Μηνάς Κιάρης: Η αλήθεια για το νερό στην Αντιμάχεια

15
723

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ : “Η αλήθεια για το νερό στην Αντιμάχεια.”

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Μηνάς Κιάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι άνθρωποι του παρελθόντος, διακινούν ψέματα και αθλιότητες για το νερό στην Αντιμάχεια, προσπαθώντας να βρουν μια θέση στην πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που την προεκλογική περίοδο του 2014, και αφού τέσσερα χρόνια δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα, έστηναν κακόγουστες παραστάσεις και έλυναν, στα λόγια, το πρόβλημα του νερού στο τρίγωνο.

Μνήμη έχουμε όλοι σε αυτό το νησί και ιδίως οι πολίτες της Αντιμάχειας.

Η μνήμη και οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές.

Η Νέα Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή έθεσε το πρόβλημα του νερού στην Αντιμάχεια στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. ‘Ήδη η ΔΕΥΑΚ έχει διαθέσει από ίδιους πόρους 700.000 ευρώ για παρεμβάσεις στα δίκτυα και στις δεξαμενές και το επόμενο διάστημα αρχίζουν έργα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχουμε ήδη εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το έργο του τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού 40 δεξαμενών και γεωτρήσεων της Δ.Ε. Ηρακλειδών ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Τους επόμενους μήνες γίνεται ο διαγωνισμός και στις αρχές του 2019 ξεκινά η υλοποίησή του.

Έχουμε ήδη εντάξει σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το δίκτυο μεταφοράς νερού μήκους 5 χιλιομέτρων για μεταφορά νερού από το Πυλί στον Υδατόπυργο ύψους 500.000€ περίπου.

Τους επόμενους μήνες γίνεται ο διαγωνισμός και στις αρχές του 2019 ξεκινά η υλοποίησή του.

Έχει εγκατασταθεί ήδη ο εργολάβος για την ανακατασκευή του Υδατόπυργου. Ένα έργο προϋπολογισμού 301.750€ που εντάχθηκε επίσης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Όλα αυτά τα έργα λύνουν τα προβλήματα καθαρισμού, πτώσης πίεσης, συνεχούς υδροδότησης τις ώρες αυξημένης ζήτησης αφού η λειτουργία του Υδατόπυργου εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις αυξημένες ανάγκες.

Αλήθεια μπορούν να παρουσιάσουν το δικό τους απολογισμό; Μπορούν να μας πουν τι έκαναν στην Αντιμάχεια την περίοδο 2011-2014 για το νερό;

Από εκεί και πέρα οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια και να δώσω καθαρές, υπεύθυνες και σαφείς απαντήσεις:

1ον) Οι τιμές των μικροβιολογικών, χημικών και βαρέων μετάλλων του πόσιμου νερού Αντιμάχειας Κω κυμαίνονται εντός των ορίων.

Δεν ανακοινώνουμε ακόμα τις μετρήσεις γιατί στα επίσημα έγγραφα που μας έχουν αποσταλεί υπάρχει η επισήμανση ότι η έκθεση δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί, παρά μόνο πλήρης, χωρίς την έγγραφη αποδοχή του εργαστηρίου την οποία έγκριση και θα ζητήσουμε.

Αυτοί που έκαναν τις καταγγελίες διαψεύδονται από τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Προκαλώ όποιον θέλει να έρθει στη ΔΕΥΑΚ και να δει τα αποτελέσματα των μετρήσεων και αυτούς που ζήτησαν τον έλεγχο, αν έχουν το θάρρος, να αποκαταστήσουν την αλήθεια δημοσίως.

2ον) Μετά από βλάβες στο δίκτυο, κάποιες φορές εμφανίζονται ιζήματα ενώ σε κάποια σημεία του δικτύου συμβαίνουν διακοπές στην υδροδότηση λόγω βλαβών ή πτώση πίεσης σε κάποια σημεία λόγω υπερκατανάλωσης. Οι βλάβες αυτές μπορεί να επηρεάσουν παροδικά την ποιότητα του νερού, η οποία όμως επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα. Τα προβλήματα αυτά είναι εντονότερα την περίοδο αιχμής περίπου 2 μήνες ενώ το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου τους υπόλοιπους 10 μήνες δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

3ον) Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα υδροδότησης στο Πυλί από τη μεταφορά νερού προς την Αντιμάχεια. Θα μεταφέρονται μικρές ποσότητες και μόνο στην περίοδο αιχμής, από γεωτρήσεις που αποτελούν εφεδρείες στο Πυλί και τώρα είναι αναξιοποίητες. Άλλωστε παλαιότερα υπήρχε γεώτρηση στο Πυλί που έδινε νερό στην Καρδάμαινα χωρίς να διαταραχθεί το ισοζύγιο.

Η κ. Ρούφα, αφού διακίνησε ψέματα και αθλιότητες, εμφανίζεται να επιζητά διάλογο.

Εμείς πιστεύουμε στο διάλογο και τον κάνουμε πράξη. Προσκαλώ την κ. Ρούφα να έρθει στη ΔΕΥΑΚ να ενημερωθεί αλλά και να φέρει τις προτάσεις της αν διαθέτει. Γιατί εμείς δεν έχουμε μόνο προτάσεις έχουμε έργα που έγιναν και έργα που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδότηση και ξεκινούν το επόμενο διάστημα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. χαχαχα η κως παει μπροστα με εργα!!! και βρωμια παντου.δημαρχος του σκουπιδαριου! ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

  ΤΟ 2023 ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ!!

 2. …..ANTE MHNA ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΜΑΡΩΣΩ!
  ΕΧΩ ΓΕΡΑΣΕΙ ΠΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ!!

 3. είστε 4 χρόνια στη Δημαρχεία και μας έχετε ταράξει στα ψέματα. Ψευτοθόδωροι της πεντάρας

 4. Μηνα τα ψεύτικα τα λόγια-έργα τα μεγαλα θελουν 10 χρόνια και βλέπουμε.Εσεις σε σχεση με την τριετια Καισερλη ειστε ηδη στην δευτερη θητεία σας και εφτασες να μιλάς για το παρελθόν του 11-14 και όχι του 2014-2018.
  Και τέλος μίλα επίσημα το μερο ειναι για πόση Ναι ή Οχι ;

 5. ΞΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑΖΑΤΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΟ <> ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΜΕ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΤΕ ?? ΑΠΛΩΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΤΑΙΕΙ Η ΡΟΥΦΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΙ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑ Η ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΛΑ Γ ΙΑ ΟΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

 6. ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ- ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ- ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΕΠΩΜΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.
  -ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΛΥΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΧΕΙΛΗΣΗ;
  ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΡΕΧΕΙ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ -Αν είναι ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΤΟΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ,ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ!
  Ο ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΥΧΝΟΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ,ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ,ΕΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ!
  ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ…..ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ,ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΙΖΟ!….ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ Ε;
  ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

 7. -ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΧΕΙΛΗΣΗ ΜΕ ΤΙ ΩΡΕΣ;
  -ΞΕΡΕΤΕ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΣΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟ ΠΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΙΑ;
  ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΝΤΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ,Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΘΕ ΚΑΘΙΖΗΣΗ!
  ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ;
  ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΛΟΝ ΦΟΡΕΣ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΥΚΝΙΕΤΑΙ;
  ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ!
  ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΩΣ ΠΟΣΣΙΜΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
  ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; η’ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
  ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ……..ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

 8. 1986 είμαι φαντάρος στο 80 ΤΥΓΕΑ διαταγή να πάρω νερό από της μονάδες που υδροδοτούνται από νερό τον δήμων περνώ και από το χωριό μου την αντιμαχεια αποτέλεσμα ; ακατάλληλο ακόμα για κατανάλωση από ζώα .ο τότε ταξίαρχος Σπυριουνης το διαβιβάζει στον τότε δήμαρχο τι έγινε; φυλάκιση στο φαντάρο μετά από παράπονα του δημάρχου γιατί δεν ήταν το νερό από το δίκτυο γι’αυτό και δεν ήταν σωστά τα αποτελέσματα ( τα σωστά ήταν της κοινότητας γιατί το νερό που έστειλαν η εμφιαλωμένο) τι κάνατε από τότε όλοι οι δήμαρχοι;έχετε το θάρρος να πιούμε ένα ποτήρι νερό μαζί στην πλατεία του χωριού;μη ξεχάσετε να φέρεται και το ασθενοφόρο μαζί .ντροπή σε όλους από τότε μέχρι σήμερα και ιδικά στο γραφείο τύπου για όλα όσα λέει για την καταλληλότητα του νερό(α δε σας είπα κάνει το πιο απαλό Μάλι στο λούσιμο)ντροπή σας

 9. Ντροπή βρε Μήνα ! Η υγεια δεν είναι υπεράνω μικρό πολιτικών συμφεροντων, σταματά τις ανόητες ανακοινώσεις…

 10. βρε αχρηστοι. ανικανοι. εδω δε μπορειτε τεσσερα χρονια να βαλετε ενα σωληνα τρακοσα μετρα. και υποφερει μια ολοκληρη γειτονια. πατε σπιτακι σας παιδακια μ,ου να ερθει κανενας πιο σοβαρος. εσεις ειστε για γελια και για κλαματα. ανικανοι και αχρηστοι.

 11. Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ δεν έχετε ποια καθόλου μα καθόλου τσίπα επάνω σας ??? Δεν σας λέω κύριε Κιαρι να έρθετε να το πιείτε αυτό δεν το συζητάμε ένα απλό μπάνιο να κάνετε μετά από διακοπή και μετά συζητάμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.