε ψύχραιμα απέναντι στις κραυγές και αποκάλυψε με στοιχεία τα σχέδια που παίχτηκαν από τους δήθεν υπερασπιστές και τη Δημοτική Αρχή στις πλάτες των Πυλιωτών. Στους οποίους οφείλετε απαντήσεις για τα αποτελέσματα των ενεργειών σας…

  Εκεί ήσουν και χειροκροτούσες όταν ο κος Κυρίτσης καλούσε την Κυβέρνηση να τα βρουν και να λειτουργήσουν μαζί

 5. Ο φίλος μου το Μιχαλάκι έχει το ίδιο κουσούρι με εμένα. Του αρέσει να γράφει.

  Τα γραπτά όμως μένουν. Μένουν και δείχνουν τον χαρακτήρα, την αξιοπιστία, τις αρχές, τη συνέπεια ή τις τέλειες κυβιστήσεις.

  Σου στέλνω φίλε Μιχάλη την ανοιχτή επιστολή που έστειλες στον πρώην δήμαρχο Ηρακλειδών κο Μπίλλη, τότε που τον μάλωνες για την στήριξη του στον Γιώργο Κυρίτση το 2010.

  Και μη ξεχάσεις να πεις ένα ακόμα ευχαριστώ στο κοινό μας φίλο και σημερινό Δήμαρχο της Κω.

  Φιλικά,

  Βαγγέλης Τζόγιας

  Μέλος της Δημοτικής Παράταξης

  ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

 6. Πολύ ορθή πρόταση, αλλά απουσιάζει από τον Δήμο και την Περιφέρεια ένα ολοκληρωμένο και πειστικό σχέδιο για πολιτιστική αξιοποίηση του.

 7. Φίλε Μιχάλη το έχεις χάσει εντελώς, το φιλαράκι σου ο Δήμαρχος τη κάνει τόσα χρόνια;;;;; Εσείς όλοι οι Σωτήρες του Νησιού τη κάνετε τόσα χρόνια;;; ΤΙΠΟΤΑ

 8. Μιχάλη πολύ ορθά οσα αναφέρεις. Ευκαιρία λοιπόν τώρα την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΔ, να τεθεί στην ατζέντα της πρότασης γιά χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) υπό τον τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (ΑΚΕ). 1.500.
  000 € είναι Μιχάλη, με σωστή διαχειριση και κατανομή γίνονται οσα λες γιατί «όποιος βαριέται να ζυμώσει, δέκα ημέρες κοσκινίζει» λέει ένα σοφό γνωμικό του τόπου μας.

 9. αρε μιχαλη αρε μιχαλη μας απογοητευσες . Δεν ειναι αναγκη να εισαι συνεχεια υποψηφιος ποτε απο εδω και ποτε στην αντιθετη με την προηγουμενη οχθη. κατσε εξω οπως και αλλοι και επανερχεσαι ισως μετα απο 4 χρονια με μια αλλη καινουρια προταση προσωπων και αρχων .αν θελεις ακουσε αλλιως σε περιμενουν δυσκολες εκλογικες ημερες .θα σε κατηγορουν και οι συν υποψηφιοι σου και οι αντιπαλοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.