Καλλιρόη Ροπόκη: Τρία χρόνια ψέματα…

27
1516

Καλλιρόη Ροπόκη: Τρία χρόνια ψέματα…

Χτύπησε και φέτος το κουδούνι για το Λύκειο Ζηπαρίου.

Τρία συναπτά έτη οι ίδιες υποσχέσεις στα παιδιά, στους μαθητές, στους καθηγητές.

Τα ίδια ψέματα και πάντα σε «παρελθοντικό» χρόνο.

Λύθηκε το θέμα της αυτόνομης στέγασης του Λυκείου μας είπαν το 2016. Τα ίδια μας είπαν το 2017. Λύθηκε μας είπαν και την Τρίτη στον Αγιασμό.

Τι είδαν όμως τα παιδιά μας πέρα από τα ψέματα που άκουσαν για ακόμα μια φορά;

Ένα συνεργείο που δούλευε για να ετοιμάσει τη βάση που θα εγκατασταθούν δύο λυόμενες αίθουσες!

Όλα στο και πέντε! 

Στις 11 Σεπτεμβρίου θυμήθηκαν να ρίξουν το μπετό.

Στις 12 Σεπτεμβρίου διαβάσαμε το δελτίο τύπου του βουλευτή κου Καματερού για την παραχώρηση 2 λυόμενων αιθουσών από την ΚΤΥΠ Α.Ε.!

Ενώ 245.000 ευρώ θα στοιχίσει η αναδιαρρύθμιση του κτηρίου (το ίδιο κτήριο ο κος Κυρίτσης το είχε προτείνει και για κέντρο υποδοχής των μεταναστών) που επιτέλους μετά από δύο χρόνια νοίκιασε ο δήμος για την στέγαση του Λυκείου.

Εκείνο δε που μας προβληματίζει ως παράταξη – και μετά την ενημέρωση που είχαμε από την επικεφαλής μας – είναι η απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας του κτηρίου. 

Γνωρίζουν άραγε οι εμπλεκόμενοι  ότι ελήφθη με οριακή πλειοψηφία;

Ροπόκη Καλλιρόη

Μέλος της δημοτικής παράταξης

Όραμα Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συγκεκριμένα για το Λύκειο Ζηπαρίου:

  Αναρωτήθηκε γιατί άραγε αρνήθηκε η δημοτική αρχή Κυρίτση να συζητήσει το αίτημα που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής μας για το θέμα της στέγασης του Λυκείου Ζηπαρίου.

  Αναφέρθηκε στις υποσχέσεις για αυτόνομη στέγαση από το 2016 και κατέθεσε δημόσια τα παρακάτω αδιάσειστα στοιχεία:

  Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 στη Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων παρίστανται ο κος Καματερός και ο κος Κυρίτσης. Ο κος Καματερός δεσμεύεται για την άμεση έκδοση ΦΕΚ ίδρυσης του Λυκείου Ζηπαρίου, γεγονός που επιτυγχάνεται την 1η Δεκεμβρίου 2016 με το ΦΕΚ Β’ 3861 και δε ο κος Κυρίτσης δεσμεύεται για την άμεση εξεύρεση χώρου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που φυσικά δεν επετεύχθη.

 2. .
  Στις 6 Απριλίου 2017, επτά μήνες μετά την αρχική δέσμευση του κου Κυρίτση και χωρίς να έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια, σε νέα Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών αφού προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προτείνοντας τις ανεδαφικές λύσεις (Ευαγγελίστρια, Λινοπότις, νυχτερινή λειτουργία) δεσμεύεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 το σχολείο θα στεγαστεί σε χώρο που θα έχει βρει ο Δήμος!!!

  Στις 5 Μαΐου 2017 έρχεται επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και αποφασίζεται η ενοικίαση κτηρίου για τη στέγαση του Λυκείου Ζηπαρίου.

  Από την απόφαση τις 5ης Μαΐου 2017 περνάνε άλλοι 4 μήνες όχι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία όπως θα ήταν το ορθό αλλά για να βγει η διακήρυξη της ενοικίασης στο τέλος Αυγούστου με καταληκτική ημερομηνία την 11η Σεπτεμβρίου 2017 την ημέρα δηλαδή έναρξης της σχολικής χρονιάς και ενός ολόκληρου χρόνου από την αρχική δέσμευση του κου Κυρίτση.

 3. Εμβόλιμα όμως σε όλη αυτή τη διαδικασία προκύπτει στις 9 Αυγούστου του 2017 αίτημα του Δήμου που αφορά σε προκάτ αίθουσες για το Λύκειο Ζηπαρίου γεγονός που θέτει σε πλήρη αμφισβήτηση το αν πραγματικά υπάρχει διάθεση ουσιαστικής λύσης του προβλήματος στέγασης του Λυκείου Ζηπαρίου.

  Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 σε νέα Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, 12 μέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης φάσης της δημοπρασίας και την έναρξη της σχολικής περιόδου, ο κος Ζερβός δηλώνει ότι την επόμενη βδομάδα θα δει το κτήριο η επιτροπή καταλληλότητας και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες!!!

  Μέχρι και σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια από την αρχική «δέσμευση» του κου Κυρίτση, καμία διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

 4. διαγωνισμός είναι στον αέρα καθώς έχουν περάσει 8 μήνες από την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης φάσης. Δεν έχουμε δει καμία σχετική απόφαση που να επικυρώνει έστω την πρώτη φάση. Κανείς δεν γνωρίζει αν το κτήριο είναι κατάλληλο ή όχι. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα προχωρήσει η ενοικίαση και πόσος χρόνος και χρήμα θα χρειαστεί για να μετατραπεί το ακίνητο που έχει προκριθεί σε σχολείο…

  Και ενώ κατηγορούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις λυόμενες αίθουσες που εγκατέστησε ούτε μια λυόμενη δεν μπόρεσαν να προσθέσουν…

  Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη αξιοποίηση του υπό ανέγερση κτηρίου στο Ζηπάρι που είναι εγκαταλελειμμένο προκειμένου να εξεταστεί η χρήση του ως σχολείο από ειδικούς. Έτσι και τα λεφτά που δαπανήθηκαν εκεί να μην πάνε χαμένα και τα παιδιά της δημοτικής Ενότητας Δικαίου να αποκτήσουν το δικό τους αυτόνομο κτήριο.

 5. διαγωνισμός είναι στον αέρα καθώς έχουν περάσει 8 μήνες από την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης φάσης. Δεν έχουμε δει καμία σχετική απόφαση που να επικυρώνει έστω την πρώτη φάση. Κανείς δεν γνωρίζει αν το κτήριο είναι κατάλληλο ή όχι. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα προχωρήσει η ενοικίαση και πόσος χρόνος και χρήμα θα χρειαστεί για να μετατραπεί το ακίνητο που έχει προκριθεί σε σχολείο…

  Και ενώ κατηγορούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις λυόμενες αίθουσες που εγκατέστησε ούτε μια λυόμενη δεν μπόρεσαν να προσθέσουν…

  Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη αξιοποίηση του υπό ανέγερση κτηρίου στο Ζηπάρι που είναι εγκαταλελειμμένο προκειμένου να εξεταστεί η χρήση του ως σχολείο από ειδικούς. Έτσι και τα λεφτά που δαπανήθηκαν εκεί να μην πάνε χαμένα και τα παιδιά της δημοτικής Ενότητας Δικαίου να αποκτήσουν το δικό τους αυτόνομο κτήριο.

 6. Γιατί σε ποιο έργο έχει δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή και το έχει υλοποιήσει? Λόγια, λόγια, λογια για να χορτάσουν και οι κότες………….

 7. Δηλαδή, επειδή το κτήριο προτάθηκε για φιλοξενία μεταναστών, είναι ακατάλληλο για τα δικά μας παιδιά; Ακραίος ρατσισμός! Κρίμα!

 8. Ενώ 245.000 ευρώ θα στοιχίσει η αναδιαρρύθμιση του κτηρίου (το ίδιο κτήριο ο κος Κυρίτσης το είχε προτείνει και για κέντρο υποδοχής των μεταναστών) που επιτέλους μετά από δύο χρόνια νοίκιασε ο δήμος για την στέγαση του Λυκείου.

  • Ακριβώς.Τρια χρόνια είσαστε όλο ψέματα και λάσπη.Σε όλα εμπόδιο .Ούτε μια πρόταση απλά κατηγορία και μίσος .Δεν είναι τυχαίο ότι έχετε μήνες μόνο κάποιοι γραφικοί στο Όραμα.Ολοι έχουν φύγει.

 9. Γιατί η Κυρια Ρουφα δεν λεει οτι το προβλημα του Λυκείου ζηπαριου ειναι απο το 2009.Τοτε που ηταν εκεινη δημοτικη αρχή???
  Απο αυτους ξεκινησε.

  • ΤΟ ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 2009!
   ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΤΗΡΙΟ…
   ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ.
   ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

 10. Κοίτα να δεις τι θυμήθηκα.Το 7ο που το μόνο που έκανε εκεί για χρόνια το Όραμα ήταν ένα πάρκινγκ να εξυπηρετεί το μαγαζί της φίλης απεναν56.Ξεφτυλες και μετά όταν έφυγαν σαμποτάρει από πάνω τη μεταφορά.Ο κόσμος δεν ξεχνάμε γι’αυτό σας πέταξε στα σκουπίδια.

  • Και 5 χρόνια γιατί δεν κάνατε την διόρθωση του πεζοδρομιου;Μήπως καταλάβατε πως είχατε κάνει λάθος και η περιοχή ήθελε μια εσοχή για παρκινγκ;

   • ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΑΡΙΑ!
    ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΛΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΚΑΙ ‘ΔΙΑΦΑΝΗ’ ΜΕΡΑ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ!
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ,ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

 11. 17Μαρτίου του 2014 ! βλακα για να δεις ποιος εφτιαξε το 70 και ρωτα τον Κυριτση γιατι δεν ψηφισε την χρηματοδότηση

  Α. Κατακυρώνει τον διενεργηθέντα ανοικτό διαγωνισμό για ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση
  και στατική ενίσχυση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω» στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΡΟΥΣΚΟΥ
  ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», με μέση προσφερόμενη έκπτωση 44,97 % και προσφερόμενη δαπάνη, με ΦΠΑ,
  το ποσό των 1.045.658,14 €.
  Β. Διαθέτει πίστωση ποσού 1.045.658,14 €,

 12. Κυρία Ρούφα δε σας συμφερει να γυρισουμε πισω για να δουμε απο που ξεκιναει το προβλημα του σχολειου μας!!! Το ξερετε πολυ καλα. Αφηστε εξω απο τα πολιτικα σας παιχνιδια τα σχολεια!!!!!! 230 παιδια θελουν σχολειο ΤΩΡΑ!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ