Ηλίας Καματερός: Εγκρίθηκε το σύνολο του κόστους 29 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του λιμανιού Κω

8
587

Ηλίας Καματερός: «Εγκρίθηκε το σύνολο του κόστους 29 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του λιμανιού».

Υπογράφτηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση σήμερα η έγκριση 21 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους ώστε με τα ήδη εγκεκριμένα 8 εκατ. ευρώ να καλυφθεί το σύνολο του κόστους της  αποκατάστασης του λιμανιού, που φθάνει στο ύψος των 29 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα υπογράφτηκε η χρηματοδότηση του ποσού των 1.2 εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο Πολιτισμού ως πρώτη δόση για την αποκατάσταση των μνημείων της Κω που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης  Ιουλίου 2017.

Γραφείο Τύπου

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από έγκρίσεις χορτάσαμε Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε, φράγκα δεν βλέπουμε έναν χρόνο από τον σεισμό. ..

  Πω,πω, πω μαϊδιά στα χαρτιά που ίσως τα δούμε με την επόμενη κυβέρνηση. Μέχρι τότε μπόλικο χαλίκι για να, πμαλώσουν τις τρύπες και για έργα το 2019 λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές. ?..

  • Καματερε ελα τωρα να ζητησεις τον ψηφο απο τους κωους πολιτες

   Ένα να ξερεις,οποιος βοηθα αυτην την δημοτικη αρχη χανετε από τα ματια μας.Ακου εκει 29 μυρια στους φαταούλες.Θα τα κατασπαραξουν καματερε τα μυρια.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ,ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ.ΚΑΙ ….. ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΗΛΙΑ.ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ.

 2. Μετά από σχεδόν 1 χρόνο εγκρίθηκαν τα χρήματα. Να δούμε και πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές.

 3. Ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
  Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.
  Παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας λειτούργησε άμεσα η αποζημίωση έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει.Αιτούμαστε, να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες – καθώς δεν είναι ανυπέρβλητες – και να προβείτε σε εκείνες τις ενέργειες που θα επισπεύσουν το ταχύτερο δυνατόν την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους – πληγέντες επιχειρηματίες της σεισμόπληκτης Κω».http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/171092/protovoulia-ep-oramatos-pros-an-ypourgo-oikonomias-gia-apozimiosi-ton-pligeison-epicheiriseon-apo-seismo/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ