Συνάντηση Δημάρχου Κω με το Βουλευτή Η. Καματερό (Δύο διαφορετικά δελτία τύπου…)

3
543

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ΘΕΜΑ : “Συνάντηση του Δημάρχου Κω με το Βουλευτή Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Καματερό για τη δημοτική συγκοινωνία και τους παιδικούς σταθμούς.”

Με το Βουλευτή Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Ηλία Καματερό είχε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο της Κω, ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ κ. Εμ. Ζερβός κατά το μέρος που αφορούσε το θέμα των Παιδικών Σταθμών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και ειλικρίνειας και αντικείμενό της ήταν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που δημιουργεί προβλήματα στην άσκηση συγκοινωνιακού έργου από τη δημοτική συγκοινωνία αφού με τις διατάξεις του άρθρου 40 αμφισβητείται το κεκτημένο άσκησης συγκοινωνιακού έργου από την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και το γεγονός ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση κοινωφελούς επιχείρησης που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο σε ένα μεγάλο νησιωτικό δήμο.

Ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης ζήτησε την παρέμβαση του κ. Καματερού ενώ έκανε και ειδική αναφορά στο άρθρο 41, στο οποίο αναφέρεται ότι ο καθορισμός και χαρακτηρισμός αστικής γραμμής είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου που πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του τις προτάσεις των Δήμων. Με τη διαφορά όμως ότι ο Υπουργός θα ορίσει τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό αστικής γραμμής, την αφετηρία, τα δρομολόγια κ.ο.κ κάτι που ο Δήμαρχος Κω χαρακτήρισε περίπτωση ετεροδιοίκησης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να τίθενται εμπόδια στους Δήμους να πάρουν περισσότερα παιδιά.

Ο κ. Κυρίτσης έθεσε το ζήτημα στον κ. Καματερό ζητώντας να λυθεί το ζήτημα με θεσμική παρέμβαση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να μπορέσουν οι Δήμοι να πάρουν περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Συνάντηση Ηλία Καματερού με δήμαρχο Κω κ.Γιώργο Κυρίτση.

Με τον δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός και συζήτησαν ζητήματα του Ν/Σ που έχει κατατεθεί στην Βουλή και είναι εισηγητής ο βουλευτής.

Το Ν/Σ ορίζει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων και τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου θα συναντήσει και τον δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο για τα ίδια θέματα, αφού οι μόνες δημοτικές επιχειρήσεις αστικής συγκοινωνίας είναι στην Ρόδο και Κω.

Γραφείο Τύπου

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λυκοφιλία Μοσχαροκεφαλής- Κολωτούμπα. Έρχονται εκλογές και οι καμένοι πολιτικά μας δουλεύουν για να επιζήσουν πολιτικά…

  Δεν συμφωνούν ακόμα και στο τι συζήτησαν, ο ένας σκάβει τον λάκο του άλλου και την ευγένεια τους θα απολαύσουμε στο προεκλογικά μπαλκόνια της ψευτιάς και του λαϊκισμού. -Αλεξίκακος-

 2. .Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;ενημερωση?

  .Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
  Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/192574/anagnostis-sti-mytilini-dothikan-apozimioseis-stis-epicheiriseis-apo-ton-seismo-stin-pote/

 3. Τα 2 πρόσωπα του Γεώργιου. Γιωργάκι σε μάθαμε πλέον, θέλω να σε δω μετά τις εκλογές, πόσο στυλάτος και αεράτος θα είσαι όταν κυκλοφορείς. Ραντεβού τότε…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.