Μ. Ζερβός: Τα καλύτερα έρχονται. Από το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί Ειδικό Νηπιαγωγείο στην Κω

0
627

ΜΑΝΟΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ : “Τα καλύτερα έρχονται. Από το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί Ειδικό Νηπιαγωγείο στην Κω δίνοντας διέξοδο και ελπίδα σε παιδιά και οικογένειες.”

Στην Κω η Παιδεία και η Κοινωνική Ευαισθησία πηγαίνουν πλέον μαζί.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα της θητείας της, έβαλε ως στόχο να στηρίξει την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, να δώσει διέξοδο και ελπίδα σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Μεταφέραμε το ειδικό δημοτικό σχολείο, από τις περιορισμένες εγκαταστάσεις του Σβουρένειου που φιλοξενείτο, σε δικό του χώρο στο Πλατάνι.

Από το 2017 δημιουργήσαμε και λειτουργεί το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κω, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν τεχνικές και επαγγελματικές δεξιότητες, σε επίπεδο Β’θμιας εκπαίδευσης προκειμένου να καταστούν αυτάρκεις και ισότιμοι στην αγορά εργασίας ως απόφοιτοι της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής.

Τα καλύτερα όμως έρχονται. Από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει στην Κω και Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Ήδη έχουμε μια άριστη συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις επόμενες μέρες θα λύσουμε το ζήτημα της στέγασης του σχολείου, προκειμένου με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να λειτουργήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ