9 Γαλάζιες σημαίες στην Κω το 2018 (Λίστα)- Για μία ακόμα χρονιά η γαλάζια σημαία κυματίζει στη Μαρίνα της Κω

13
2312

ΘΕΜΑ : ‘’ 9 Γαλάζιες σημαίες στην Κω το 2018- Για μία ακόμα χρονιά η γαλάζια σημαία κυματίζει στη Μαρίνα της Κω.’’

8 παραλίες του νησιού και η Μαρίνα της Κω απέσπασαν το βραβείο ‘’ Γαλάζια Σημαία 2018.’’

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης , που είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία, είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να χαρακτηρίζεται ως «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα.

Υπάρχουν επίσης 33 κριτήρια για τις παραλίες και 38 για τις μαρίνες προκειμένου να απονεμηθεί η γαλάζια σημαία. Τα κριτήρια επικεντρώνονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η διάκριση για τη Μαρίνα της Κω, για μία ακόμα χρονιά, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και ενισχύει την εικόνα της ενώ οι 8 παραλίες του νησιού που βραβεύτηκαν με ‘’ Γαλάζια Σημαία’’ είναι οι εξής:

Άκρο Χελώνας/Robinson Club Daidalos
Βουνό/Mitsis Hotels
Γουρνιάτης/Lakitira Resort &Village
Λάμπη/Blue Lagoon
Μαρμάρι/Caravia Beach
Μπαμιαλίκι/Astir Odysseus
Πευκοκεφαλή-Αγ. Φωκάς/Oceanis
Τρούλος/Neptune Hotels.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κως είχε 5 γαλάζιες σημαίες το 2014 ενώ το 2018 έχει πλέον 9.

Ο στόχος όλων μας είναι να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο αυτό τον αριθμό, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εικόνα του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι χαρά,βραβεύτηκαν όλα τα All Inclussive,βέβαια οι παράνομες κατασκευές

    είναι μέσα στα κριτήρια επιβράβευσης.Όπως και οι κατασκευές μόλων,παραπηγμάτων, η καταπάτηση γης και παραλιών.Μου θυμίζει τον Κάρολο με την Καμίλω σήμερα στην Αθήνα που αγόρασαν κουλούρι και ντόνατ απ τον πλανόδιο ..όταν λέμε γαλαζοαίματοι αυτό εννοούν..χιλιάδες μέτρα ακτής υπό κατάληψη

    • μπουκτησαμε την μαρινα και εσας μαζι,…Καταντησατε το νησι ..ρδελο.Ακαματηδες ολοι στο δημο.Ακομα ποσοι θα φυγουν από την δυναμη αρπακτης.Οπως διαλυσατε το νησι ετσι διαλυσατε και εσεις.Ε ποτανε η μαρινα και η μαρινα.Να ξερετε ότι η μαρινα θα είναι ο πολιτικος σας ταφος.Και εσεις γνωρίζετε το,τι λεει το νησι.Φατε ότι φατε και ξεγκρεμιδια….

  2. Η ποιότητα των υδάτων...είναι άριστη,μάλλον θα είναι καθαγιασμένα,σαν του Ιορδάνη ένα πράμα.

    Με το κυβικό όπως οι μπόμπες και με το μέτρο όπως οι αρνίσιες μπριζόλες.

    • Θα έχει υποθαλάσσια ρεύματα και καλή σύνδεση με τον Βιολογικό.

      Αλλιώς πως θα αντιμετωπιστεί η κ@ράδα με…το μέτρο.Να μια καλή ιδέα ,υποθαλάσσια πάρκα εκτός από λιμενοβραχίονες..και Αλβανοί να διώχνουν τις χελώνες μην γεννήσουν στις πεντακάθαρες αμμουδιές της Κω.

        • εσύ αναπαύσου με τις κόκκινες σημαίες με τα δράπανα και άσε το πληκτρολόγιο ρουβίκωνα.

        • Φέραν κακό και ταραχή στης Κοκκινιάς τις μάντρες…Μάντρες απ το ρήμα ΜΑΝΤΡΩΝΩ: 1)περιορίζω ζώα στο μαντρί, αν και ειδικά για την κτηνοτροφία.
          2)περιορίζω ανθρώπους στο σπίτι (ανηλίκους ή και ενηλίκους)
          Αυτά απ το Wikipedia προμάζεμα …

        • που δεν καταπίνουν αμάσητα κάτι άρθρα ,που μιλάνε για καθαρότητα υδάτων στην θαλάσσια περιοχή και όχι για τα νοθευμένα αλκοόλ που δίνουν τσάμπα μέσα με την οκά.Το ότι είσαι ηλίθιος και ρατσιστής του κ…α βέβαια είναι …αδιαμφισβήτητο ,βλάκα!!!

        • wikipedia λέει ο τσοπάναρος που ο όποιος γουστάρει αλλάζει το περιεχόμενο.Αλλά ξέχασα εκεί στο ΜΠΟΧΑ-λόνησο σιγά να μην σας κάναν πανεπιστημίο με τόσους φασίστες…Στο λαγούμι σας και γρήγορα μην σας κεράσω βόλτα στο μελιγαλά.Ξέρουν οι παππούδες σας 😉

        • Βλάκας διά γυμνού Οφθαλμού!!!!Ότι ώρα θέλεις σε προκαλώ να μου δείξεις το Μελιγαλά.

          Ρατσιστή,πήγαινε να θηλάσεις βλάκα ..αυτά τα νησιά σε ταΐζουν γιαράβλαβε!!!Τσοπάναρε…Τυχοδιώκτη ανεμοσκόρπισμα,ηλίθιε.

  3. Το Τιγκακι μονο δεν παιρνει γαλαζιες σημαιες,γιατι οι ομπρελαδες αντι να μαζευουν τα φυκια σε σακουλες και να τα πετουν στα σκουπιδια,τα ξαναριχνουν στη θαλασσα……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ