ΟΡΑΜΑ προς Αστυνομικό Διευθυντή: με ποια εχέγγυα νομιμότητας η ΕΛΑΣ θα αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο; Πλεονάζει ανθρώπινο δυναμικό;

27
2393

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία για την μερική και επιλεκτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ακτή Κουντουριώτη»

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Απευθυνόμαστε σε εσάς με την ιδιότητά σας ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ενός εκ των θεσμικών θεματοφυλάκων της νομιμότητας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών έτσι όπως αυτά πηγάζουν από το Σύνταγμά μας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής Κω το βάρος τόσο της απόφασης όσο και της διασφάλισης για την μερική και επιλεκτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ακτή Κουντουριώτη πέφτει αποκλειστικά σε εσάς.

Δυστυχώς ο κος Κυρίτσης όντας αλλεργικός σε κάθε έννοια νομιμότητας φρόντισε να μην λάβει καμία απόφαση ο Δήμος της Κω ώστε να μην είναι υπόλογος για τις συνέπειες όπως π.χ. αγωγές επιχειρηματιών για διαφυγόντα κέρδη, παρεμπόδιση πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες (βλ. φαρμακεία) και άλλα πολλά που έπονται αν προχωρήσει με μη σύννομες διαδικασίες η μερική και επιλεκτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ακτή Κουντουριώτη.

Άρα το πρώτο ερώτημα που μπαίνει είναι με ποια εχέγγυα νομιμότητας η ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο;

Παρακαλούμε να μας διορθώσετε αν κάνουμε λάθος. Σύμφωνα με το άρθρο 52 του ν. 2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α΄ 57), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 9 του αρθ. 48 του Ν. 4313/2014, ΦΕΚ-261 Α/17-12-14 και ισχύει, απαιτούνται μία σειρά από διαδικασίες πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή νέων ή τροποποίηση υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ακόμη και η «πιλοτική» εφαρμογή που επικαλείται -για να δημιουργήσει άλλοθι ο κος Κυρίτσης και να χαϊδέψει τα αυτιά σε αυτούς που υποσχέθηκε το ρουσφέτι και τους κοροϊδεύει τρεις μήνες τώρα- προϋποθέτει την επιστημονική καταγραφή δεδομένων από συγκοινωνιολόγους ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη χρησιμότητα ή μη της οιασδήποτε κυκλοφοριακής παρέμβασης.

Σας επισυνάπτουμε την εν λόγω νομοθεσία καθώς επίσης και σχετικές με το θέμα αποφάσεις των συλλογικών οργάνων (Δημοτική Κοινότητα, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο) του Δήμου Πάρου (Ιούνιος-Ιούλιος 2018) για να μπορέσετε να σχηματίσετε άποψη για το πως λειτουργεί ένας κανονικός Δήμος με βάση την Ελληνική Νομοθεσία.

Κλείνοντας θα μας επιτρέψετε να μεταφέρουμε ένα δεύτερο ερώτημα το οποίο μας θέτουν επιτακτικά, σε κάθε μας επαφή, οι συνδημότες μας, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα που έζησε η χώρα μας.

Έχετε ως ΕΛ.ΑΣ. διασφαλίσει την απρόσκοπτη και στο ακέραιο παροχή όλων των υπηρεσιών, προς τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της Κω, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις αρμοδιότητές σας ώστε να πλεονάζουν πόροι (ανθρώπινοι και υλικοί) τους οποίους θα διαθέσετε για να υλοποιηθεί ένα εγχείρημα για το οποίο κανένα Συλλογικό Όργανο του Δήμου Κω δεν έχει αποφανθεί;

Με τιμή,

Ιωάννα Ρούφα

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2018/08/ΑΡΘΡΟ-52-Ν.2696_1999.pdf» title=»ΑΡΘΡΟ 52 Ν.2696_1999″] [pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2018/08/ΑΠΟΦΑΣΗ-Δ.Σ.-ΠΑΡΟΥ-Ψ4ΜΜΩΞΓ-170.pdf» title=»ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΠΑΡΟΥ Ψ4ΜΜΩΞΓ-170″] [pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2018/08/ΑΠΟΦΑΣΗ-ΕΠΖ-ΔΗΜΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΩΛΥΖΩΞΓ-ΨΤΔ.pdf» title=»ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΖ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΩΛΥΖΩΞΓ-ΨΤΔ»]

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ,ΔΙΟΙΚΗΤΑΔΕΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΣΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ.ΕΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΜΑΝΙ,ΦΤΑΣΕ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ,ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΚΑΝΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  • Αυτό το δικόγραφο, καταγγελία χωρίς κοινοποίηση στον εισαγγελέα είναι της ψηλής Κλάρα-μπεεεεέ...

   Λόγω ανεργίας και εμπάθειας επιθυμεί την μούχλα και απραξία της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ… Ξεσουρώστε βρεεεεεεεεεεεεεεέ σΟυΡΑΜΑτα, δεν κερδίζετε παρά μόνο την μίζερη παρουσία σας.

   • Μπράβο την λάσπη περνα να παρεις το ενταλμα της απευθειας ανάθεσης ρωρα….ξερεις εσύ…

  • κανε ΜΗΝΥΣΗ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και μην μας τα πρηζεις

  • Άρθρα, νούμερα και ξανά νούμερα η «ψηλή» Κλάρα-μπεεεεέλ του σΟυΡΑΜΑτος. Δεν τα παίζεις και σε κανένα Τζόκερ;;;

   Μεγάλο νούμερο που ξερνά χολή και μίσος, άσπρο εσείς μαύρο σαν την ψυχή της αυτή… Μας έχεις πρήξει τα μέζεα Κλάρα-μπεεεεέλ με ένα καλάθι νόμους και άρθρα λες και αγορεύεις στο χασοδικείο…

  • ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΖΕΡΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ.

 2. Όντως πολύ δίκιο σ αυτά που γράφει.Εγκληματικη αδιαφορία

  Για κάποιο μέρος συμπολιτών,διακριτική και επιλεκτική μεταχείριση για συγκεκριμένους που επικαλούνται κιόλας περιβαλλοντικούς και αισθητικούς λόγους ενώ είναι οι ίδιοι επιδεικτικά παράνομοι.. κάτι συμβαίνει στο νησί πάντως,λες και έχει ψεκαστεί με υγρή μορφή λεξοτανίλ.παλι πρωτοσέλιδο θα γίνουμε.Ήδη η κίνηση με τα τραίνα είναι ένα είδος καψονιού.Το λόμπι των βολεμένων της κληματαριά είναι βγήκε νικητής.Αυτο με τα ταξί είναι σκάνδαλο.

 3. ΤΑπλα τραγική.Σας αρέσει όπως είναι σήμερα;Δεν σας άρεσε το έργο στη μαρίνα,δεν σας αρέσει η αρπαγή της Ευρώπης δεν σας αρέσει η πλατεία στη Μ Αλεξάνδρου τι ακριβώς σας αρέσει;Ευτυχώς δεν θα υπάρχετε μετά τις εκλογές να ησυχάσουμε.

   • Καμια φορα πρεπει να πας κοντρα στην γραφειοκρατια για να κανεις εργα.Αν ειναι απλα να διαβαζεις ενα νομο και να περιμενεις καθεσαι σπιτι σου.Αυτο δεν εχει καταλαβει Η Ρουφα και οι υπολοιποι 5-6 που την ακολουθουν και ειναι βαριδι στο νησι μας.

    • Ε ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΒΡΕ ΧΑΛΒΑ Ε ΧΑΛΒΑ.ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΑΚΙΑ ΣΟΥ.

  • Μάλλον σε πειράζει που δεν είμαστε με τα συμφέροντά των εργολάβος και των τρένων,των εστιατορίων και των ζωγράφων….
   Βρε ουστ από εδώ,κάντε ότι θέλετε,έτσι και αλλιώς τελευταίους μήνες μετράτε.

 4. ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΝΤΟΥΤΣΕ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΑΛΙΝ ΧΙΡΟΧΙΤΟ.ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ?

  οι αρχοντες τησ παρανομιας

 5. Δεν γίνεται η αστυνομία να βρίσκεται 99% κοντα στους επιχειρηματίες και 1% στον πολίτη. Ειμαι μικρό το μέρος και τα βλέπουμε….

  • Η αστυνομία στο νησί ειναι για κανα ποτάκι σε καμία παραλιακη παραγκα και καμια κλήση στην ανηφόρα της Ελ.Βενιζέλου καθισμενοι παντα στη δροσια.Οταν οι πεζόδρομοι της πολης ειναι γεματοι με αυτοκίνητα,οι γύφτοι κάνουν περατζαδα και το πλανωδιο εμποριο παει σφαίρα,τραπεζοκαθισματα στο φουλ μουσική τα ιδια πλατειες εχουν μετατραπει σε πίστες νυχτερινων κεντρων και οχι ταβερνων και οι διοικουντες καθως και οι τοπικοι άρχοντες απλα καθισμένοι στον μισθό τους.Είπαμε σε ενα μπο@*×+ο υπάρχουν και κανονισμοί στην Κω τιποτα.

 6. Η τραγωδία στο Ματιμδεν συγκίνησε τελικα κανέναν.Μα ειναι δυνατον να γεμίσουμε την Γρηγοριου Ε’ με εκατοντάδες αυτοκίνητα και τουριστικά τρενακια; και αν ενας συναθρωπος μας χρειαστει ασθενοφόρο; τι θα κάνουμε;
  Τίποτα ασχετοι και επικίνδυνοι…Το είδαμε και στην πολη! Παντου αναρχία.

 7. αλλα μπλεξαμε με αρλουμπα μπαρουφα απερχομενο.ΟΤΙ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΟΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!

 8. Μια μίζερη παρουσία παντού .
  Αγρότες και στρατιωτικοί όλη μέρα ασχολούνται με τον κυριτση .
  Κουράσατε κύριοι ! Ούτε στην γωνία δεν θα φτάσετε . Πάτε να δουλέψετε μπας και Κονομησετε γιατί ο Κυριτσης για 10 χρόνια θα σας γλεντάει

 9. Iωαννα ο Κυριτσης ειπε ψεματα στον διευθυντη οτι εχει παρει απόφαση η κοινοτητα και η επιτροπη ζωής. Θ βαλει ο αθεοφοβος σε μπελά και την σστυνομια. οι ταξιτζηδες τι κανανε εκει ζητησανε την αποφαση να την δουνε

 10. Πολύ σοφή η απόφαση του Δημάρχου μας να κλείσει την ακτή Κουντουριωτη,γιατί πιστεύω θα κάνει καλό στην εικόνα του νησιού και στο περιβάλλον.Εσάς που δεν σας αρέσει ξυδακι, γιατί ότι καλό έχει κάνει ο Κύριος Δήμαρχος για το νησί, εσείς το χλευαζετε και το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να κραζετε.
  Υ.Γ Κυριτση δώσε πόνο.

 11. Όταν τα πράγματα ζορίζουν ο Κυρίτσης κλείνει την παραλιακή για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης απο την τραγική λειτουργία και εικόνα του νησιού. Καλό το κόλπο αλλά παιδικό.

 12. Η ….κακία των απερχομενων και των ρουφιάνων τους δεν έχουν τέλος από την μία στην άλλη αντε να δουμε πόσο ακόμα

 13. ΔΗΜΟΣ: «Η κ. Ρούφα έχει σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξει…»
  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «Δυστυχώς ο κος Κυρίτσης όντας αλλεργικός σε κάθε έννοια νομιμότητας…»
  Αχ Θεέ μου, σε ποια χώρα ζω ο δυστυχής!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.