Σε πολύ καλό επίπεδο τα έργα αποκατάστασης στα σχολεία της Κω- Αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση

0
586

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : “Σε πολύ καλό επίπεδο τα έργα αποκατάστασης στα σχολεία της Κω- Αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση.”

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δαυίδ Γερασκλής προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση, στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης που πραγματοποιείται ανά 15νθήμερο για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό στα τρία σχολεία του νησιού:

Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, σε ότι αφορά στα έργα που γίνονται στα τρία σχολεία της Κω και χρηματοδοτούνται από το Δήμο της Κω. Γιατί διαφορετικά δεν θα είχαν ξεκινήσει ακόμα…

Η επαναλειτουργία των τριών σχολείων είναι δρομολογημένη, παρά τις “φιλότιμες” πλην όμως αποτυχημένες προσπάθειες κάποιων να μην ξεκινήσουν τα έργα.

Εμάς, όμως μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα και να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.

Για αυτό είμαστε πάνω από τα έργα και ενημερώνουμε κάθε 15 μέρες τους πολίτες και ιδιαίτερα τους γονείς και τα παιδιά.

Αναλυτικά:

-Στο 1ο Γυμνάσιο Κω, ο δείκτης υλοποίησης του έργου βρίσκεται στο 37,5%. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η εκτόξευση σκυροδέματος.

-Στο 2ο Λύκειο Κω, ο δείκτης υλοποίησης του έργου βρίσκεται στο 41,5%. Ολοκληρώθηκαν τα χτισίματα και επιχρίσματα πρώτης και δεύτερης στρώσης. Βρίσκονται σε εξέλιξη τα επιχρίσματα τρίτης στρώσης, οι ηλεκτρικές συνδέσεις και η μόνωση.

-Στο 1ο Λύκειο Κω, που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές, ο δείκτης υλοποίησης του έργου βρίσκεται στο 25%. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η αποξήλωση της μόνωσης, η υδροβολή και το χτίσιμο των εσωτερικών τοίχων.

Υπενθυμίζουμε ότι τα έργα στα τρία σχολεία άρχισαν την 1η Μαΐου.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση όλο το καλοκαίρι.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ