ΔΑ: Χρειάζεται πολύ θράσος για να αναφέρονται κάποιοι από το “Όραμα” στα οικονομικά του Δήμου…

16
617

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Νέα Αρχή: “Η Κως δεν θα ξανακοιτάξει ποτέ πίσω. Κοιτάζει μόνο μπροστά.”

Από τη Δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Νέα Αρχή” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Χρειάζεται πολύ θράσος για να αναφέρονται κάποιοι από το “Όραμα” στα οικονομικά του Δήμου. Ιδιαίτερα όταν με τη διαχείριση τους έφεραν το Δήμο Κω στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της επιτήρησης.

Οι άνθρωποι που είχαν επιβάλλει τη λογική “Δεν Πληρώνω” με μια πελατειακή λογική και έστελναν το λογαριασμό στους δημότες της Κω, πιστεύουν ότι οι πολίτες ξεχνούν.

Ο Δήμος Κω ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός και υγιής οικονομικά όσο σήμερα. Επιβεβαιώνεται από στοιχεία και αριθμούς που δεν αμφισβητούνται:

-Το Σεπτέμβριο του 2014 η Νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα 3,2 εκ. ευρώ. Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 13,3 εκ. ευρώ. Όλα αυτά ενώ μειώθηκαν η ΚΑΠ και η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ σήμανε 4 εκ. ευρώ λιγότερα έσοδα για το Δήμο.

-Το σύνολο των εσόδων είναι σήμερα μηχανογραφημένο ενώ πριν, κατά την περίοδο του “Οράματος” υπήρχε το απόλυτο χάος. Σήμερα υπάρχει αυτόματος έλεγχος ενημερότητας, γίνονται πληρωμές μέσω ebanking και σε λίγο ηλεκτρονικές πληρωμές.

-Η Νέα Δημοτική Αρχή εξόφλησε χρέη ύψους 565.000 ευρώ και προχώρησε σε ρύθμιση και εξόφληση οφειλών προς το ΙΚΑ και τη ΔΟΥ ύψους 1 εκ. ευρώ, τον πρώτο χρόνο της θητείας της. Τα χρέη αυτά προέρχονται από το παρελθόν.

-Μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες και η σπατάλη. Το Σεπτέμβριο του 2014 οι λειτουργικές δαπάνες του Δήμου Κω ήταν 15,2 εκ. ευρώ. Σήμερα οι λειτουργικές δαπάνες του Δήμου είναι 11,5 εκ. ευρώ.

-Άρχισαν να βεβαιώνονται και να εισπράττονται χρέη προς το Δήμο που είχαν να βεβαιωθούν από το 2011. Αυτή ήταν η λογική και η αντίληψη του “Οράματος” για την οικονομική διαχείριση του Δήμου. Για αυτό και ο Δήμος έφτασε στα όρια της κατάρρευσης.

-Η ακίνητη περιουσία του Δήμου αξιοποιείται με ανοιχτούς διαγωνισμούς που αποφέρουν έσοδα στο Δήμο Κω. Δεν χαρίζεται σε συνεργατικές χωρίς αντίτιμο.

Είναι σαφές ότι αν οι πολίτες δεν επέβαλλαν, με την ψήφο τους, την αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου, ο Δήμος Κω θα είχε οδηγηθεί σε επιτήρηση, σε μνημόνιο και θα λειτουργούσε για να πληρώνει μόνο τους υπαλλήλους.

Σήμερα ο Δήμος Κω είναι ένας ισχυρός οικονομικά Δήμος, ένας Δήμος που μπορεί και εκτελεί έργα με δικούς του πόρους.

Έργα για το δημότη και το νησί.

Ο Δήμος Κω που έχει εξυγιανθεί και είναι πλέον οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος, είναι έτοιμος να προχωρήσει, σε λίγες ημέρες, σε ένα πρώτο κύμα εξορθολογισμού των τελών. Με βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές που περιλαμβάνουν μειώσεις, και διαχωρισμούς επαγγελματικών χώρων στις χρεώσεις στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ήδη υπάρχει επιτροπή με τη συμμετοχή φορέων που εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως για πρώτη φορά στο Δήμο Κω υπάρχει και διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης του προϋπολογισμού που συνεδριάζει και υπάρχει δημόσιος έλεγχος για την πορεία των οικονομικών του Δήμου. Φυσικά το “Όραμα” έχει επιλέξει να μην συμμετέχει σε αυτή την Επιτροπή…

Ο Δήμος Κω κοιτάζει μπροστά, δεν πρόκειται να ξανακοιτάξει πίσω.

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το καταλάβατε ότι επιβεβαιώνετε τον Θεοφιλίδη; Με αν και θα μας τα παίρνετε 4 χρόνια τώρα. Τώρα θα τα ξοδέψετε προεκλογικά;;; Ναι; Το θράσος είναι όλο δικό σας. Ευτυχώς που φεύγετε.

 2. οι αρχιερεις της διαπλοκης της αρπαγης, των εργολαβων ,των κλιματιστικων ,των λεωφορειων ,των τρενων,

  των πλατειων ,των συντριβανιων,ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΩΝ,ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ!!!!!!.μονο μασα και φουνταραν το νησι.γεωργιε φευγεις.σε πηρε χαμπαρι ολο το νησι. δεν γλυτωνεις την εκλογικη πανωλεθρια που ερχεται.Γεώργιε εσένα ποιός θα σε σώσει απο το τσουνάμι των Κώων στις δημοτικές εκλογές;

 3. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 4. γεωργιε φευγεις.σε πηρε χαμπαρι ολο το νησι.εγινες χειροτερος απο την μερκελ και τον σοιμπλε

  μονο φοροεπιδρομες εναντιον των δημοτων.

 5. δινει δημοτικα χωραφια σε προεδρους!αγοραζει κλιματιστικα απο συμβουλους!

 6. Κυρίτση, λες μπούρδες και αερολογίες. Εδώ βρε δεν πληρώνεις εργαζόμενους, είσαι εκδικητικός, είσαι αυταρχικός και μου μιλάς για υγιή Δήμο ; Βρε έχεις εξαθλιώσει εργαζόμενους, τους είχες στα δικαστήρια, συνεχίζεις να μην τους πληρώνεις γιατί σου κάπνισε και μου μιλάς ότι ο Δήμος επί των ημερών σου έχει ταμείο 13 εκατομμύρια ; Βρε εσύ θα μας λωλάνεις καλά καλά..

 7. Γεώργιε, με τόση πίσσα τι θα τα κάνεις τόοοοοοοσα ? Μόλις τελειώσεις, τα πούπουλα παράγγειλε……

 8. Ευτυχώς που ήρθε ο Γεώργιος και γλύτωσε η Κως το μνημόνιο. Ευτυχώς που έγιναν βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές που περιλαμβάνουν μειώσεις, και διαχωρισμούς επαγγελματικών χώρων στις χρεώσεις στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ευτυχώς που για πρώτη φορά στο Δήμο Κω υπάρχει και διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης του προϋπολογισμού που συνεδριάζει και υπάρχει δημόσιος έλεγχος για την πορεία των οικονομικών του Δήμου.
  Μα τι καλοσύνη, τι ευμάρεια, τι κάλλος, πόσα έργα ανάπλασης και καλοπισμού, πόση διαφάνεια. Γεώργιε πρόσεχε γιατί το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται. Ιδίως εάν είναι και μάυρο, έχει πολύ βήχα………..

 9. Λογικο το βρίσκω τα ταμεια να εχουν μεγαλυτερα ποσα καθως τα εργα που κανετε στο νησι ειναι μηδενικα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ