Π. Τάλλαρος: Οι προτάσεις μου για διανοίξεις – ασφαλτοστρώσεις οδών στο Μαστιχάρι (χωρίς καμία αξιολόγηση και ιεράρχηση η επιλογή – φωτό)

4
493

Προς : ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δ.Δ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ
Κοιν. : 1. Γραφείο Δημάρχου Κώ
2. Προισταμένη Τ.Υ. Δήμου Κώ

Θέμα : «Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 Μαστιχάρι»
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε & κύριοι Σύμβουλοι
Μετά τη υλοποίηση της λαικής συνέλευσης του Δημοτικού μας Διαμερίσματος που έλαβε χώρα στις 6-11- 2016 και στην οποία τέθηκε προς διαβούλευση το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 που αφορά στο χωριό μας καθώς και στον οικισμό Μαστιχάρι, θα ήθελα να σας καταθέσω με τη παρούσα και γραπτώς αυτά τα οποία είπα και στη τοποθέτηση μου στην εν λόγω λαική συνέλευση.Η τοποθέτηση μου εστιάστηκε περισσότερο στα έργα διανοίξεων και ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών που είναι σε εξέλιξη στον οικισμό Μαστιχάρι καθώς και σε αυτά που η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει για το 2107.
Ειπώθηκαν και ακούστηκαν πολλά για τη σκοπιμότητα της διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης των δημοτικών οδών που περικλείουν το Ο.Τ. 65 , τη στιγμή που υπάρχουν άλλες ζώνες κατοικημένες που θα έπρεπε να τους δοθεί άμεση προτεραιότητα. Ίσως οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Διαμερίσματος που έχουν άμεση σχέση με το Μαστιχάρι δεν αξιολόγησαν και δεν ενημέρωσαν σωστά τη Δημοτική Αρχή για τις προτεραιότητες που θα έπρεπε να δοθούν σε συγκεκριμένες ζώνες του χωριού.
Κατά τη παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος για το 2017 έγινε γνωστή η πρόθεση να διανοιχθούν και να ασφαλτοστρωθούν οι δημοτικές οδοί πέριξ των οικοδομικών τετραγώνων Ο.Τ. 70 , 73, και 74 , η δημοτική οδός που διέρχεται μεταξύ των Ο.Τ. 58 & 66-67 και η δημοτική οδός μεταξύ Ο.Τ. 65Α και Ο.Τ. 66 ως συνέχεια του τμήματος που ήδη υλοποιήθηκε στο Ο.Τ. 65.

Μετά τη παρουσίαση διαπίστωσα ότι συνεχίζεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτών των έργων χωρίς καμία αξιολόγηση και ιεράρχηση στην επιλογή των προτεινόμενων οδών .
Δεν θα ήταν κακή ιδέα να προσέλθει εκπρόσωπος των τεχνικών Υπηρεσιών στο Μαστιχάρι και να περπατήσει τις δημοτικές οδούς που επισημαίνονται ως άμεσης προτεραιότητας για να διαπιστώσει με επιτόπια αυτοψία τη σοβαρότητα του προβλήματος μιλώντας με κατοίκους των περιοχών αυτών.
Με τη παρούσα επισυνάπτεται το ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως Μαστιχάρι πάνω στο οποίο έχουν σημειωθεί οι δημοτικές οδοί που κατά γενική ομολογία των κατοίκων Μαστιχαρίου αλλά και εμένα ως Αρχιτέκτονας-Μηχανικός και κάτοικος του χωριού , χρήζουν άμεσης προτεραιότητας για ασφαλτόστρωση, καθώς και ποιά θα μπορούσε να είναι μία σταδιακή ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης των ήδη διανοιγμένων οδών του Μαστιχάρι εφόσον είναι κοινά αποδεκτό ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει τις δυνατότητες να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα άμεσα .
Ελπίζω με τη παρέμβαση μου αυτή να φανώ χρήσιμος συμβάλλοντας στον ορθότερο σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος για το Μαστιχάρι και σε μια πιο εύστοχη και αποτελεσματική δράση της Δημοτικής Αρχής .
Είμαι πάντα στη διάθεσης σας ως απλός ενεργός πολίτης.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Τάλλαρος
Αρχιτεκτονας –Κάτοικος Μαστιχάρι

sxedio-mastixariou

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλα τώρα … Δεν φτάνει που ασφαλτοστρώσαμε το δρόμο για τις μεζονέτες, μιλάτε κι από πάνω …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.